ANALYS: Åkesson lägger locket på – tydligt att partiet är satt under press

ANALYS: Åkesson lägger locket på – tydligt att partiet är satt under press

Sverigedemokraterna säger sig vara ”tuffast mot gängen” samtidigt som Robert Hedarv, nybliven president för det av polisen utpekade kriminella mc-gänget Comanches, var en av gästerna på Jimmie Åkessons bröllop. Jimmie Åkesson ställde upp i en enda telefonintervju på tisdagen. Men när TV4 Nyheterna vill ställa egna frågor, hänvisas vi till radiointervjun. Var inte president när inbjudan skickades ut För Sverigedemokraternas försvarstal av partiledaren är kronologin avgörande. Redan i februari i år skickades inbjudan till bröllopet ut. 500 gäster och deras respektive välkomnades. Det var enligt uppgifter ”först till kvarn” som gällde. För Sverigedemokraterna är det viktigt att poängtera att Jimmie Åkesson inte har någon relation till Hedarv. Det var Hedarvs fru som var inbjuden. Dessutom var Hedarv inte president när inbjudan skickades ut. SD-toppen Martin Kinnunens inlägg på X ger en bild av att det var frun som bokade Hedarvs biljett. Det var i februari, men i juli hade Hedarv hunnit bli president och tidningen Expo granskade fallet. Det visar sig nämligen att Hedarvs ex är gift med en annan SD-topp – riksdagsledamoten Matias Karlsson. Flera inom SD visste Expo informerade SD:s presstjänst genom sina frågor, och så även Mattias Karlsson. I juli visste alltså flertalet personer inom Sverigedemokraterna om Hedarvs uppdrag som president i Skåne för mc-gänget Comanches. Bröllopet hölls den 28 september. Men ingen säger sig ha informerat partiledaren. I sin enda intervju under dagen sade Jimmie Åkesson att det ”hade det varit önskvärt att få den informationen då, men det är inte särskilt konstruktivt att gräma sig över det nu”.

Att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson är under press märks inte minst på deras krishantering. Jimmie Åkesson gör en så kallad ”pudel” där han backar och förklarar att fel begåtts. Men han gör bara en enda intervju – sen lägger han locket på. Skandalen kan växa Övriga mediers frågor lämnas obesvarade. Men journalister kommer naturligtvis fortsätta gräva. Om det visar sig att Jimmie Åkessons berättelse inte stämmer och om han kan beläggas med att ha farit med osanning, så växer skandalen. I annat fall kommer det troligen lugna sig, och det konkreta resultatet av historien blir att Sverigedemokraternas politiska motståndare fått ännu ett slagträ i debatten. Det tillsammans med att Sverigedemokraternas förtroende hos väljarna i en av partiets viktigaste frågor – kampen mot den organiserade brottsligheten – har fått sig en törn.

Har tappat var tredje ung manlig väljare: "Finns en viss vänstergir"

Har tappat var tredje ung manlig väljare: "Finns en viss vänstergir"

Ulf Kristersson hade inte fått regeringsmakten utan det stora stöd partiet fick hos unga män. Opinionsföretaget Novus väljarbarometer från valet i september 2022 visar att 31 procent av unga män i åldrarna 18–29 sympatiserade med Moderaterna. Sverigedemokraterna blev största parti med 33,6 procent. Annorlunda verklighet två år efter valet Valresultatet visade på en tydlig majoritet för högersidan bland de unga männen. Ärkerivalen Socialdemokraterna nådde ynka 11,9 procents stöd hos samma grupp. Men två år in i mandatperioden ser verkligheten annorlunda ut.

Moderaterna nu har tappat omkring var tredje väljare i gruppen. – Ja det skulle ju kunna vara så att de vann väljare på grund av de kriser som var då och att folk letade efter andra alternativ för att ta sig ur situationen. Men att nu har de inte levererat tillräckligt starkt i de frågorna så att man nu tenderar att gå tillbaka igen till det man valde tidigare, säger Hjalmar Strid, opinionsrådgivare på Novus till TV4 Nyheterna. Tappat var tredje ung man Oktober månads mätning från TV4/Novus visar att blott 22,1 procent av de unga männen skulle rösta på Moderaterna om det var val idag. Vid valet var alltså samma siffra 31 procent, vilket betyder att Moderaterna tappat omkring var tredje ung man sedan valet eller 8,9 procentenheter.

