Beskedet inför kvalspelet – bröt förlustsviten

Oskarshamn hade tangerat sitt egna rekord med 16 förluster i rad i SHL men där tar den tunga sviten stopp. För under lördagen visade Oskarshamn att man tänkt växla upp inför kvalet. Man seglade upp i en 2-0-ledning i den första perioden och när Niclas Burström satte dit 3-0 i inledningen på den tredje kunde man bevaka sin ledning och vinna matchen. Oskarshamn vann med 3-1. Oskarshamn sätter därmed stopp för sin förlustsvit och möjligen bidrar segern också med en skjuts till självförtroendet inför det stundande kvalet. – Det är kontrollerat över 60 minuter och idag gör vi lite mål och det hjälper oss. Jag är stolt över grabbarna som är där och tävlar varje dag, sade Martin Filander till TV4 efter matchen. För Örebro blev det en missad chans att skaffa sig ett bra utgångsläge inför den sista omgången där man fortfarande har chansen att nå slutspel. Men inför den avslutande omgången är Örebro en poäng bakom Modo. – Vi kommer inte upp alls, det är inte okej, sade en besviken Samuel Johanesson efter matchen.