Fredrik Lindströms vågade drag – ger svar på kontroversiella frågan i direktsändning: "Mest rätt…"

Fredrik Lindströms vågade drag – ger svar på kontroversiella frågan i direktsändning: "Mest rätt…"

Fredrik Lindström är inte bara domare i ”På spåret”, han är även expert på nordiska språk och dialekter. När han gästade ”Nyhetsmorgon” gav han svar på en fråga som många svenskar tvistar om. Säger man ... Artikeln Fredrik Lindströms vågade drag – ger svar på kontroversiella frågan i direktsändning: ”Mest rätt…” är skriven och publicerad av Nöjeslivet.

Reinfeldt öppnar upp om SvFF-röran: "Står för förändringen vi genomför"

Reinfeldt öppnar upp om SvFF-röran: "Står för förändringen vi genomför"

Under sommaren har Fotbollskanalen i juni och magasinet Offside kommit med granskningar av arbetsmiljön på fotbollsförbundet. Ett hårt ledarskap under generalsekreteraren Andrea Möllerberg och nya chefer ska ha lett till rädsla, tystnadskultur och missnöje.

  • Ledarskapet är oerhört ifrågasatt internt och om man ifrågasätter minsta grej blir det som om man är emot alla förändringar, sa en person med god insyn i fotbollsförbundet till Fotbollskanalen.

Offside kunde i sin granskning visa att SvFF:s senaste medarbetarundersökning visade det "överlägset sämsta" eNPS-värdet (hur sannolikt det är att en medarbetare rekommenderar arbetsgivaren till andra, på en skala mellan +100 och -100) i förbundets historia: +5.

Plus att en anställd gjort en visselblåsaranmälan till RF kring psykisk ohälsa då man saknade förtroende för de som tar emot en anmälan på SvFF. Samt att förbundets arbetsmiljöombud fått in 15 ärenden senaste halvåret och att anställda varken känner förtroende för sin närmaste chef eller HR-avdelningen. Exklusiv intervju SvFF-basen Fredrik Reinfeldt har i juni och augusti enbart svarat Fotbollskanalen och Offside skriftligt, men i samband med Sveriges bortamöte med Slovakien fick TV4/Fotbollskanalen en exklusiv intervju med honom.

  • Vi är i ett stort förändringsarbete. Det är inte i kontrast till något som varit tidigare, det är bara ett svar på att den internationella fotbollen utvecklas och förändras. Precis om Andrea Möllerberg och Kim Källström (fotbollschef) påpekat kräver det en väldig koncentration på fotbollsutveckling och en förändring delvis av vårt sätt att arbeta på. Det är vi mitt uppe i, säger Reinfeldt och fortsätter:

  • Den typen av förändringar leder till reaktioner och jag tycker att vi på ett bra sätt har följt upp kritiken som kommit från enskilda. Vi har fört bra diskussioner i styrelsen och ledningsgruppen för att bemöta den kritiken.

Han säger också:

  • Vi önskar naturligtvis inte att någon ska behöva uppleva att de blir behandlade på ett sätt som inte är bra.

Hur förklarar du er omsvängning. Efter vår granskning i juni uttryckte du och Andrea Möllerberg att det inte var någon fara. Nu i augusti har ni tagit det på ett helt annat allvar. Hur ser du på det?

  • Vi har helt enkelt attityden att vi lyssnar när det kommer fram kritik. Men jag tror vi har varit tydliga hela vägen att vi står för den förändring vi är på väg att genomföra. Till det kommer också att förbundsstyrelsen markerat att vi inte ska göra någon allvarlig inbromsning men att vi ska mjukbromsa kring vår ekonomi. I och med att en del av vårt statliga stöd försvinner vid årsskiftet.

Utåt säger ni att det är allvarligt. Men hur ser du på att er förste vice ordförande, Nina Lindström, till sina distrikt poängterade i ett mejl att det är "bittra ex-anställda" som varit kritiska?

  • Det har kommit ut på ett sätt som jag tror att Nina känt blev olyckligt. Det var inte avsett för att det skulle spridas på något sätt.

