Dubbel svenskseger på Oscarsgalan 2024

Dubbel svenskseger på Oscarsgalan 2024

Svenske kompositören Ludwig Göransson vann i natt en Oscar för bästa originalmusik för ”Oppenheimer”. Han vände sig till sina föräldrar i tacktalet: – Tack för att ni gav mig gitarrer och trummaskiner i stället för tv-spel. Svensk-holländske Hoyte van Hoytema, som vann för bästa foto för samma film, tackade sin fru och dotter för att de håller honom ”vid sunda vätskor”.

Thomas Stenström en av kvällens stora vinnare

Thomas Stenström en av kvällens stora vinnare

Thomas Stenström och Dina Ögon blev kvällens stora vinnare på Grammisgalan, med två statyetter vardera. Stenström vann den tunga kategorin årets artist, och årets pop för albumet "Superlativ 97". Det känns kul att någon tio år efter att man släppt sin första skiva klappar en på axeln och säger att man är bra. Det är också väldigt fint att få hylla alla dem som varit med och hjälpt mig, säger Stenström efter galan. Priserna i kategorierna årets album, låt och textförfattare uteblev däremot. Istället var det Dina Ögon som knep priset för årets album, för "Oas". Grammisdebutanterna tog även hem priset som årets alternativa pop för albumet. Jag är förstummad, tack till alla inblandade som varit med och gjort den här skivan. Jag är så glad, sade Anna Ahnlund när de tog emot priset. Årets nykomling började på Tiktok Falubandet Bolaget var nominerade till fyra priser, och vann i kategorin årets låt med “Ikväll igen”. Låten var den mest strömmade i Sverige förra året. Årets nykomling blev Eah Jé, för den uppmärksammade ep:n "En liten låtidé". Hans musikkarriär tog fart i samband med att han började dela snuttar av låtar han skrivit på Tiktok. Förra året slog han igenom stort, inte minst efter att Bianca Ingrosso delat hans singel "Beroendeframkallande" till sina 1,4 miljoner följare på sitt Instagramkonto. Det betyder jättemycket för mig, jag är väldigt osäker av mig så och tror aldrig att jag är bra nog så det känns väldigt kul att någon annan gör det, säger han. Orup fick hederspriset Rapparen C Gambino vann kategorin årets hiphop för sin samlade årsproduktion. Däribland finns singeln "G63", som nådde en andraplats på Svensktoppen. Den maskerade Göteborgsrapparen släppte även ep-skivorna "Silent hills" och "Mob" förra året, och har över en miljon lyssnare i månaden på Spotify. Årets hederspris gick till Thomas Eriksson, mer känd som Orup. Priset delades ut av hans son, Kid Eriksson, och han tog emot det till stående ovationer. Kompositören Ludwig Göransson vann pris för musiken till succéfilmen "Oppenheimer", i kategorin årets kompositör. Det är hans tredje utmärkelse för soundtracket till filmen, som prisades med sju statyetter på Oscarsgalan i mars. Göransson var inte på plats under galan, men tackade för priset i en förinspelad video. Enda utspelet under galan stod poeten och författaren Amer Sarsour för då han dansade med en palestinasjal i handen tillsammans med artisten Simon Superti. På röda mattan innan galan bar flera artister en grön pin med ett olivträd, en symbol som enligt Amnesty står för fred och krav på eldupphör i Gaza. Humorparet Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl var programledare och artister som Molly Sandén, Hooja och Oskar Linnros uppträdde under kvällen.

