Man häktad för kvinnomord

Man häktad för kvinnomord

En man i 60-årsåldern har häktats som misstänkt för att ha mördat en kvinna i Landskrona, rapporterar lokala medier. Polisen beskrev inledningsvis händelsen som ett dödsfall med oklara omständigheter. I tisdags i förra veckan greps två misstänkta, en kvinna och en man. Åklagaren begärde att båda skulle häktas, men efter beslut Lunds tingsrätt släpptes kvinnan.

Degerfors till allsvenskan: "Det är eufori"

Degerfors till allsvenskan: "Det är eufori"

När domaren blåste av det oavgjorda mötet i Landskrona bröt det rödvita jublet ut till slut. Degerforsspelarna hoppade runt i en stor lycklig klunga innan de sprang bort mot ena kortsidan för att fira avancemanget tillsammans med fansen. Det är eufori, det är helt fantastiskt. Vi har kämpat hårt hela säsongen och visat att vi är det bästa laget, säger Dijan Vukojevic till Max. Blev darrigt Den målfarlige anfallaren gav Degerfors en drömstart på andra halvlek när han snyggt styrde in 1–0 med pannan i 48:e minuten. Darrigt blev det ändå. Robin Dzabic kvitterade i 59:e minuten och sedan krigade Degerfors för att hålla fast i den poäng som krävdes för att säkra spel i allsvenskan nästa säsong. Landskrona kom nära, som när Philip Andersson nickade från nära håll. Men Degerfors red ut stormen. En otrolig lättnad att vi lyckades knyta ihop det här i dag. Jag är så jävla stolt över det här laget, säger lagkaptenen Sebastian Ohlsson till Max. Degerfors kopplade greppet om förstaplatsen i superettan via sju raka segrar under hösten, vilket gav ett drömläge att säkra avancemanget till allsvenskan redan förra tisdagen. Då tvärnitade det rödvita segertåget. Brände två matchbollar Inför utsålda läktare på Stora Valla, hemmaarenan i den fotbollstokiga lilla bruksorten, tappade Degerfors 1–0 till 1–2 i derbyt mot Örebro. I söndags brände värmlänningarna en ny möjlighet att slå in matchbollen när det blev 0–0 borta mot Varberg. I Landskrona blev det alltså inte heller någon seger. Men 1–1 räckte och Degerfors går nu in i den sista omgången med ett ointagligt försprång till Landskrona och Öster närmast bakom.

Storbråk efter derbyt – här ryker målvakten ihop med egna supportrarna

Storbråk efter derbyt – här ryker målvakten ihop med egna supportrarna

Helsingborgs IF vann toppmötet i superettan borta mot Landskrona Bois. Segerhjälte blev högeryttern Wilhelm Loeper, sedan han stött in Dennis Olssons inlägg med handen i den 40:e minuten. Loeper hade sin egen match-i-matchen mot Bois vänsterback Rassa Rahmani, som menade att Landskrona är ett bättre lag än rivalen i en inför match-intervju med HD. Redan i Max halvtidssändning beskrev Loeper att han upplevde ett övertag på Rahmani. – Jag körde över honom fullkomligt. Så han får nog lappa ihop sin ficka, som han snackar om, säger Loeper till Fotbollskanalen. ”Guds hand” HIF-målskytten kallade sitt mål för ”guds hand” i Max sändning och efter slutsignalen kunde Loeper ses fira vilt med bortaklacken. Supporterfavoriten fick en megafon och inledde en ramsa som avslutas med orden “Hata Bois”. – Jag gillar den ramsan. Det har blivit en liten följeslagare under min tid hittills, så det kändes självklart att köra den efter match, säger Loeper. Bråkade med egna supportrarna Vid Bois-klacken var stämningen efter matchen minst sagt uppskruvad. Hemmaspelarna mötte klacken i scener som i det närmaste kan beskrivas som ett öppet bråk. Målvakten Amr Kaddoura var högst involverad i konfrontationen, och hoppade även upp på läktaren, innan han lämnade långsidan. – Jag vill inte kommentera mer, om vad de skrek. Det blir bara en massa skriverier och onödigt, säger Kaddoura efteråt. Målvakten vill inte säga exakt vad som föranledde hans reaktion och förklarar att det är något som först behöver skötas internt i klubben. De heta känslorna menar han grundade sig i besvikelsen över derbyförlusten. – Det var något som hände som fick mig... Jag tappade det lite grann och det är klart man ångrar sig nu. Men där och då så brann det till i skallen. Men det är redan glömt för mig, säger Kaddoura till Fotbollskanalen efter matchen.