Än värre är det för Liberalerna som står för ett ännu större tapp. Vid valet 2022 fick Liberalerna 5,8 procent hos unga män, men idag har ett de stöd på 1,7 procent hos samma grupp.
Sverigedemokraterna har i stället ökat och är i senaste Novusmätningen i särklass största parti hos väljargruppen med ett stöd på 34,2 procent. Vänstergir bland unga män Samtidigt som Moderaterna tappat 8,9 procentenheter, har Socialdemokraterna ökat till 19,4 procent, och har alltså gått upp med 8 procentenheter sedan september 2022 bland unga män. Men även Vänsterpartiet och Miljöpartiet får ökat väljarstöd i väljargruppen. Vänsterpartiet har gått från 6,4 till 8,7 procent och Miljöpartiet har gått från 2,8 till 4,5 procent.

– Så det finns en viss vänstergir i gruppen unga manliga väljare där de nu tenderar att gå lite mer åt vänster än vid valet. Det skulle säkert kunna bero på att frågor som klimat och miljö och sådant som vi ser är starka i gruppen unga generellt. Men också någon form av besvikelse på hoppen de fick av Moderaterna före valet, säger Hjalmar Strid. Skandaler har inte påverkat Jämfört med förra mätningen av TV4 /Novus som presenterades i september visar dagens mätning relativt små förändringar. Det betyder att den senaste tidens skandaler med Socialdemokraternas lotterier, vänsterpartister som delat antisemitiskt material och sparkade moderata landshövdingen Anna Kinberg Batra har inte inneburit något ras för partierna, även om de tappar något.
Sverigedemokraterna har däremot gått upp med en procentenhet trots skriverierna om att presidenten för ett Mc-gäng gästade Jimmie Åkessons bröllop. – Vi kan se att Sverigedemokraterna verkar ha en lite större motståndskraft mot den här typen av problem, där de till och med är på en liten uppgång, medan de andra då tappar lite, säger Hjalmar Strid.

Statsministern om brottsbekämpningen: "Nu ändrar vi grundlagstiftningen"

Statsministern om brottsbekämpningen: "Nu ändrar vi grundlagstiftningen"

Brottsbekämpning är numera en moderat kärnfråga och en viktig del av Tidösamarbetet, som gjort Ulf Kristersson till statsminister. Nya rapporter visar att gängkriminella infiltrerar offentlig verksamhet. Det har lyft frågan om att fler offentliga verksamheter ska säkerhetsklassas. – Vi hade ett uppmärksammat fall där Södertälje kommun ville säkerhetspröva och fick nej för detta. Nu ändrar vi den lagstiftningen helt enkelt. Det är inte rimligt att man är i känsliga positioner så att kunna riskera att det kommer in gängkriminella, säger statsminister Ulf Kristersson i Nyhetsmorgon. Fler yrkeskategorier kommer säkerhetsklassas En granskning från P4 Örebro avslöjade att 40 personer med koppling till gängkriminalitet har arbetat på fritidsgårdar i staden under de senaste två åren, och liknande problem finns inom HVB-hem, kommuner och banker. Var gränsdragningen ska ske för vilka yrken som ska säkerhetsklassas är därmed inte entydligt. – Jag tror att alla människor som ska jobba med sådant som de flesta av oss uppfattar som förebyggande inte kan vara människor som i praktiken har en helt annan agenda, säger statsministern och fortsätter: – Vi kommer nog att se fler som säkerhetsklassas, fler som man vill pröva om de har straffats det förut. Det är tyvärr en nödvändig utveckling. Men om vi inte vänder den utvecklingen, då kommer vi inte ha en aning om vilka människor som missbrukar de svenska systemen, säger Ulf Kristersson. Vill kriminalisera samröre med gängkriminella Tidöpartieten håller på att ta fram en ny lagstiftning som ska kriminalisera samröret med kriminella organisationer, men frågan om det ska kunna appliceras på så kallad ”möjliggörare” är inte färdigställd. – Vi får titta exakt när det här blir färdigt, men det handlar om att kriminalisera deltagande och det är en ganska stor förändring som vi nu verkar vara mer eniga om i Sverige. Det kräver till och med en grundlagsförändring.