Oscarsvinnarens musiklärare: Ludwig var bra på allt möjligt

Oscarsvinnarens musiklärare: Ludwig var bra på allt möjligt

Två svenskar vann pris för filmen Oppenheimer under Oscarsgalan i natt. Det var holländsk-svenske Hoyte van Hoytema som vann bästa foto och Ludwig Göransson som vann bästa originalmusik. Göranssons gamla musiklärare Henrik Bergion ställde alarmet och gick upp mitt i natten för att se den tidigare eleven ta emot priset. – Det är helt ofattbart att det har kunnat gå så bra för någon som man haft som elev, säger Henrik Bergion i Efter fem. Satt hemma och skrev massa musik Ludwig Göransson var enligt honom duktig på allt möjligt redan i gymnasiet. Främst var han gitarrist men han var även bra på trummor, piano, bas och sång. – Sedan satt han hemma och skrev massa musik som vi andra inte fick höra så mycket av. Men när han fick skriva ett stycke för Norrköpings symfoniorkester märkte man ju vart det kunde barka. Vad Henrik Bergion gav Ludwig Göransson i musikbetyg minns han dock inte. – Han gick ju i gymnasiet för 20 år sedan. Andra Oscarsvinsten Göransson har även skrivit musik till filmen Tenet och serier som New Girl, Community och The Mandalorian. Introlåten till ”Historien om Sverige” skrev han tillsammans med sin gamla klasskamrat Per Gunnar Juliusson, även han en gammal elev till Henrik Bergion. – De har kokat ihop en bra låt här tycker jag, säger Bergion, som undervisade de båda på ett musikgymnasium i Norrköping. Det är inte första Oscarsstatyetten som Ludwig Göransson tar hem för sin filmmusik. 2019 prisades han för musiken till Black Panther. Henrik Bergion medger att han inte följt Göranssons karriär så noga. – Jag är bara en liten komponent, sen så får eleverna plocka guldkornen och utvecklas. De får försöka leva sin dröm och det har han ju gjort, säger Henrik Bergion.

Oscarsgalan inifrån: "Det var bättre förr"

Oscarsgalan inifrån: "Det var bättre förr"

Det blev storslam för svenskarna på Oscarsgalan natten mot måndag när både kompositören Ludwig Göransson och fotografen Hoyte van Hoytema vann var sin staty för sina insatser i filmen Oppenheimer.  Läget ringde till Hollywood där svenska Lina Engborg har jobbat som värdinna på nattens gala.  – Oscars var bättre förr, säger Lina Engborg.  Hör dagens avsnitt av Expressens dagliga nyhetspodd ”Läget” i spelaren!   Eller: Lyssna direkt på Spotify! Lyssna direkt på Podcaster! Glöm inte att slå på notiser för att inte missa några avsnitt.

Dubbel svensksuccé på Oscarsgalan – se alla vinnarna

Dubbel svensksuccé på Oscarsgalan – se alla vinnarna

För andra gången vinner Ludwig Göransson en Oscar. Första gången var 2019 för musiken till ”Black Panther”, fem år senare tar han hem sin andra. Det för musiken i ”Oppenheimer”. På plats i publikhavet under Oscarsgalan fanns Ludwig Göranssons föräldrar, som hyllades när han tog emot sin Oscar. – Till mina föräldrar, däruppe på läktaren: Tack för att ni gav mig gitarrer och trummaskiner i stället för tv-spel, säger Ludwig Göransson i sitt tacktal. I sitt tacktal lovordade han också regissören Christopher Nolan för idén med fioler i soundtracket, och sin fru som är violinist, som har hjälpt till att ta fram soundet. Svensk-nederländske Hoyte van Hoytema tog hem sin första Oscar för fotot i samma film. Oppenheimer dominerade under Oscarsgalan Oppenheimer prisades inte bara för musiken och fotot, det blev fler statyetter än så – hela sju stycken. Filmen vann en Oscar för bästa film, Christoper Nolan fick en Oscar för bästa regi, Cillian Murphy tog hem bästa manliga huvudroll och hans medspelare Robert Downey Jr priset för bästa manliga biroll i storfilmen. Inför galan var ”Barbenheimer” en snackis, likt i somras då båda biofilmerna lanserades samtidigt. Men för ”Barbie” blev det endast en Oscar. Billie Eilish med ”What was I made for?” vann bästa originalsång. I kategorin Bästa kvinnliga huvudroll var det Emma Stone som vann en Oscar för sin roll i ”Poor things”. Någon Oscar blev det däremot inte till danska filmen ”Knight of fortune”, med svenske skådespelaren Leif Andrée, som var nominerad till bästa kortfilm.