Landskrona på YouTube

Välkommen till Landskrona & Ven

Landskrona ligger i södra Sverige med Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn som nära grannar. Staden har ca 44 000 ...

Landskrona stad på YouTube

Europaspåret - tågtunnel mellan Landskrona och Köpenhamn

Idag är Öresundsbron enda passage för järnvägstrafik mellan Sverige och Danmark. Fler tåg och avgångar planeras vilket gör ...

Landskrona stad på YouTube

Är den svenska kronan undervärderad?

Välkommen till avsnitt #186 av Stock Club av MyWallSt med Emmet Savage och Mike. Det här avsnittet går djupt ner i investeringen ...

MyWallSt på YouTube

Ursprunget till SVENSKA KRONAN (FAKTA FREDAG)

Visste du att "Kronan" föddes som en del av en union mellan Danmark, Norge och Sverige? Tyvärr upplöstes det bara...

BeingSwenglish på YouTube

Sveriges valuta har problem!

Den svenska valutan (Krona/SEK) kämpar för desperat för tillfället, men framtidsutsikterna ser inte särskilt positiva ut.

BeingSwenglish på YouTube

Landskrona i poddar

Sambomordet i Landskrona

* Det här är ett gammalt avsnitt från Podme. För att få tillgång till Podmes alla premiumpoddar samt fler avsnitt från den här podden, helt utan reklam, prova Podme Premium kostnadsfritt. Ladda ned i Appstore eller Google Play. * En man hittas död i sin lägenhet i Landskrona. Han har fått ett knivhugg i hjärtat, och i köket hittar polisen en blodig rosa brödkniv. En sorglig berättelse om ett par vars bråkiga förhållande slutade i ett mord. Källor: Polisens förundersökningsprotokoll, Åtalet vid Lunds tingsrätt, Domen vid Lunds tingsrätt, Domen vid Hovrätten för Skåne och Blekinge, Manusförfattarens intervju med “Jacks” mamma, Polisen.se, Mediearkivet Retriever, Kvällsposten, Familjesidan.se, Familjens privata fotografier. Programledare i detta avsnitt är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och redaktör är Saga Wadensjö. Producent är Andreas Jamsheree. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget Creedcast, exklusivt för PodMe.

Avsnitt 77. Möt BoIS nyförvärv: ”Jag har gjort mina hundår”

I årets sista avsnitt av Landskrona BoIS-podden gästas vi av nyförvärvet Rassa Rahmani. I en stor intervju ger mittbacken en bild av vem han är. Vi pratar om allt från uppväxten i förorten till drömmen om allsvenskan och Irans landslag. I år blev Rassa Rahmani utnämnd till årets back i Ettan norra. Då slog Landskrona BoIS till och skrev ett treårskontrakt med 23-åringen. Nyligen kom Rassa Rahmani hem från semester i Dominikanska Republiken och nu har han gästat HD:s poddstudio. I Landskrona BoIS-podden berättar han bland annat om BoIS sommarintresse och varför han valde bort andra klubbar för att flytta hem till Skåne. Efter tre år i Dalkurd var det givet att röra på sig inför nästa säsong. – Både första och andra året hade jag allsvenskt intresse. Dalkurd har fått bud. Men… jag vet inte vad som hänt bakom kulisserna, säger han i podden. – Ärligt har jag velat ta mitt pick och pack och gå vidare. Om allsvenskan knackar på dörren tror jag att många har det som dröm eller delmål. Jag har velat lämna ett bra tag. I avsnittet namnger Rassa Rahmani en klubb från allsvenskan och en från superettan som nyligen ryckt i honom. – Jag har gjort mina hundår. I vintras var det mycket, mycket med att jag ville lämna Dalkurd, men de ville inte släppa mig. En allsvensk klubb och några superettanklubbar ringde till Dalkurd. Då sa jag till hela sportrådet och hela gänget: Jag mår dåligt och vill inte vara kvar. I Landskrona BoIS-podden berättar Rassa Rahmani även om uppväxten i Lindängen, barndomsvännerna som valt en annan väg och intresset från elitklubbarna när han kom fram som tonåring i Olympic. – Jag har provtränat med en massa superettanklubbar, säger han. Vi pratar om omskolningen och tränaren Mesut Merals betydelse. Extraträningarna med proffs som Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic och Astrit Selmani. Vidskeplighet och hur formkurvan får styra vilken proteindryck han trycker i sig dagen före match. Dubbla medborgarskapet, landslagsdrömmen och ett hundraprocentigt facit från straffpunkten. Det kommer även en gliring till de som ifrågasätter hans defensiva förmåga. Det och mycket mer när Rassa Rahmani gästar Landskrona BoIS-podden.