– Det här är ständiga avvägningar, men att risken att inte göra saker måste vägas mot det här. Så vi är väldigt bestämda i att den här utvecklingen måste stoppas och vändas och då kommer det kräva att fler människor också helt enkelt hindras att vara med unga människor som de vill dra in i kriminalitet. Statsministern om Åkessons bröllopsgäst: ”Mycket olämpligt” Samtidigt har hösten för svensk politik varit en av många politiska skandaler och en som blivit hårt kritiserad för samröre med kriminella är Jimmie Åkesson, som hade ledaren för mc-gänget Comanches, Robert Hedarv, på sitt bröllop. Kristersson har tidigare uttalat sig i Sveriges Radio om att han ”har ingen annan uppfattning annat än den som Jimmie Åkesson gett uttryck för”. – Jag ville bara markera att det här var mycket olämpligt och det har han själv sagt. Jag tyckte inte det fanns så mycket att tillägga detta. Men som sagt, hans gästlista får nog svara för sig själv, säger statsministern.

Så säger folket om partiledarna – efter den senaste tidens skandaler

Så säger folket om partiledarna – efter den senaste tidens skandaler

Det har varit en tuff månad för partiledarna i flera partier. SD-ledaren Jimmie Åkesson har fått hård kritik för att ha bjudit presidenten i ett mc-gäng på sitt bröllop, S-ledaren Magdalena Andersson har fått stå till svars för det egna lotteriets aggressiva försäljningsmetoder. Lägg därtill turerna kring den sparkade landshövdingen Anna Kinberg Batra som skapat problem för Moderaterna, och kritiken mot Vänsterpartiet för att inte ha markerat mot antisemitism i de egna leden. Andersson och Åkesson tappat Ändå visar Novus mätning över partiledarförtroende för oktober små förändringar jämfört med månaden innan. Visserligen har Magdalena Andersson tappat fyra procentenheter och Jimmie Åkesson två i gruppen som har ganska eller mycket stort förtroende för dem – men det är förändringar inom den statistiska felmarginalen. I botten av listan har MP-språkrören Amanda Lind och Daniel Helldén båda en uppgång på två procentenheter, men där gäller samma sak. Bara kärnväljare har stort förtroende Så hur kommer det sig då att förtroendet inte påverkats mer av de mycket omskrivna skandalerna kring partierna? – Förtroendet är redan väldigt lågt, ur ett historiskt perspektiv, säger Torbjön Sjöström, VD på Novus, och fortsätter: – Innan kunde man ha förtroende för en partiledare utan att kunna tänka sig att rösta på dem. Nu är det nästan bara kärnväljarna kvar, som känner att om jag inte röstar på den här så har jag ingen annan att rösta på. Väljarna är kraftigt polariserade i stödet för partier och partiföreträdarna, konstaterar han i sin analys. Åkessons nedgång bland moderater Det som ligger bakom Åkessons nedgång är att förtroendet för honom sjunkit bland moderatväljare. På samma sätt har förtroendet för Magdalena Andersson sjunkit bland M- och SD-väljare jämfört med september och detta förklarar tappet i förtroende för henne. Novus har mätt partiledarförtroendet i över tio år och kan konstatera att det funnits perioder när partiledare har haft starkt stöd även bland väljare som inte kunde tänka sig att rösta på dem – med tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt och tidigare vänsterledaren Jonas Sjöstedt som två tydliga exempel. I dag finns det ingen partiledare som har starkt stöd utanför den egna potentiella väljargruppen.