Stora Oscarsguiden – här är snackisarna att hålla koll på

Stora Oscarsguiden – här är snackisarna att hålla koll på

”Oppenheimer” tar – nästan – alla priser. Experterna räknar med att Christopher Nolans epos om atombombens skapare kammar hem uppemot tio eller fler gyllene statyetter, däribland för bästa film och regi samt manlig huvudroll (Cillian Murphy) och biroll (Robert Downey Jr). Filmen har sopat rent på nästan alla vinterns övriga prisgalor. Favorittippade svenskar. Kompositören Ludwig Göransson och filmfotografen Hoyte van Hoytema är storfavoriter i sina kategorier för arbetet med "Oppenheimer". För Hoytema vore det hans första Oscar, Göransson belönades 2019 för musiken till "Black Panther". Galan börjar tidigare än vanligt. Missa inte starten! För första gången börjar Oscarsgalan redan vid midnatt, svensk tid, natten till måndag. Två timmar tidigare än brukligt. Ryan Gosling sjunger "Kenlåten". De nominerade sångerna brukar framföras, fast få trodde att Ryan Gosling skulle nappa på erbjudandet att sjunga live på Oscarsgalan. Men skådespelaren har bejakat rollen som Barbies evigt trånande och könlöse pojkvän och ska uppträda med "I'm just Ken". Även Billie Eilish gör sin nominerade "Barbie"-låt “What was I made for?”. Stone mot Gladstone. Den mest ovissa av de tyngsta kategorierna är bästa kvinnliga huvudroll där stjärnan Emma Stone, i "Poor things", ställs mot Lily Gladstone, som före sin hyllade insats i "Killers of the flower moon" var helt okänd. Den senare är knapp favorit. Jimmy Kimmel leder galan – TV4 sänder. För fjärde gången är den amerikanske pratshowvärden konferencier för galan som visas i TV4. Fyran börjar sända från röda mattan klockan 23.20, Pär Lernström och Emma Molin kommenterar.