  • Jag tror att vår samlade bild är att vi tagit det på allvar, den kritik som finns, men att vi står för den förändring som vi är mitt uppe i.

Hur säkra ska vi som bevakar er vara på att ni tar det på allvar?

  • Vi beskriver en process som vi är mitt uppe i. Vi har väldigt många anställda och svensk fotboll engagerar väldigt många människor. Jag är fullt medveten om att den första reaktionen på all form av förändring brukar vara kritik. Till och med rätt så hård.

  • Min erfarenhet är att om man har prickat rätt så ändras den känslan efter ett tag. Har man inte prickat rätt, då får man återkomma och ta den kritiken igen. Hur säkerställer ni att kansliet inte är en arbetsplats där folk är rädda och tysta?

  • Jag upplever faktiskt inte att det är korrekt. Jag upplever att det finns öppenhet. Jag är ofta själv på kansliet och jag tycker att det finns en öppenhet och möjlighet att framföra synpunkter.

  • Men jag har också noterat att de som har ledningsansvar och arbetsgivaransvar har säkerställt att det ska vara möjligt att vända sig till närmaste chef eller på annat sätt kunna använda metoder för att uttrycka något om det finns saker man inte är nöjd med. Hänvisar till enskilda Medarbetarundersökningen var åtminstone på en parameter rekordlåg. Det finns även ett ärende där en person hos er vänt sig RF:s visselblåsartjänst och inte förbundets. Hur ser du på det?

  • Att det förmodligen finns enskilda som inte tycker om den förändring som vi gjort. Så kan det vara. Jag har, tillsammans med förbundsstyrelsen, läst igenom medarbetarundersökningen och vi tyckte att det trots allt fanns väldigt mycket som återspeglade både harmoni och trivsel på Svenska Fotbollförbundet.

  • Men vi har över 220 anställda. Det finns de som inte tycker likadant.

Hur är ditt förtroende för Andrea Möllerberg och de andra i förbundets ledning?

  • Jag har, som man alltid säger, fullt förtroende till dess att något annat meddelas.

Vilket ansvar faller på dig?

  • Det är jag som är ordförande i fotbollsförbundet. Jag, tillsammans med styrelsen, ska naturligtvis se till att vaka över att saker och ting sköts. Men det är inte vi som har det dagliga arbetsgivaransvaret i verksamheten.

Du har fått kritik av hedersledamöter och tidigare styrelseledamöter i SvFF, både vad gäller bilden ni gett av er ekonomi och ledarskapet. Hur ser du på det?

  • Jag hävdar att jag har gått igenom ekonomin väldigt noggrant och att jag korrekt beskrivit de utmaningar som finns. Jag vill understryka att jag inte på något sätt tagit några billiga poänger och jämfört med någonting bakåt.

  • Jag tycker att både Karl-Erik Nilsson (tidigare ordförande) och Håkan Sjöstrand (tidigare generalsekreterare) gjort ett utmärkt arbete. Jag har jobbat nära bägge två. Jag säger att vi mjukbromsar därför att stora statliga stöd dras åt sidan. Stort genomslag Reinfeldt fortsätter:

  • Att försöka framställa det som att den här ekonomiska pressen inte finns, det skulle ge en felaktig bild av var svensk fotboll befinner sig. Vi vill naturligtvis gå till mästerskap men har man missat två i rad på herrsidan då får det mycket stort ekonomiskt genomslag på sättet som svensk fotboll finansieras.

Du talar om en mjukbromsning. Hur allvarlig är krisen om ni exempelvis inte tar er till VM 2026?

  • Metoden som svensk och internationell fotboll har är ju att man baserat på mästerskapspengar, framför allt på herrsidan, lägger de i balans och sedan använder pengarna över år då man inte har mästerskap.

  • Nu har Sverige missat två mästerskap i rad på herrsidan och då ska vi komma ihåg att vi talar om intäkter i häraden på 140 till 160 miljoner som vi fått tack vare att vi kvalificerat oss och till och med gick till kvartsfinal 2018.