SLAGET VID LANDSKRONA BO KNARRSTRÖM - SKÅNE

I det här avsnittet ska vi beträda lite ny mark i podden! Vi ska ge oss ut på slagfältet...! Vi är i västra Skåne - en bit utanför Landskrona - och där kommer arkeolog Bo Knarrström att tar med oss rakt in i striderna en varm julidag 1677. Vi talar om Slaget vid Landskrona! Men  vi kommer också att prat om vad slagfältsarkeologi är och hur det går till att arkeologiskt undersöka ett slagfält!  Avsnittet görs med bidrag från Länsstyrelsen Skåne!   För lite bilder: arkeologiochhistoria.se

Avsnitt 76. 63 spelare som BoIS bör ha koll på

Landskrona BoIS-podden bygger sitt alldeles eget shadow team. I det finns allsvenska drömvärvningar, USA-proffs, potentiella hemvändare, Ettan-fynd och en högerback från danska tredjeligan. När Landskrona BoIS scoutar spelare placeras de i så kallade shadow teams, en typ av fiktivt lag. Nu tar Landskrona BoIS-podden samma grepp. I det här avsnittet lanserar vi 63 spelare som på ett eller annat sätt kan, eller borde, vara under klubbens lupp. Vi sneglar mot Irland, pratar om Ettans bäste vänsterback och ser potential i en Trelleborgsforward som knappt gjort mål. Det är bara några exempel på vår långa lista. Häng med i ett nördigt och spekulativt fotbollssnack.

Avsnitt 75. Genomgång av säsongen: Årets spelare och besvikelser

I avsnitt 75 av Landskrona BoIS-podden bjuder vi på topplistor efter en säsong som snart tar slut. Vi utser årets bästa BoIS:are och listar även årets besvikelser och utvecklingspunkter inför 2024. Vi inleder avsnittet med att prata om den rangliga bryggan inför nästa säsong och resonerar kring rekryteringen av klubbchefen Karl-Johan Olsson. – Han är en strateg med kraftfull personlighet. Han är respektingivande, men har också mjuka värden och kan visa den sidan, säger Eric Persson. Därefter presenterar vi våra individuella topplistor med rubrikerna “Topp tre bästa spelare”, “Topp tre besvikelser” och “Topp tre utvecklingspotential inför 2024”. Lyssna och hör hur vi resonerar.

31. Landskrona BOIS

Vi fortsätter att prata om den stolta fotbollstradionen i Skåne och idag hamnar vi I Landskrona och pratar BOIS I dagens avsnitt så pratar vi om Kvalet mellan Helsingborg och Halmstad då Simon med vänner inte ville missa tillfället att se ärkerivalen åka ur så de åkte till Helsingborg, hängde upp sin banderoll.   Vi pratar om en ordförande som satt på för många stolar och köpte röster i ett försök att sitta kvar men blir avsatt ändå.    Vi pratar om hur det är att ständigt vara motgångssupporter och de tunga åren i division 1.   Aktafanspodcast @Twitter/instagram Patreon.com/aktafanspodcast