Här är alla nominerade under årets Grammisgala

Här är alla nominerade under årets Grammisgala

Den 8 maj hålls årets Grammisgala i Annexet i Stockholm, nu presenteras alla som är nominerade till en grammis. Thomas Stenström är den artist som kan ta hem flest priser, som är nominerad i kategorierna årets album, låt, artist, pop och textförfattare. Nästan lika många nomineringar har Bolaget och Dina Ögon, som är nominerade i fyra kategorier. För första gången kommer Grammisgalan att sändas live på Grammis Youtube-kanal. Här är alla nominerade under Grammisgalan 2024 Årets album Darin – En annan jag Dina Ögon – Oas Fricky – Horizon Inn Jelassi – dom har bara gett mig ett namn Thomas Stenström – Superlativ 97 Årets alternativa pop Deportees – People Are a Foreign Country (Deluxe) Dina Ögon – Oas Fever Ray – Radical Romantics Sarah Klang – Mercedes Yaeger – Jaguar Årets artist Bolaget Hooja Loreen Thomas Stenström Zara Larsson Årets barnmusik Britta Persson – Alla är barn Humlan Djojj – Djojj räddar blomsterängen (Låtar från musikalen) Klonk & Tut, Babblarna – Klonk & Tuts sånger Svenska artister – Hyss är bra – Emil i Lönneberga (Svenska artister tolkar Georg Riedel och Astrid Lindgren) Viktor Skokic & Anders Holmer – Allt eller inget händer Årets dansband Allstars – Old, new, borrowed & blue Arvingarna – Hundra dagar Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka Streaplers – En bra plats i livet Titanix – Om du lovar Årets elektro/dans Bella Boo – DreamySpaceyBlue COBRAH – SUCCUBUS Icona Pop – Club Romantech Stuzzi – Le Fruit Disco II Swedish House Mafia – Samlad årsproduktion Årets folkmusik Eric Bibb – Ridin’ Lena Jonsson Trio – Elements LISAS – Etiam Rubinsztein/Karlsson – Värmland Samantha Ohlanders & Linnea Aall Campbell – Klingande festsalar Årets hiphop ADAAM – TRAPEN TILL RADION Asme – Spår av BLod C.Gambino – samlad årsproduktion Fricky – Horizon Inn Jelassi – dom har bara gett mig ett namn Årets hårdrock/metal Eradikated – Descendants Ghost – Phantomime In Flames – Foregone Marduk – Memento Mori Tribulation – Hamartia – EP Årets jazz Bobo Stenson Trio – Sphere Ebba Åsman – Be Free KJELLVANDERTONBRUKET – Fossils Sven Wunder – Late Again Tonbruket – Light Wood, Dark Strings Årets klassiska Christian Karlsen, BBC Philharmonic Orchestra, Jacob Kellermann, Juliana Koch, Viviane Hagner – Takemitsu: Spectral Canticle Gävle Symfoniorkester, Jaime Martin – Melcher Melchers: Symphony in D minor; La Kermesse; Élégie Martin Fröst, Svenska Kammarorkestern – Mozart: Ecstasy & Abyss Norrköpings Symfoniorkester, Antoni Wit – Penderecki: Symphony No. 6 ”Chinesische Lieder”, Trumpet Concertino & Concerto doppio The Zilliacus Quartet – The Zilliacus Quartet: Grieg, Maier, Röntgen – String Quartets Årets kompositör Anna Ahnlund & Daniel Ögren – Oas Hanna Jäger & Sebastian Furrer – Jaguar Kerstin Ljungström – Till dig & Shy Martin – late night thoughts Ludwig Göransson – Oppenheimer Marcus White – waterbaby – Foam Årets låt Andas in andas ut – Thomas Stenström Text och musik: Johan Gustav Lindbrandt, Robin James Olof Stjernberg, Thomas Karl Stenström Can’t Tame Her – Zara Larsson Text och musik: Karl Folke Ingemar Ivert, Kian Sang, Uzoechi Osisioma Emenike, Zara Maria Larsson Grät – Hov1 Text och musik: Axel William Liljefors Jansson, Dante Sebastian Lindhe, Ludwig Per Johan Kronstrand, Noel Johan Ossian Flike Ikväll igen – Bolaget Text och musik: Adam Leif Bergestål, Andreas Werling, Gustav William Jörgensen, Oliver Lars Theo Nordqvist, William Ahlborg Tattoo – Loreen Text och musik: Cazzi Opeia, Jimmy Erik Robert Jansson, Jimmy Paul Thörnfeldt, Lorine Zineb Noka Talhaoui, Peter Lars Boström, Thomas G-Son Årets musikvideo Bruto Studio – Familjen – Vägrar Gå Hem Erik Kockum – The Hives – Countdown To Shutdown Joanna Nordahl – Ashnikko – Cheerleader Martin Falck – Fever Ray – Kandy Palmer Lydebrant – Moonica Mac – 80’s Årets nykomling Boko Yout – AS SEEN ON TV Bolaget – Samlad årsproduktion Eah Jé – En liten låtidé Jackie Mere – Everything’s Conditional waterbaby – Foam Årets pop Bolaget – Samlad årsproduktion Kerstin Ljungström – Till dig Peg Parnevik – Om ett par år Thomas Stenström – Superlativ 97 Zara Larsson – Samlad årsproduktion Årets producent Fricky & The Desktoppers Karin Dreijer, Olof Dreijer, Trent Reznor, Atticus Ross, Nídia, Vessel, Aasthma och Johannes Berglund Kerstin Ljungström Nisj Oscar Chase Årets rock bob hund – DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA / VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT Graveyard – 6 Lars Winnerbäck – Neutronstjärnan Nicole Sabouné – Kismet The Hives – The Death Of Randy Fitzsimmons Årets soul/rnb Bishat – WHO HURT YOU? (Extended Version) Seinabo Sey – THE ONE AFTER ME Snoh Aalegra – Samlad årsproduktion Venus Anon – Nocturnal Zikai – don’t look at the moon (Deluxe) Årets textförfattare Anna Ahnlund – Oas Fatima Jelassi – dom har bara gett mig ett namn Karin Dreijer – Radical Romantics Thomas Stenström – Superlativ 97 Ulises Infante Azocar – Över Broarna Årets visa/singer-songwriter Ane Brun – Rarities 2 David Ritschard – Detta har hänt Ellen Krauss – Samlad årsproduktion Markus Krunegård – Nokia & Ericsson The Tallest Man On Earth – Henry St.

