Därför splittrade han guldlaget: "Magkänsla"

Därför splittrade han guldlaget: "Magkänsla"

Malin Baryard Johnsson ut – Rolf-Göran Bengtsson in. Hur kommer det sig att förbundskaptenen splittrar på guldlaget från OS i Tokyo? – Jag har lärt mig att lita på min magkänsla. Sedan får vi se om det är rätt eller inte, säger Henrik Ankarcrona.

Svenska hopplandslaget till final – trots Fredricsons mardrömsrunda

Svenska hopplandslaget till final – trots Fredricsons mardrömsrunda

Det fina i den eländiga kråksången: De 17 felen i kvalrundan var inte tillräckligt många för att kosta Sverige en plats utanför de tio nationer som rider fredagens final. I och med att Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson inledde med bländande, felfria ritter på King Edward och Zuccero landade hopplandslaget på åttonde plats. Och i finalen räknas inte resultaten från kvalet. "Väldigt lättad" De regerande olympiska lagmästarna börjar om på ny kula och det är Peder Fredricson oändligt tacksam för. Jag är väldigt lättad. Resultatmässigt kan vi lägga det här bakom oss. Jag ska bara se till att jag själv lägger det som hände bakom mig, säger han. Hur gör du det? En del av sporten är att kunna lägga såna här saker bakom sig och komma igen. Det är lite av utmaningen. Jag hoppas att jag har rutinen för att göra det. Alla vet att det inte är maskiner vi sitter på. Man stoppar inte i en växelspak och så går det. Man får inte börja grubbla på det här, utan acceptera, bearbeta, ta sig ned i skiten, tugga i sig det och sedan gå vidare. Den 18-årige valackens plötsliga vägran kom som en total överraskning för den rutinerade ryttaren. Inte hänt tidigare Du får fråga honom, jag vet inte varför. Det har aldrig hänt tidigare. Antingen var det som om han inte uppfattade att han skulle hoppa muren eller så var det något vid den som han inte tyckte om, säger Fredricson. Och fortsätter: Först blev jag överrumplad. Vad hände? Sedan att det inte får hända igen och att jag måste komma i mål utan för många fel. Trots missödet tvivlar Fredricson inte det minsta på formen och kapaciteten hos Catch Me Not. Hade det här hänt och hästen inte känts bra hade jag varit jätteorolig. Han känns bättre än någonsin och därför är ändå min magkänsla bra. Själv kommer han inte att skruva på något när det drar ihop sig i finalen. Jag tänker att ska man hoppa en OS-final på ett bra sätt så måste man kunna rida hästen på det sättet som hästen hoppar absolut bäst på, inte för att försöka förhindra något. Därför är det viktigt för mig att lägga det här absolut 100 procent bakom mig.

Svenskarna som tävlar i dag

Svenskarna som tävlar i dag

Först ut bland svenskarna i dagens OS-tävlingar är guldhoppet Perseus Karlström som, dock något senare än först planerat på grund av ett oväder, redan vid åtta-tiden på morgonen ska ge sig ut för 20 kilometer gång på Paris gator i sitt tredje OS i karriären. Karlström gick så sent som i juni hem ett EM-guld i Rom på samma distans, men meddelade nyligen att han då ska ha tävlat med covid i kroppen, vilket gör att han själv känner sig osäker på sin form. – Hela min säsong har varit uppbyggd på att jag ska ta OS-guld i Paris. Nu? Jag vet inte, säger han till TT. Hopplandslaget går för nytt guld Senare på förmiddagen är det dags för de regerande OS-mästarna i svenska hopplandslaget att försöka försvara sin guldmedalj när kvalet i lagtävlingen inleds i Versailles slottspark. De tio bästa lagen går vidare till final under fredagen, och trots sin rutin får Malin Baryard Johansson och hennes Indiana stå som reserv till förmån för veteranen Rolf-Göran Bengtsson på Zuccero. Tillsammans har kvartetten 22 olympiska spel i bagaget. OS-debut på golfbanan En med något mindre erfarenhet av tävlingar på elitnivå är förstaårsproffset Ludvig Åberg som gör sin OS-debut när herrgolfen inleds utanför Paris. Klockan 10:11 slår den 24-åringe världsfyran ut tillsammans med med världsettan Scottie Scheffler från USA och världstrean Rory McIlroy från Irland. En knapp timme tidigare ska även den mer rutinerade 42-åringen Alex Norén ge sig in i sitt andra OS.

Rolf-Göran Bengtsson på YouTube

Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla - GP CSI5*-W Göteborg 2012

Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla - Grand Prix CSI5*-W Göteborg 2012. First round + jump-off.

WarwickRex på YouTube

Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla - EM Final 2nd round Madrid 2011

European Champions 2011 - Rolf-Göran Bengtsson (SWE) on Ninja La Silla. The final, 2nd round, in Madrid 2011. Commentary ...

WarwickRex på YouTube

Rolf-Goran Bengtsson - Ninja La Silla - Aachen 2010

Ninja La Silla - KWPN 1995 (Guidam x Lys de Darmen). Jump Off Preis von Europa CHIO Aachen 2010.

WarwickRex på YouTube

Rolf-Göran Bengtsson - Carusso La Silla - GP Redefin CSI2* 2012

Rolf-Göran Bengtsson - Carusso La Silla winning the Grand Prix in Redefin CSI2* 2012. First round + jump-off + interview.

WarwickRex på YouTube

Rolf-Göran Bengtsson - Quintero La Silla - NC CSIO Barcelona 2011

Rolf-Göran Bengtsson on Quintero La Silla in the Nations Cup Promotional League Final in Barcelona 2011 won by Sweden.

WarwickRex på YouTube

Rolf-Göran Bengtsson i poddar

He was just a shy horse... - Rolf-Göran Bengtsson

In a sometimes emotional chat, Rolf-Göran Bengtsson talks about his career, how it started, how he met Jan Tops and about that very special horse Casall. Make sure to follow us for many more exciting podcasts to come over this season.

Möter Rolf-Göran Bengtsson

I veckans avsnitt får vi äran att träffa en av Sveriges genom tiderna bästa hoppryttare. RGB är bosatt i Tyskland, har OS-medaljer & EM-medaljer på hyllan & är en otroligt respekterad samt hyllad ryttare i landet. Rolf-Göran Bengtsson

Ridsportpodden med Erik Nordström

Erik Nordström är hoppryttare och bloggare på Ridsport. I ett samtal med Anna Nyberg berättar han hur han gick från fotboll till hästar, hur det är att ha Rolf-Göran Bengtsson som gudfar och vad som fick honom att blogga om männens tystnad när det gäller kränkningar i ridsporten. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.