Han utvecklar:

  • När vi då missar den typen av pengar, då använder vi upp en del av det vi sparat. För att vi inte ska tära allt för mycket på det vi har i balans har vi därför mjukbromsat. Men det är en viktig parameter inför det VM-kval som startar nästa år. Det handlar inte bara om kärleken till fotbollen, det spelar också roll för våra resurser. Det i sin tur påverkar även breddfotbollens finansiering.

Det har funnits diskussioner om din assistent, som kom in på 50 procent (hos SvFF). Du har svarat att det är "futtigt" att dra in det. Förstår du inte symboliken vad gäller att lägga på extra kostnader på förbundet i en tid då ni mjukbromsar?

  • Vi har inte sagt att det ska mjukbromsas överallt. Det ska helt enkelt finnas resurser och fotbollsförbundet fungerar väl. När jag tittat bakåt är det för övrigt inte alls någon konstighet eller något nytt att det funnits ett särskilt stöd för förbundsordföranden, svarar Reinfeldt.
Avslöjar: Hel landsdel vill rösta bort Reinfeldt

Avslöjar: Hel landsdel vill rösta bort Reinfeldt

Det är mer än ett halvår kvar till Svenska Fotbollförbundets årsmöte, då Fredrik Reinfeldts mandat löper ut. Men redan nu har en av tre landsdelar fattat beslut om hur de tänker kring hans framtid. Fotbollskanalen kan berätta att distrikten i Norrland gemensamt har bestämt sig för att de inte kommer backa ett eventuellt omval av honom. De vill se en annan ordförande ta över efter den tidigare statsministern. – Det stämmer, säger Norrbottens FF:s ordförande Robert Lindström. ”Finns inga visioner” SvFF:s valberedning har under sommaren hört sig för i rörelsen kring hur stödet ser ut för Reinfeldt och inför ett möte i slutet av augusti ville man ha svar från Norrlands distrikt om deras tankar. – Frågan från valberedningen kom upp, om hur vi ser på hans ledarskap och liknande. Vi hade ett möte inom landsdelen i mitten av augusti och då fick varje distrikt säga vad de tyckte. Då landade vi enhälligt i det här beslutet. – Vi känner gemensamt att det inte hänt så mycket och att det inte finns några visioner, säger Lindström. Norrbotten-basen är tydlig i vad han vill se framöver: – De som tidigare varit ordförande, som Lars-Åke Lagrell och Karl-Erik Nilsson, har haft en lidelse för fotbollen. Det är det vi behöver. Vi är Sveriges största idrottsförbund och folkrörelse. – Vi behöver arbeta med våra medlemmar och våra föreningar. Det är det vi är till för. Vi är en serviceorganisation. Och där är inte Fredrik tillräckligt aktiv, känner ni? – Nej, nej. Definitivt inte, säger Lindström. ”Det blev fel när vi röstade” I valet 2023, när Reinfeldt utsågs till ordförande, ville Norrbotten se Lars-Christer Olsson och nu konstaterar distriktets ordförande: – Det blev fel när vi röstade senast. Norrlands sju distrikt har 12 procent av rösterna vid årsmötet. De är fördelade på Norrbotten (fem röster), Västerbotten (fem), Hälsingland (fyra), Jämtland/Härjedalen (fyra), Gestrikland (fem), Medelpad (fyra) och Ångermanland (fyra). Landets distrikt har totalt 66 procent av rösterna. Intresseorganisationerna Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam har 34 procent av rösterna. Fredrik Reinfeldt själv har inte velat ge något besked utåt kring huruvida han vill ställa upp för omval eller inte.

Spanare grep mördare – var utklädd som sicario

Spanare grep mördare – var utklädd som sicario

En försommardag skjuts en man ihjäl av kontraktsmördare – sicarios – från Husbys hyenor mitt på torget. I boken ”Spaningsledaren i Rinkeby” berättar polisen Mats Lindström om jakten på mördarna och ögonen som han direkt kände igen. Tillsammans med Expressens kriminalkrönikör Fredrik Sjöshult skriver han om en spaningsoperation där polisen jagar ännu en tonåring som skulle varit inlåst och den hårda konfrontationen när han hittas. Läs ett exklusivt utdrag ur boken:

Robinsondeltagarna osams över nya lagindelningen – ryker ihop

Robinsondeltagarna osams över nya lagindelningen – ryker ihop

Det är inte längre tjejerna mot killarna i ”Robinson”. Uppställningen i Lag syd och Lag nord har kastats om efter att Charlotta Hedlund och Marcus Håkanson förhandlat om vilka de vill få över till sina respektive lag. Till Charlottas Lag nord går Rooble Gedi, Fredrik Bolander och Lars Koefoed, och till Marcus Lag syd går Mark Bannon, Alma Skoog och Ci Lindström. Och vissa är nöjdare än andra. Lars ifrågasätter Marcus val, vilket leder till att de blir osams. Enligt Lars har Marcus tagit den enkla vägen att skicka iväg deltagarna som lade sin röst på honom i det senaste örådet. – När Marcus säger att jag ska byta lag så tänker jag att ”du har bara tänkt på sig själv, som vanligt”. Han har alltid tagit för mycket plats i gruppen, han har inte varit omtyckt av någon, säger Lars. – Han har baktalat mig och gått runt till i stort sett hela laget och sagt att han tycker att jag är svag och ska röstas ut. Jag upplever Marcus som falsk, på gränsen till psykopat. Starka ord, jag vet, fortsätter han. ”Sa till Alma att jag fajtade hårt för henne – vilket inte var sant” Men att Marcus skulle ha försökt påverka gruppen och spelat något fulspel håller han inte alls med om. – Jag har velat ha det starkaste laget och du är svagast, säger Marcus. – Lars blir inte lika glad. Jag tror att det är hans sätt att markera att han inte är så glad på mig. Jag är inte så glad på Lars. Vi har inte riktigt samma syn på saker och ting, fortsätter han. Inte heller Alma är nöjd med att behöva byta lag, eftersom att alla hon kommit nära får stanna kvar i Lag nord. Hon bryter ihop, men Charlotta försäkrar henne om att Marcus kämpade hårt med att få över just Alma till sitt lag, något som senare visar sig vara en lögn. – Jag kan lova dig Alma, han ville ha dig. Men jag kämpade som en idiot. Han var bara stormsäker, han vägrade, säger Charlotta till Alma. Men i synk låter det annorlunda. – Jag sa till Alma att jag fajtade hårt för henne, vilket inte var sant. Jag tror inte att Alma är den bästa personen att ha med sig i tävlingar, det har varit mycket snack om att Alma är byggledare, men jag har gjort mer på lägret än hon, säger Charlotta då.

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

Det Fredrik Lindström sa i Nyhetsmorgon förbryllar tittarna: "Känns fel"

Kex eller chex – det är något som har gäckat svenskarna i många år. Enligt Institutet för språk och folkminnen är bägge uttalen korrekta.  Vilket du brukar säga kan också ha att göra med varifrån i landet du kommer.  "Chex" säger du i södra och västra Sverige, medan "kex" är vanligare i resten av landet. Då och då blossar debatten upp igen, och en som ofta hamnar mitt i stridens hetta då är språkhistorikern Fredrik Lindström. Tidigare i veckan gästade han Nyhetsmorgon i TV4, och ett ämne var då just det ständiga kex eller chex – men Fredrik hade med sig ännu en lärdom till studion... Kex eller chex? Något som gäckat svensken i många år. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild Fredrik Lindström om ordet pumla

– Vet ni vad det här är då?, frågar Fredrik Lindström programledarna och håller upp en julgranskula.

– Vet ni vad det heter i norra Norrbotten? Det heter pumla. Det är jättefint ord innan jag förklarar var det kommer ifrån, säger Fredrik Lindström. Romantiskt och fint, tyckte först Fredrik Lindström om ordet pumla. Men sen... Bildkälla: TV4 Fredrik tänkte först att det handlade om att människorna i norr var riktiga julentusiaster och helt enkelt uppfunnit ordet själva. Men så var det givetvis inte. Ordets ursprung var nämligen av mer explicit natur om vi säger så. Fredrik förklarar sedan att det inte riktigt var så att de var så julgalna. Det handlar nämligen snarare om att man har lånat ett ord som syftar på kulor som hänger i någonting – tja, det vill säga pungkula.