Svensk Grammy-vinst i natt

Svensk Grammy-vinst i natt

Det blev svenskt stjärnskimmer på årets Grammy när den svenske kompositören Ludwig Göransson vann en Grammy för bästa filmmusik för filmen "Oppenheimer". Göransson hade inte mindre än fem nomineringar och tävlade mot sig själv i kategorin bästa filmmusik, då han också var nominerad för filmen "Black Panther: Wakanda forever". Övriga svenskintressen på galan var hårdrockbandet Ghost från Linköping som var nominerade i kategorin bästa metalframträdande, men som blev utan pris. Den svenskamerikanske bluesmusikern Eric Bibb blev även utan pris i kategorin bästa traditionella bluesalbum. Demonstrationer och frihetsberövande Prisutdelningen höll dock på att försenas då pro-palestinska protester satte stopp för stjärnornas promenad på röda mattan. Hundratals människor protesterade i regnet utanför galan. Strax före galan skedde ett misstag då Nicki Minaj och Ice Spice avslöjades som vinnare i kategorin bästa raplåt med "Barbie" på Grammys X, tidigare Twitter. Det uppskattades av många fans eftersom det skulle vara Minajs första Grammy efter att ha nominerats 12 gånger tidigare utan att vinna. Men i själva verket var det Killer Mike som vann kategorin med sin låt "Scientists & engineers". Ingen av stjärnorna har ännu kommenterat misstaget. Killer Mike blev dessutom, efter att ha vunnit tre Grammys, ledsagad ut från galan i handfängsel av polis. Det är oklart om den 48-årige rapparen misstänks för brott. Sur Cyrus Miley Cyrus surade till under sitt uppträdande efter att ha fått sin första Grammy någonsin för bästa popframträdande, solo, med "Flowers". Stjärnan kämpade med att få liv i den stela publiken med uppmaningen "Varför beter ni er som om ni inte känner till den här låten?!" Kanske blev hon lite mindre butter när hon sedan fick ännu en Grammy, för årets skiva. Historisk vinnare Den mest prestigefyllda Grammyn årets album fick Taylor Swift ta emot för "Midnight". Det gör henne historisk som den artist som fått priset flest gånger i Grammys historia. Innan nattens pris delade hon antalet tre Grammys för Årets album med stjärnor som Frank Sinatra, Stevie Wonder och Paul Simon, men med priset i år hamnar hon högst i topp med fyra Grammys. Swift fick också en Grammy för bästa popalbum med "Midnight". Under sitt tacktal avslöjade stjärnan att hennes nästa album, "The tortured poet’s department", släpps den 19 april.

Ludwig Göransson på YouTube

How 'Oppenheimer' Oscar Winning Composer Ludwig Göransson Created 'Can You Hear The Music?'

Join us in the studio with composer Ludwig Göransson as he breaks down the song "Can You Hear the Music?" from Christopher ...

