Frågan alla ställer sig – vad är skillnaden mellan Sportlunch och Kexchoklad?
Historien om Cloetta Livsmedelsföretaget Cloetta AB grundades 1860 av tre schweiziska bröder vid namn Bernhard, Christoph och Nutin Cloëtta som då etablerade bolaget under namnet ”Brødrene Cloëttas Damp-Chokolade-Fabrik” i Köpenhamn och var då Danmarks första chokladfabrik.
Varumärket kom att etablera sig i Sverige 1873 då man expanderade och anlade en fabrik i Malmö. Genom åren har man gjort sig kända för flera storsäljare där produkter som bland annat ”Ahlgrens bilar”, ”Mums Mums”, ”Gott & Blandat”, ”Polly” och ”Plopp” frontat godishyllorna i landets butiker.
I dag har man sitt huvudkontor i Sundbyberg, strax utanför Stockholms innerstad.
Godistillverkaren äger både Sportlunch och Kexchoklad, två produkter som inte är helt olika varandra sett till innehåll.
Sportlunch lanserades redan 1937 men då under ett helt annat namn, nämligen ”Mellanmål”. Det kom att dröja till 1996 innan ägaren Cloetta ändrade namnet till det vi i dag känner det som.
Kexchoklad såg dagens ljus för allra första gången 1938. Tidigare gick chokladkakan under namnet ”Five o’clock kexchoklad”. Tillverkaren var tidigt snabba med att profilera produkten i reklamsammanhang. Under 1940-talet kunde sloganen ”Go’ och Glad Kexchoklad!” synas, då ofta i skidmiljöer, något som den kommit att förknippas med i många år. Här kan du läsa om skillnaderna mellan Coca-Cola och Pepsi. Ingredienser Sportlunch
Wafers Socker Kakosmör Vetemjöl Helmjölkspulver Vegetabiliska fetter (palm, shea) Kakaomassa Skummjölkspulver Vasslepulver Fettreducerat kakaopulver Emulgeringsmedel Salt Kokosolja Aromer Bakpulver
Här kan du läsa om skillnaderna mellan Löfbergs och Gevalia. Ingredienser Kexchoklad
Rån Socker Vetemjöl Skummjölkspulver Vegetabiliska fetter (palm, shea) Vasslepulver Kakaosmör Helmjölkspulver Kakaomassa Fettreducerat kakaopulver Kokosolja Emulgeringsmedel Salt Bakpulver Aromer
Här kan du läsa om skillnaderna mellan två andra Cloetta-produkter, nämligen Center och Plopp. Skillnaden mellan Sportlunch och Kexchoklad För att ta reda på skillnaderna mellan produkterna går det inte enbart att se till historia och innehåll. Där finns det snarare mer likheter mellan dem båda. Sportlunch och Kexchoklad såg dagens ljus med endast ett års mellanrum och har mer eller mindre likadana ingredienser. Det finns dock en stor skillnad mellan de två chokladkakorna och det är att Sportlunch innehåller Wafers-kex medan Kexchoklad består av rån. För att se skillnaden mellan ingredienserna räcker det inte heller att läsa vilka ingredienser de består av, utan vi behöver istället ner till innehållsförteckningen och ta reda på hur mycket av ingredienserna som chokladen består av. När det kommer till fett och sockerarter per 100 gram så innehåller Sportlunch mer av detta än Kexchoklad. Å andra sidan innehåller Kexchoklad mer kolhydrater, protein och salt per 100 gram än Sportlunch. Här kan du läsa om skillnaderna mellan Kalles och Ica:s kaviar. Källor: Cloetta.se & Mathem.se
Historien om Cloetta Livsmedelsföretaget Cloetta AB grundades 1860 av tre schweiziska bröder vid namn Bernhard, Christoph och Nutin Cloëtta som då etablerade bolaget under namnet ”Brødrene Cloëttas Damp-Chokolade-Fabrik” i Köpenhamn och var då Danmarks första chokladfabrik.
Varumärket kom att etablera sig i Sverige 1873 då man expanderade och anlade en fabrik i Malmö. Genom åren har man gjort sig kända för flera storsäljare där produkter som bland annat ”Ahlgrens bilar”, ”Mums Mums”, ”Gott & Blandat”, ”Polly” och ”Plopp” frontat godishyllorna i landets butiker.
I dag har man sitt huvudkontor i Sundbyberg, strax utanför Stockholms innerstad.
Godistillverkaren äger både Sportlunch och Kexchoklad, två produkter som inte är helt olika varandra sett till innehåll.
Sportlunch lanserades redan 1937 men då under ett helt annat namn, nämligen ”Mellanmål”. Det kom att dröja till 1996 innan ägaren Cloetta ändrade namnet till det vi i dag känner det som.
Kexchoklad såg dagens ljus för allra första gången 1938. Tidigare gick chokladkakan under namnet ”Five o’clock kexchoklad”. Tillverkaren var tidigt snabba med att profilera produkten i reklamsammanhang. Under 1940-talet kunde sloganen ”Go’ och Glad Kexchoklad!” synas, då ofta i skidmiljöer, något som den kommit att förknippas med i många år. Här kan du läsa om skillnaderna mellan Coca-Cola och Pepsi. Ingredienser Sportlunch
Wafers Socker Kakosmör Vetemjöl Helmjölkspulver Vegetabiliska fetter (palm, shea) Kakaomassa Skummjölkspulver Vasslepulver Fettreducerat kakaopulver Emulgeringsmedel Salt Kokosolja Aromer Bakpulver
Här kan du läsa om skillnaderna mellan Löfbergs och Gevalia. Ingredienser Kexchoklad
Rån Socker Vetemjöl Skummjölkspulver Vegetabiliska fetter (palm, shea) Vasslepulver Kakaosmör Helmjölkspulver Kakaomassa Fettreducerat kakaopulver Kokosolja Emulgeringsmedel Salt Bakpulver Aromer
Här kan du läsa om skillnaderna mellan två andra Cloetta-produkter, nämligen Center och Plopp. Skillnaden mellan Sportlunch och Kexchoklad För att ta reda på skillnaderna mellan produkterna går det inte enbart att se till historia och innehåll. Där finns det snarare mer likheter mellan dem båda. Sportlunch och Kexchoklad såg dagens ljus med endast ett års mellanrum och har mer eller mindre likadana ingredienser. Det finns dock en stor skillnad mellan de två chokladkakorna och det är att Sportlunch innehåller Wafers-kex medan Kexchoklad består av rån. För att se skillnaden mellan ingredienserna räcker det inte heller att läsa vilka ingredienser de består av, utan vi behöver istället ner till innehållsförteckningen och ta reda på hur mycket av ingredienserna som chokladen består av. När det kommer till fett och sockerarter per 100 gram så innehåller Sportlunch mer av detta än Kexchoklad. Å andra sidan innehåller Kexchoklad mer kolhydrater, protein och salt per 100 gram än Sportlunch. Här kan du läsa om skillnaderna mellan Kalles och Ica:s kaviar. Källor: Cloetta.se & Mathem.se