ANALYS: Splittrande konflikter hägrar – även på Tidösidan

ANALYS: Splittrande konflikter hägrar – även på Tidösidan

I frågan om antisemitism och islamofobi tog Jimmie Åkesson fram ett av kvällens tre väntade skandalslagträn och angrep Nooshi Dadgostar (V) hårt för de antisemitiska uttalanden som avslöjats bland hennes partiföreträdare. SD-ledaren hävdade att partiet har gigantiska problem och Tidökollegorna fyllde på, i en strategi att koppla ihop V med antisemitism för att göra partiet till ett svårare val för mittenväljare, och ett mer besvärande samarbetsparti för Magdalena Andersson (S). Dadgostar gav senare allvarsamt igen med att Åkesson genom en av sina bröllopsinbjudningar medverkat till att låta gängkriminella påverka statsledningen och dess politiska beslut. När Ulf Kristersson (M) fick ordet ville han dock, värnandes Tidösamarbetet, ogärna kritisera Åkesson utan i stället snabbt lägga undan bröllopet på samma hylla som S lotteriskandal, vilken han plockade upp liksom i farten – gängrelaterade problem som respektive parti får sköta internt. En fokusförskjutande respons som liknade den han i våras gav efter avslöjandet om SD:s anonyma konton – ansvaret för politikens allt hårdare ton vilade enligt statsministern lika tungt på S. Splittrande konflikter hägrar Annars bekräftade söndagskvällen den klassiska fördelningspolitiska debattens återkomst, med sin skarpa linje mellan höger och vänster. Tidöpartierna motiverade höstbudgetens skattesänkningar som gynnar höginkomsttagare mest med att de vill få fart på tillväxten. Å andra sidan hade S, V och MP hellre sett bland annat höjda barnbidrag och bostadstillägg, samt mer pengar till välfärden. Här angrep regeringen och SD oenigheten mellan de fyra partierna på Magdalena Anderssons (S) sida kring hur det ska finansieras – hur mycket skatterna ska, eller inte ska, höjas, för att undergräva hennes trovärdighet som regeringsbildare. Och visst, Muharrem Demirok (C) använde till skillnad från de tre andra inte någon metafor om att regeringen tappat kontakten med verkligheten eller marken, utan medgav tvärtom att han också vill se sänkt skatt för höginkomsttagare. Samtidigt blottade kvällens återkommande voteringsmomentet att splittrande konflikter hägrar även på Tidösidan. Johan Pehrson (L) tryckte nej till att införa ett nationellt tiggeriförbud, medan den jakande Åkesson bestämt såg detta som en del av deras gemensamma avtal. Rimmar illa i väljarnas ögon Starkast intryck lämnade alltjämt oppositionens intensitet och Tidöpartiernas undvikanden kring mc-gängledaren på Åkessons bröllop förrförra helgen. I väljarnas ögon rimmar den illa med Tidöpartiernas profilerade kamp mot den organiserade brottsligheten. Kanske var det delvis en föraning om denna oönskade uppmärksamhet mot SD:s just nu ömmaste smärtpunkt som fick Åkesson att redan i kvällens första votering som enda partiledare trycka nej på frågan om de såg fram emot debatten.

Varannan kvinna skeptisk mot regeringen

Varannan kvinna skeptisk mot regeringen

Den senaste tidens skriverier om sparkade landshövdingen Anna Kinberg Batra och att presidenten för en MC klubb varit gäst på Jimmie Åkessons bröllop verkar inte ha påverkat svenska folkets förtroende negativt för regeringen. Det visar senaste mätningen från opinionsföretaget Novus som presenteras av TV4 Nyheterna. Stödet för regeringen har i stället ökat med tre procentenheter sedan i september när förra mätningen gjordes, även om ökningen inte är statistiskt säkerställd.

– Även om den inte säger så mycket om upp eller ner, så har den inte förändrats så mycket på grund av bröllopet, säger Hjalmar Strid opinionsrådgivare hos Novus till TV4 Nyheterna Tidöavtalet två år – stödet har varierat Opinionsföretaget Novus har under flera års tid låtit svenska folket svara på vilket förtroende de har hos regeringen – och det har varierat kraftigt under de två år som regeringen Kristersson regerat med stöd av Tidöavtalet. Efter valsegern 2022 handlade debatten om svikna vallöften och dyra elpriser och andelen svenskar som var missnöjda med regeringen ökade. Men förtroendet steg när bränslet blev billigare och när Sverige blev medlemmar i Nato. Som läget är just nu är förtroendet för regeringen normalt, historiskt sett.

– Regeringen är inte uppe i de här högsta siffrorna, som vid någonting exceptionellt som under pandemin. Men de är heller inte nere i de extremt låga siffrorna som precis före pandemin. Så det är helt ok siffror för regeringen, säger Hjalmar Strid opinionsrådgivare hos Novus till TV4 Nyheterna. Stor skillnad mellan könen Förtroendemätningen visar också på en stor skillnad mellan könen och visar att män i högre utsträckning har stort förtroende för regeringen. 41 procent av männen uppger att de har stort, eller mycket stort förtroende för regeringen medan bara var fjärde kvinna uppger samma sak. Samtidigt har 50 procent av kvinnorna uppgett att de har litet eller mycket litet förtroende för regeringen. En utmaning för regeringen enligt Hjalmar Strid på Novus.