Variety på YouTube

How 'The Mandalorian' Score Found The New 'Star Wars' Sound

How did the new 'Star Wars' spinoff series 'The Mandalorian' find it's eerie opening tune? Ludwig Göransson, Academy ...

Variety på YouTube

The Making Of Childish Gambino's "Redbone" With Ludwig Göransson | Deconstructed

Childish Gambino's “Redbone,” the second single off of his 'Awaken, My Love!' album, centers on the narrative of infidelity and ...

Genius på YouTube

Ludwig Göransson - The Mandalorian (From "The Mandalorian"/Official Audio)

Rediscover all the exciting episodes of The Mandalorian! Stream now on Disney+. After the stories of Jango and Boba Fett, ...

DisneyMusicVEVO på YouTube

Ludwig Göransson i poddar

Episode 381: Ludwig Göransson Talks Oppenheimer

What a joy to welcome Ludwig Göransson back for a fourth time to reflect upon the incredible music he provided to Christopher Nolan for Oppenheimer. And in person, too!

Re-issue: Ludwig Göransson - Black Panther

On August 28, 2020, actor Chadwick Boseman died. He was only 43 years old. Unbeknownst to many, even some of his closest collaborators, he’d been battling colon cancer since 2016. His family released a statement, and in it, they said, "It was the honor of his career to bring King T’Challa to life in Black Panther." After hearing the news, I went back and re-watched the movie, and I don’t know, it was a completely different experience this time. I went and listened to the score again, and that had changed for me, too. So, I wanted to back and share this episode from 2018, about a piece of the film’s score by composer Ludwig Göransson. It’s one of my favorites, and since it first aired, Ludwig went on to win the Grammy and Oscar for the Black Panther score. I hope you enjoy this re-visiting this episode, and I hope it makes you remember how great Black Panther is, and how great Chadwick Boseman is in it, in a role that defined a career that was way too short. · · ·  Marvel’s Black Panther was released in theaters on February 16, 2018, and in just a few weeks, it made over a billion dollars worldwide. It’s already broken some box office records and it looks like it’s going to break some more. The score for the film was created by Swedish composer Ludwig Göransson. His film and tv credits include Creed and New Girl. He’s also Grammy-nominated producer, who’s worked most often with rapper Childish Gambino. In this episode, Ludwig takes apart one of his pieces from Black Panther. The track is called "Killmonger," and it’s the theme for Erik Killmonger, a character played by Michael B. Jordan. Black Panther is set in the fictional African nation of Wakanda, and coming up, Ludwig tells the story of doing research and making recordings in Africa, and how he incorporated that into the score for the film. For more, visit songexploder.net/black-panther

Ludwig Göransson - Black Panther

Marvel’s Black Panther was released in theaters on February 16, 2018, and in just a few weeks, it made over a billion dollars worldwide. It’s already broken some box office records and it looks like it’s going to break some more. The score for the film was created by Swedish composer Ludwig Göransson. His film and TV credits include Creed and New Girl. He’s also Grammy-nominated producer, who’s worked most often with rapper Childish Gambino. In this episode, Ludwig takes apart one of his pieces from Black Panther. The track is called “Killmonger,” and it’s the theme for Erik Killmonger, a character played by Michael B. Jordan. Black Panther is set in the fictional African nation of Wakanda, and coming up, Ludwig tells the story of doing research and making recordings in Africa, and how he incorporated that into the score for the film. songexploder.net/black-panther

