Björklöven utklassade Västervik på hemmaplan

Björklöven tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Liam Dower Nilsson framspelad av Jacob Andersson och Nicholas Schilkey. Björklöven startade andra perioden bäst och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Joel Mustonen, Jacob Olofsson och Scott Pooley. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Fredric Weigel och Liam Dower Nilsson. Björklövens Nicholas Schilkey hade tre assists. Västervik har startat svagt och har bara en poäng efter fyra spelade matcher. Björklöven har nio poäng. Björklöven tar sig an Västerås i nästa match borta onsdag 4 oktober 19.00. Västervik möter Östersunds IK hemma tisdag 3 oktober 19.00.

Uppgifter: Weigel aktuell för återkomst – till konkurrent

Se samtliga matcher från Hockeyallsvenskan på TV4 Play. I söndags lyckades Björklöven skaka fram en femte match i kvartsfinalserien mot Djurgården. Men under tisdagen lyckades Djurgården till sist slutföra jobbet när man besegrade Umeå-laget med 4–3 på Hovet. Segern innebar att Djurgården tog hem kvartsfinalserien med 4–1 i matcher. För Björklövens del innebar det att säsongen är över. Men redan under onsdagen började rykten kring spelartruppen att florera. Sajten Hockeynews uppger nämligen att forwarden Fredric Weigel, som var en av lagets bästa spelare i kvartsfinalserien, uppvaktas av just Djurgården inför den kommande säsongen. Weigel spelade i Djurgården under sina ungdomsår och hann med en handfull matcher i dåvarande Elitserien och Hockeyallsvenskan innan han, via bland annat AIK och Södertälje, hamnade i Björklöven inför säsongen 2022/23.

Fredric Weigel på YouTube

Hjärnsläpp av ex-djurgårdaren - slår klubban i plexit och visas ut - TV4 Sport

TV4 Sport från 2015-09-19: Numera SAIK-spelaren John Norman slår klubban i plexiglaset och det uppskattas inte av domaren.

TV4Sport på YouTube

Södertälje SK - Fredric Weigel blir rasande mot sina egna fans

Hockeyallsvenskan 2017/18 Omgång 14.

SSK 1902 på YouTube

Fredric Weigel slår sönder ett plexiglas

Fredric Weigel slår sönder ett plexiglas i Be-Ge hockey center i matchen mot Oskarshamn. Hockeyallsvenskan 16/17.

S24/25: DIFDokumentären möter Fredric Weigel

Försäsongen tog slut i och med hemmamatchen mot Mora den 12 september. Jag fick en pratstund med Fredric Weigel efter ...