#90 Landskrona – en andra chans

Det är ingen hemlighet att Landskrona har mått väldigt dåligt under en tid. Arbetslösheten har varit hög, skattekraften låg och de sociala bekymren överhängande. För vår del drog Landskrona vår nyfikenhet till sig därför att det berättades om den som en stad med en närmast amerikansk typ av segregation: fattiga, arbetslösa minoritetsgrupper i centrum och mer etablerad och medelklassig befolkning i villaområden och stadsdelar runt stadskärnan.Men staden arbetar nu intensivt för att komma tillrätta med sitt prekära läge, för att få bort fattigdomen och kriminaliteten, gängen, i centrum och på Öster. Man kan visa upp lyckade satsningar på kultur och framför allt fotografi – och man har salufört sig till nya invånare med pengar och ambitioner med nybyggda bostadsområden vid havet.Det paradoxala är dock att den slitna och otrygga stad som Landskronas politiker och företagare har bestämt sig för att mota bort – också hade gett en del människor en andra chans, människor som kanske var uträknade på andra håll – just för att tröskeln i Landskrona hade varit så låg, att det fanns en bostad, och en stad, som släppt in en.Landskrona skulle kunna vara den perfekta berättelsen om förfall och revansch.Men egentligen är berättelsen om Landskrona mycket mer komplex än så. En stad som ofta varit i osynk med sina egna ambitioner. En stad som vill känna sina invånare men som ständigt huserat främlingar. En stad som återkommande fått sin rock lagad, för att sedan slita sönder den igen.Tack tillMåns Back Nilsson, lärare på Studiemotiverande folkhögskolekurs, Albins folkhögskola i LandskronaSvend Dahl, skribentKenneth Håkansson, ordförande Landskronahem Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Avsnitt 74. Filip Olsson gästar: BoIS-kärlek, tårar och Heier

Filip Olsson är för alltid inskriven i Landskrona BoIS historieböcker efter att på Lucia 2020 ha skjutit upp klubben till superettan. Efter ytterligare en säsong i BoIS blev mittfältaren såld till Sirius. Nyligen gjorde han comeback efter tretton månaders frånvaro på grund av en korsbandsskada. I Landskrona BoIS-podden berättar han om när han mådde som sämst efter skadan och hur han tog emot läkarens besked. – Jag brast ut i gråt. Jag kommer ihåg att jag ringde min pappa, men fick inte ut ett ord. Han hörde att jag började snyfta och han började gråta, säger han. – Det var många tillfällen då jag bara satte mig på sängkanten och så bara… ja, det kändes bara hopplöst. I avsnittet förklarar 24-åringen vilket stöd han fått av bland andra Andreas Murbeck, Jakob Voelkerling Persson och Patrik Karlsson Lagemyr. Han hyllar även Melker Heier, som efter flytten från BoIS har tagit en ordinarie Siriuströja under sin allsvenska debutsäsong. Podden bjuder på mer än så. Exempelvis varför Filip Olsson håller Philip Andersson som sin favorit-BoIS:are genom alla tider och anledningarna till att han skulle kunna se Amr Kaddoura flytta till Uppsala. Filip Olsson berättar hur tätt han följer BoIS, vilka spelare han har imponerats mest av i år och sms-piken till Max Mölder efter bortamatchen mot Jönköpings Södra. Han pratar också om att Sirius svävar på moln och hur det var att se Skånederbyt hemma hos förre HIF-spelaren Jakob Voelkerling Persson. Filip Olsson är också tydlig med att han någon gång hoppas dra på sig BoIS-tröjan igen. – Jag tänker att det får bli någon typ av återkomst, säger han. – Jag vill ner till Skåne igen i slutet av karriären.

Avsnitt 72. Tränaren i podden: ”Tror att många spelare läser och hör”

I avsnitt 72 av Landskrona BoIS-podden ställer vi frågor till Max Mölder. Bland annat om onsdagens motståndare, avhoppen från ledande personer och spelarna som imponerat. Efter tisdagens matchförberedande träning frågade vi Max Mölder vad han egentligen tycker om Skövde och deras taktiska ramar. – Spelsätt får alla välja själv. Det jag kan irritera mig på är faktiskt inte upp till Skövde, utan domaren. Det är all tid det tar. Det är inte bra för svensk fotboll och utvecklingen att ligga på cirka 48-49 minuter effektiv speltid när de andra matcherna ligger runt 60, säger han. – Men det är domarnas uppgift, det är inte Skövdes fel. I övrigt tycker jag att man får spela som man vill. Sen om jag som neutral ska välja en fotbollsmatch kommer jag inte att välja att titta på Skövde, så kan man säga. I avsnittet pratar tränaren även om vilka spelare som imponerat mest i år och om hur laget slöts samman när det var tuffa tider i somras. – Jag tror att många spelare läser och hör. Det var i princip domedagsstämning för några veckor sedan. Jag har sagt varenda gång att det har varit hur lugnt som helst även om kanske inte alla har trott på mig. Men det har det varit, säger han. – Det är fantastiskt starkt av den här gruppen att trots det fokusera på det de kan påverka. Det har också gett resultat och det är bara att fortsätta på den vägen. Bortsett från intervjun med Max Mölder resonerar Sebastian Rönström och Eric Persson kring hur BoIS har blivit superettans formstarkaste lag. Det långsiktiga tänket kopplas samman med Häckens drag 2021. Tabelläget diskuteras, chanserna i mötet med Skövde likaså. – Det är en klurigare motståndare för BoIS än för många andra lag i serien, säger Sebastian Rönström.