Chapter 4: Dominique Thorne, Ruth E. Carter, Ludwig Göransson

Every film is a machine, a complex device made of people with a myriad of jobs and responsibilities. Ta-Nehisi Coates breaks apart the machinery of Wakanda Forever, zooming into the creative processes of actor Dominique Thorne (Riri Williams), costume designer Ruth E. Carter, and composer Ludwig Göransson. In an episode filled with music from Göransson’s soundtrack and score and some clips from director Ryan Coogler’s audio diaries, we learn more about what it takes to build a film that not only entertains but makes us feel something in the process.  Wakanda Forever: The Official Black Panther Podcast is a production of Proximity Media in collaboration with Marvel Studios and Marvel Entertainment. The series is written and hosted by Ta-Nehisi Coates. Produced by Paola Mardo. Executive Producers are Ryan Coogler, Zinzi Coogler, Sev Ohanian, and Paola Mardo. The film score is composed by Ludwig Göransson. Story editing by James Kim. Audio editing by Cameron Kell and Cedric Wilson. Sound design and additional music by Pat Mesiti-Miller. Audio engineering by Lauryn Newson. Production assistance from Polina Cherezova. Learn more at ProximityMedia.com and by following @ProximityMedia, @Marvel, and @MarvelStudios on Twitter and Instagram. Black Panther: Wakanda Forever is streaming only on Disney+. Voices Rising: The Music of Wakanda Forever is coming to Disney+ on February 22

Episode 77: Ryan Coogler & Marvel's Nate Moore On The Music Of Black Panther, Kendrick Lamar & Ludwig Göransson

As anyone who's paid attention to Edith talking film over the years knows, she's a big fan of how Marvel Studios have transposed their comic book universe to the big screen. So it gives us great pleasure here at Soundtracking in partnership with the EE BAFTAs to report that the latest addition to the canon, Black Panther, is a rip-roaring success. And it gives us even greater pleasure to welcome writer / director Ryan Coogler and Executive Producer Nate Moore to the programme. You'd have to go a long way to find a more suitable movie for us to discuss. For starters, there's the accompanying album, 'Black Panther: Music From And Inspired By ...', which was masterminded by Kendrick Lamar and features the likes of Anderson Paak, James Blake, SZA and Vince Staples. Then there's the wildly inventive and original score courtesy of Ryan's friend and longtime collaborator, Ludwig Göransson, who also worked with him on Fruitvale Station and Creed. It was a real labour of love for Ludwig, who spent a considerable amount of time in Africa working with local musicians to capture authentic instrumentation, tone and rhythm. And as you'll hear, it was time very well spent ...

#132: Tenet Music Special. Mark and composer Ludwig Göransson discuss his amazing score for Tenet.

Tenet Music Special. Mark and composer Ludwig Göransson discuss his amazing score for Christopher Nolan's mindbending sci-fi thriller Tenet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

S1E1: 'Oppenheimer' Composer Ludwig Göransson

On our premiere episode, host Jacqueline Coley sits down with the virtuosic composer Ludwig Göransson to discuss his filmography and inspirations, from his humble days back in Sweden to Hollywood's biggest productions. Shot in-person at his studio in LA, the Oscar winner chronicles his awards-winning compositions for Star Wars: The Mandalorian and Ryan Coogler's Black Panther, his chart-topping work with the likes of Adele and Rihanna, as well as his latest effort reteaming with famed director Christopher Nolan for Oppenheimer. See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Episode 210: Ludwig Göransson On The Music Of TENET, Black Panther & Childish Gambino

Our latest guest on Soundtracking is a composer I've been trying to pin down for yonks - so often has his name been mentioned on the podcast. Ludwig Göransson is best known for his work with Childish Gambino, Ryan Coogler, on Disney's The Mandalorian and most recently the Christopher Nolan blockbuster TENET. And for all the wrong reasons, it's fitting that we speak to him now, given he won an Oscar for his score to Black Panther. Edith recorded this interview before we learned the tragic news about Chadwick Boseman, who died of cancer last week aged just 44. But given Ludwig's connection to the film, it seemed only right we paid tribute to its star. Thus you'll also hear an extract from Episode 77, in which Marvel executive producer Nate Moore recalled a lovely story about how Chadwick was cast in the film. Then, of course, there is the usual smattering of Ludwig's music at relevant points throughout the conversation.