Leksand bröt förlustsviten – efter sena avgörandet

Leksands offensiv har varit ifrågasatt. Men i rivalmötet med Brynäs steppade flera ledande spelare upp. Kalle Östman kvitterade till 1–1 med sitt första mål och sedan gjorde forne skyttekungen och MVP:n Max Véronneau också sin första balja när han satte 2–1. Jakob Silfverberg kvitterade visserligen till 2–2 och hade verkligen nys på ett avgörande där man stundtals parkerade i offensiv zon. Avgjorde efter utvisningen Men med dryga två minuter kvar skickade Victor Söderström en puck över plexit och bestraffades med en tvåa. Något Leksand tog tillvara på när Peter Cehlarik satte avgörande 3–2 med mindre än en minut kvar att spela. Målet blev också matchens sista och säkrade Leksands första seger efter fyra raka nederlag. Se samtliga matcher från SHL på TV4 Play