I Nyhetsmorgons kommentarfält på Instagram och på Facebook går diskussionen nu varm mellan tittarna. Flera är det som känner till ordet pumla och aldrig har sagt något annat, medan andra ställer sig mer frågande till ordet.

"Pumla säger maken från Boden. Jag fattade noll. Jag säger julgranskula", skriver en kvinna.   "Tog många år innan jag fattade att ”pumla” var dialekt, vad skulle det annars heta?" skriver en annan på Facebook.

En tittare berättar i kommentarsfältet på TV4:s Instagram om vad som hände när hon som inflyttad i huvudstaden försökte köpa nya julgranskulor...

"I Boden där jag kommer från säger man pumla. Försökte pumlor i Sthlm efter några år som Stockholmare och de tittade förvånat på mig och frågade vad pumlor var. Fick då för första gången som 27-åring veta att nej det heter julgranskula. Känns fortfarande fel, jag säger pumla och kommer alltid göra", skriver hon. Pumla eller julgranskula? Ja, det är verkligen olika. Bildkälla: Instagrams kommentarsfältÄven på Nyhetsmorgons Facebook har ordet pumla uppmärksammats. Bildkälla: FacebookSäger du också pumla om julgranskula? Rösta nedan!

Fredrik Lindström på YouTube

Fredrik Lindström - Svenskar är också människor!

Fredrik Lindström – "Svenskar är också människor!” var en enmansföreställning om den svenska mentaliteten, fylld av ...

Johnkult på YouTube

Därför blir män gubbiga 👨🏼‍🦳

Se showen här: Fredrik Lindströms hyllade humorföreställning ”Mänskligheten” handlar om den moderna människans beteende.

SVT Humor på YouTube

Det var inte bättre förr!

Se Mänskligheten – föreställningen om oss själva på SVT Play. Fredrik Lindströms hyllade humorföreställning ”Mänskligheten” ...

SVT Humor på YouTube

Fredrik Lindströms ologiska flygrädsla

Se Mänskligheten – föreställningen om oss själva på SVT Play. Fredrik Lindströms hyllade humorföreställning ”Mänskligheten” ...

SVT Humor på YouTube

Vuxna är idioter! 🤯

Se showen här: Fredrik Lindströms hyllade humorföreställning ”Mänskligheten” handlar om den moderna människans beteende.

SVT Humor på YouTube

Fredrik Lindström i poddar

Fredrik Lindström - Vad är språk?

Vad är språk?Vem hittade på språket?Vad betyder ordet “natur” egentligen?Om du är en av de nyfikna idioter som undrar vad språk är kan vi nu hänvisa till inte bara en utan två lektioner i ämnet Språk här på Institutet. Tillsammans med Fredrik Lindström tar vi oss an samma ämne som vi gjorde med Torbjörn Elensky i början på terminen. Fredrik är språkvetare, författare och TV-programledare. Du hittar båda lektionerna om Språk helt gratis med Fredrik och med Torbjörn via hemsidanOm du vill ta del av hela lektionerna kan du bli elev hos oss via Patreon Du kan läsa mer och boka Fredrik via www.nyfiknaidioter.se/bokaLektionen spelades in: 2023.09.12Lektionen publicerades: 2023.09.27#nyfiknaidioter Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#115: Fredrik Lindström

Det svåra hundrafemtonde avsnittet med komikern, programledaren, språkvetaren, diktaren och författarinnan Fredrik Lindström. Vi pratade om kungens hjortar, speedway, på vilket sätt SVT borde skärpa sig, svenskans fulaste ord, Fredriks favoritringning från Hassan, bredd visavi spets, järnhandeln på 70-talet, att röka hasch, när Felix Herngren sa upp sig, ordmärkandets historia, att spela fotboll trots Zlatan, lite dialekter (så klart), bristerna med nya föreställningen Ägd och givetvis en hel del om folk som har sex med gräddbakelser.Redaktör och redigering: Lovisa Ohlson.Avsnittet presenteras av Läkerol – makes people talk. Instagram: lakerol_sverige. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Swe: 147. Lindströms legacy

The post Lindströms legacy appeared first on Filip & Fredrik.

