Brynäs gick på knock i första finalmatchen: "Furiöst tempo"

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Brynäs fick en drömstart på finalen när Tyler Kelleher kom med hög fart genom mitten och från nära håll överlistade han Viktor Andrén fram till 1-0. Det blev starten på en drömkväll för Kelleher och Brynäs. – Den vill han nog gärna ha tillbaka, Andrén, sade Johan Tornberg, expert i TV4. Andréns match blev bara sju minuter gammal. För då hade Brynäs seglat upp i en 3-0-ledning och Michael Holmqvist agerade med målvaktsbyte och timeout. Det tog Djurgården tillbaka in i matchen spelmässigt och sent i den första perioden fick man utdelning offensivt. Alexander Ytterell bombade in 3-1 efter en läcker framspelning av Linus Klasen. – Brynäs kommer ut i ett furiöst tempo, sade Fredrik Söderström i TV4 Play efter den första perioden. Brynäs sköt ny fart i den andra perioden och Greg Scott samt Tyler Kelleher fyllde på sina målkonton fram till 5-1. Djurgården tröstmålade i den tredje perioden när Anton Gradin skickade en backhand som slank in mellan Damian Claras ben, men närmare än så kom inte Djurgården. Brynäs vann med 6-2 efter att Djurgården plockat ut Hugo Hävelid i jakten på mål. Tyler Kelleher lade in pucken i tom bur och fullbordade därmed sitt hattrick. Brynäs leder nu finalserien med 1-0 och nästa match spelas även den i Gävle, på fredag.