– För att ett parti skall kunna bli stora hos både kvinnor och män, så måste dom ha frågor som är stora hos både män och kvinnor. Du har sjukvården till exempel. Den är väldigt stor hos kvinnor. Du har invandringen – den är väldigt stor hos fråga hos män. Så vill du samla båda väljargrupperna så måste du göra dig stor i båda de frågorna. Det är väldigt svårt att hitta två frågor där du kan samla folk på det sättet.

Jimmie Åkesson på YouTube

Sverige ska inte vara hela världens socialkontor – Jimmie Åkesson

Se Jimmie Åkessons första anförande i riksdagens partiledardebatt den 11 september.

Sverigedemokraterna på YouTube

"Det är inte vi som har förstört Sverige" – Jimmie Åkesson

Se Jimmie Åkessons andra anförande i riksdagens partiledardebatt den 22 maj.

Sverigedemokraterna på YouTube

Är regeringen beredd att bromsa utdelningen av medborgarskap? – Jimmie Åkesson

Se Jimmie Åkessons fråga till statsminister Ulf Kristersson.

Sverigedemokraterna på YouTube

Jimmie Åkesson i poddar

#207 - Upplevelser från korvgrillen (Gäst: Jimmie Åkesson)

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästar gänget.OBS. Det här är inte hela avsnittet. Vill du få tillgång till alla hela avsnitt? Bli medlem på Sista Måltiden.Som medlem får du tillgång till alla nya och gamla avsnitt i sin helhet. Lyssna i valfri podcast-app, inklusive Spotify. Enkelt att komma igång. Ingen bindningstid. Inga avbrott eller reklam. Tryck här för att bli medlem eller gå in på https://sistamaltiden.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#207 - Upplevelser från korvgrillen (Gäst: Jimmie Åkesson)

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästar gänget. Tack för att du är medlem! 💛

Reaktionerna från Jimmie Åkesson i fredags

Det hände en hel del under, men även efter programmet med Jimmie Åkesson i fredags. En hel del om detta som utgör bakgrunden till dagens program kan ni läsa om på Shabnams blogg, som ni hittar HÄR.

#258 - Jimmie Åkesson

Halva avsnittet - hela avsnittet hittar ni på: https://www.patreon.com/posts/93026388 God Ton™ har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som gäst där vi frågar honom om regeringssamarbetet, avgång, statsministerambitioner och vad politiken bör göra efter asylmigrationen strypts.

Vill du verkligen bli statsminister, Jimmie Åkesson?

This is a free preview of a paid episode. To hear more, visit www.enrakhoger.seI dagens podd pratar jag med Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, vilket han har varit i 18 år vid det här laget. På senare tid har han hållit ett par tal som fått mycket uppmärksamhet, även med sverigedemokratiska mått mätt. På partiets landsdagar den 25 november höll han ett tal som…

Jimmie Åkessons osvenska utspel om moskéer

27 november. Jimmie Åkessons utspel om att konfiskera och riva moskébyggnader har väckt stor uppmärksamhet. Är det en verkningsfull åtgärd mot islamism, eller missriktat och rentav skadligt politiskt poserande? Andreas Ericson diskuterar med Peter Wennblad, Olof Ehrenkrona, samt terrorforskaren Magnus Ranstorp.

191. Kan Jimmie Åkesson bli statsminister?

Torbjörn Nilsson frågar sig varför medierna inte betraktar Jimmie Åkesson som statsministerkandidat. Maggie Strömberg ser Sverigedemokraternas ledare som livsstilsförebild. Henrik Torehammar förvandlar sig till Ebba Busch och förklarar varför det går så dåligt för Kristdemokraterna.