#149 - Min kompis invandraren (Gäst: Fredrik Lindström)

Legenden Fredrik Lindström gästar gänget. Fredrik är programledare, populärhistoriker, författare, filmregissör, komiker och domare i SVT:s På Spåret sedan 2009. Just nu turnerar han med sin scenshow Mänskligheten.OBS. Det här är inte det hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet? Stöd oss på Patreon. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#189: Inte ens svenskar vet vad svenskhet är - Fredrik Lindström

Navid pratar med författaren, programledaren och språkhistorikern Fredrik Lindström. De pratar om varför det är så svårt att prata om vad svenskhet är, varför alla svenskar är som nyinflyttade i sitt egna land, varför Fredrik är som Mustafa Panshiri fast för svenskar och vad begreppet statsindividualism betyder egentligen.Lyssna på samtalet, ta del av länkarna på www.hurkanvi.se för mer information och om du anser att vi har sagt något felaktigt eller saknar information så välkomnar vi konstruktiv kritik och kompletteringar av det vi har missat på hej@hurkanvi.seVill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på hej@hurkanvi.se så löser vi det.Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33.Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/bokaFör att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook:https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#149 - Min kompis invandraren (Gäst: Fredrik Lindström)

Legenden Fredrik Lindström gästar gänget. Fredrik är programledare, populärhistoriker, författare, filmregissör, komiker och domare i SVT:s På Spåret sedan 2009. Just nu turnerar han med sin scenshow Mänskligheten.

#214: Hur kan en kultur vara bättre än en annan? - Fredrik Lindström, Bi Puranen, Lars Trägårdh

Fredrik Lindström är programledare och författare som har gjort både tv-program och skrivit böcker om svenska språket och Sveriges historia. Bi Puranen är docent i ekonomisk historia och författare. Från 1996 har hon varit generalsekreterare för World Value Survey. Lars Trägårdh är historiker och professor i historia vid Ersta Sköndal högskola. Hans forskning kretsar kring olika aspekter av välfärdsstaten och och det civila samhället. De har alla tidigare varit med i enskilda avsnitt i Hur kan vi? I det här samtalet möts de för första gången för att i ett längre samtal utforska svenskheten, svensk kultur, värderingar och tro för att förstå vad som händer när nya grupper av människor från andra kulturer bär med sig sina värderingar och hur mötet mellan svenskar och invandrare kan bli mer av ett ömsesidigt lärande och ett samarbete som gynnar Sverige.Hela avsnittet + bonusmaterial hittar du på www.patreon.com/hurkanviSamtalet fortsätter i Eftersnack på www.facebook.com/groups/hurkanviAlla tidigare avsnitt hittar du på www.hurkanvi.seBoka Navid som föreläsare, samtalsledare eller moderator via boka@hurkanvi.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Fredrik Lindström

Salongens nyårsavsnitt gästas av programledaren, populärhistorikern och komikern Fredrik Lindström. Det pratas bokslut och vi får veta vad Fredrik tycker om nyårslöften. Han berättar om sin förkärlek till England och mat med hög densitet. Vilket hans guilty pleasure är på youtube, tipsar om sina bästa romantiska komedier och Maja framför en av Fredriks absoluta favoritlåtar. Kolla in Instagram: Salongenpodcast och lyssna på Fredriks egen playlist på Salongens Spotify. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

#12 Fredrik Lindström, Lena Andersson, Fred Åkerström, Johan Norberg.

Är svenskarna framstegsextremister, förblindade i tron på att all förändring automatiskt innebär förbättring? Fredrik Lindström och Lena Andersson debatterar individualism och undrar om vi inte missar något i vårt förakt för dåtiden. Därför snyftade Fred Åkerström när han sjöng. Vi:s musikskribent Johan Norberg spelade gitarr på Åkerströms ”Ingenstans är man fri som en fågel”. Först i dag inser Johan Norberg vidden av den fasansfulla historien om vistrubadurens uppväxt och förstår varför Fred Åkerström inte kunde hålla tillbaka tårarna i studion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.