InförPodd Svenska Cupen | Djurgårdens IF - Landskrona BoIS

Det är dags att sparka igång säsongen 2023 och den första cupmatchen. Landskrona står för motståndet.Medverkande: Robin Fredriksson, Tony Lydén och Farid Abbaspour Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Avsnitt 73. BoIS-kuggen har rest sig och drömmer om allsvenskan

Som tonåring spelade han mot England och för bara ett par år sedan var han nära ett allsvenskt kontrakt. Nu gästar Adam Egnell Landskrona BoIS-podden. I den stora intervjun berättar han bland annat ingående om sin mörkaste tid som fotbollsspelare och hur det är att coacha BoIS P13-lag. På väg till HD:s redaktion kunde Adam Egnell gå ostört på Helsingborgs gator trots det han ställde till med i slutet av augusti. Då skrev mittfältaren och årets upplaga av Landskrona BoIS in sig i klubbens historieböcker efter en dramatisk derbyseger mot HIF på Olympia. I Landskrona BoIS-podden berättar Adam Egnell detaljerat om sin jobbiga tid i vintras och våras, som började med hård decemberträning i gymmet och halsfluss i januari. Han pratar om hur han ville leva upp till förväntningarna efter försäljningarna av Filip Ottosson och Melker Heier, om fotproblematiken och stressen dagarna före premiären. Efter förlusten borta mot sin före detta klubb Gais i april bar han på en olustig och obekant känsla. – Dagen efter kollade jag om matchen och kände att jag inte alls var nöjd med min egen prestation. Jag kände inte riktigt igen mig själv, säger han i poddavsnittet. – Det var jobbigt att kolla om den. Sen hade vi träning och jag kände mig låg på energi. I omklädningsrummet efter, när jag hade duschat, fick jag från ingenstans ett tryck för bröstet. I podden berättar 24-åringen även om sin fotbollstokiga släkt, om det finns någon koppling till landslagets högerback Linus Wahlqvist Egnell och varför han i tonåren ville stanna i Motalas division 2-lag. Han pratar om när han mötte Mason Mount, som i dag spelar i Manchester United, och när han nobbade klubbar i hopp om att skriva kontrakt med IFK Norrköping inför säsongen 2021. I podden hyllar Adam Egnell lagkamraten Amr Kaddoura och förklarar varför han själv inte ville ha ett "vanligt" jobb när han spelade i Ettan. – Jag kände att stå och lyfta gräsklippare på ett lager inte skulle gynna mig för att bli en bättre fotbollsspelare. Vid sidan om sitt eget fotbollsspelande coachar Adam Egnell BoIS P13-lag. Han har tankar på att jobba i fotbollsvärlden efter den aktiva karriären. Men innan dess har han en stor dröm.

Matchpodd Svenska Cupen | Djurgårdens IF - Landskrona

En bra dag på jobbet för Blåränderna från Huvudstaden. Vi snackar ner 6-1 segern mot Landskrona.Medverkande: Robin Fredriksson, Tony Lydén och Farid Abbaspour Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

S2E3: Jonas Olsson om Vägen från Landskrona till Premier League

Från Landskrona ut till dem finaste finrummen av dem alla i Premier League. En människa med självinsikt om en resa där han inte alltid varit den mest omtyckta eller den spelaren som varit mest populära enligt honom själv. I en öppen och ärlig dialog pratar jag med Jonas Olsson som idag är mest känd för att vara expertkommentator på Viaplay. Programledare: Hamza Ftouni Ljud och vinjett: Haris Basic