Två dikeskörningar och Jimmie Åkesson

Anna-Karin och Ivar pratar om Jimmie Åkessons omtalade moskétal. Varför fastnar både politiker och kommentariatet i att prata om SD i stället för problemet med islamism? Och ska man göra tydligare skillnad på islamister och muslimer? Var går gränsen?Några länkarEn sista sak…Om du tycker att det du tar del av här är värdefullt, så överväg gärna att bli en betalande prenumerant. Det är tack vare dig som jag och de andra på Rak höger, där Under all kritik alltså ingår, kan fortsätta vara självständiga röster.Låt hösten ge dig en rak höger!PS. Om ni föredrar Swish så går det precis lika bra. Skriv då er mejladress som meddelande. Swish: 123-027 60 89Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.) This is a public episode. If you’d like to discuss this with other subscribers or get access to bonus episodes, visit www.enrakhoger.se/subscribe

Jimmie Åkesson - Vad har meditation med integration att göra?

2013 träffades Navid Modiri och SD:s partiledare Jimmie Åkesson under en medialt uppmärksammad golfrunda. Nu ses de på nytt - mediterar tillsammans, pratar om utbrändhet, integration och Sveriges framtid.Reklambefriad återutsändning av ett avsnitt från 2019.Här hittar du alla samtal från Hur kan vi?Utforska Hurkanvipedia för att lära dig mer Stötta Hur kan vi? 3.0 genom att bli månadsgivare härBoka oss till ditt team, ledningsgrupp eller företag Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#124 Jimmie Åkesson ”Sverige i tiden”

PRIMECRIME:📲 LADDA NER APPEN FÖR APPLE: https://apple.co/2MjfHEP 📲 LADDA NER APPEN FÖR ANDROID: https://bit.ly/36mBTo3 📲VERAS BRYGGERI: https://instagram.com/veras_bryggeri?...#124 Jimmie Åkesson Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#97: VM i fultolkning, Greta Thunberg anklagas för antisemitism & Jimmie Åkessons tal till nationen

I veckans avsnitt pratar vi om den extrema polariseringen vi ser i Sverige och resten av världen samt det VM i fultolkning som pågår just nu. Vi tar upp antisemitismanklagelserna mot Greta Thunberg, våldet som breder ut sig även i Västbanken och Twitter-beefen mellan israeliska staten och twitter-kontot tillhörande FN:s Genèvekonvention.Vi pratar även om Jimmie Åkessons tal till nationen samt Ulf Kristerssons behov av Napleonkomplex. I slutet – i ett försök att lätta på stämningen – berättar Jon varför han just nu befinner sig i Austin, Texas och vad han hoppas uppnå där.  Stötta oss på Patreon för regelbundna bonusavsnitt + mer! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

613. Jimmie Åkesson - Invandring, integration, energipolitik & klimatkrisen, Original

Framgångspodden kör valspecial där Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är först ut.Vi djupdyker i svensk politik, pratar om var Sverige är idag och om hans visioner framåt. Vi går självklart in på samhällets just nu mest debattera ämnen såsom integration, klimatkrisen, energipolitik, legalisering av cannabis och rättspolitik. Dessutom svarar vi på massor av lyssnarfrågor och pratar vi om hur Jimmie mår efter utbrändheten och hur länge vi kan förvänta oss att se honom i partipolitiken, då han snart firar 18år som partiledare. Tusen tack för att du lyssnar!Besök Framgångsakademin.Beställ "Mitt Framgångsår".Alexander Pärleros Instagram.Bästa tipsen från avsnittet i Nyhetsbrevet.I samarbete med Convendum. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#98 - Tjuren Ferdinand (Gäst: Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna)

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gästar gänget.OBS. Just det här avsnittet bjuder vi på eftersom det är valår. Vill du få tillgång till hela versionen av alla våra andra avsnitt och alla exklusiva avsnitt? Stöd oss på Patreon. Sista Måltiden Shop: https://sistamaltiden.se  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

180. Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, Original

Partiledarspecial * Att vinna pris som årets opinionsbildare och vara Sveriges mest hatade man, hur känns det? Hur mår han? * Jimmie förutspår hur utfallet på valet kommer gå parti för parti* Pressen och stressen som ledde till utbrändhet* Säpo och den ständiga osäkerheten med hot och misshandel* Brodern som föddes med hjärnskada och hur det påverkat * Att vara pappa och hur hans son kommer påverkas av hans liv* Är SD nazister? * Jimmie Åkesson åsikter om integrationen och hur det ska lösasBeställ Framgångsboken: http://bit.ly/2DK4cvyAlexander Pärleros Instagram: https://www.instagram.com/alexanderparleros/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.