MFF snuvades på guldfesten: "Besvikna"

Malmö FF kunde säkra sitt 24:e SM-guld vid seger borta mot Västerås. Men efter 1–1 får en, sannolik, guldfest vänta. – Vi står här besvikna över prestationen, säger lagkaptenen Anders Christiansen till Max.

Jumbon förstörde Malmös guldfest

Det var toppen mot botten när Malmö FF gästade Hitachi Energy Arena i Västerås. Tre poäng till bortalaget och guldet skulle vara säkrat. Henrik Rydström gjorde fyra förändringar i startelvan. Johan Dahlin, Colin Rösler, Oliver Berg och Isaac Kiese Thelin klev in i stället för Ricardo Friedrich, Nils Zätterström, Otto Rosengren och Sören Rieks. I VSK saknades viktige mittfältaren Marcus Linday på grund av sjukdom. Första målchansen Det var hemmalaget som fick den första målchansen. Efter fyra minuter slog Daniel Ask en fin passning över MFF:s försvar så att Abdelrahman Boudah blev fri. Men han fick en svag touch så att bollen gick till Johan Dahlin som kunde plocka upp den. Malmö FF jobbade sig in i matchen och efter 10 minuter slog Lasse Berg Johnsen en hörna som lagkapten Frédéric Nsabiyumva försökte rensa - men fick snedträff och höll på att skjuta bollen i eget mål, men den smet utanför stolpen och till hörna. En stund senare ropade VSK på straff. Gustav Granath nickade ner ett långt inlägg på Erik Botheims arm, men domare Granit Maqedonci friade. Malmö tog ledningen I stället gick MFF upp och gjorde 1-0 i den 16:e minuten. Och det var hög kvalitet rakt igenom när man spelade sig fram nästan från eget straffområde. Bollen gick fram till Hugo Bolin på vänsterkanten som avancerade mot Västerås straffområde, tog ett par snabba steg in i banan och drog iväg ett skott mot bortre hörnet. Johan Brattberg räddade men på returen dök Erik Botheim upp och satte 1-0 i öppet mål. Bortalaget fortsatte att ösa på framåt, och efter 23 minuter var det nära 2-0. MFF fick frispark en bit till vänster utanför hemmalagets straffområde. Oliver Berg slog in den hårt längs marken, Brattberg räddade och returen gick rakt mot Isaac Kiese Thelins huvud. Han nickade mot öppet mål, men bollen smet utanför stolpen. Straffsituation Västerås visade ingen respekt för sin motståndare utan jagade en kvittering. I den 30:e minuten ville hela Västerås ha straff. Ibrahim Diabate vann en duell mot Pontus Jansson till höger i MFF:s straffområde och spelade in mot Matteo Ahlinvi som kom i full fart mot mål. Gabriel Busanello sträckte ut ena benet, Ahlinvi föll. Alla - förutom MFF:s spelare, ledare och supportrar - skrek efter straff, men domaren valde återigen att fria. 0-1 var ställningen i paus. – Jag vet att Hugo gillar att skjuta i bortre. Så jag försökte bara komma på returen, sa Botheim om sin fullträff i Max. – Fan, det är mycket jobb defensivt för oss. Västerås är ett bra lag. Det är jobbigt. Vi måste gå för 2-0 (i andra halvlek) men Västerås är bra. De är farliga. VSK:s mittfältare, Karl Gunnarsson: – Helt okej halvlek av oss. Vi sliter och jobbar. Vi skapar inga 100-procentiga chanser men skapar lite och har några straffsituationer. Så det är bara fortsätta att jobba, sa han i samma sändning. Jagade kvittering Hemmalaget fortsatte att jaga en kvittering. Efter 54 minuter slog Daniel Ask en hörna från vänster. Gustav Granath nådde högt och nickade ner bollen till Boudah som kastade sig och klippte till på volley, men utanför. Västerås hade mest boll och tryckte på och kämpade för att få den riktigt heta chansen. Efter 65 minuter kom den. Granath slog en lång boll från höger vid mittlinjen. Jens Stryger Larsen försvarade svagt när bollen dök ned bakom honom. Isak Jönsson blev fri, Johan Dahlin kom ut och räddade, returen hamnade hos Pedro Ribeiro, som hoppade in i halvtid, och han tryckte in kvitteringen. Nära ledningsmål Malmö FF behövde bli mer offensivt. Det blev man. Bortalaget tryckte på och jagade ett mål som behövdes för att ta guld. Efter 72 minuter var det nära. Botehim fick bollen till höger i straffområdet och lyfte den mot bortre stolpen där Kiese Thelin fick öppet läge och nickade mot mål, men Brattberg svarade för en fin räddning. Men VSK tog tillbaka kommandot. I den 81:a minuten spelade man fint och byggde ett anfall och spelade sig igenom MFF. Ribeiro kom runt på vänsterkanten och slog ett inlägg. Tre VSK-spelare stod helt fria i MFF:s straffområde, bollen hamnade hos Simon Johansson som tog ner på ena knät och tryckte till på volley, men över. Det blev inga fler mål. Matchen slutade 1-1. Kan vinna guld imorgon Det innebär att Malmö FF har tre matcher kvar att spela och leder allsvenskan med elva poäng före Hammarby och Djurgården. Om Hammarby och Djurgården spelar oavgjort i morgon, söndag, så blir MFF svenska mästare i kavaj. Med tre omgångar kvar är Västerås sist i allsvenskan och har, i skrivande stund, fyra poäng upp till Halmstad som är på kval. HBK möter Sirius senare under lördagen. – Jag är alltid glad över att göra mål, mitt första i allsvenskan. Men jag hade bytt ut det mot tre poäng i dag, säger VSK:s Ribeiro i Max efter slutsignal. – Varje poäng vi får, särskilt mot ett otroligt lag som MFF, tar vi. Vi ville ha tre poäng, speciellt på hemmaplan. Men vi ska fortsätta kämpa och förhoppningsvis tar vi tillräckligt med poäng för att stanna i allsvenskan. Kaptenens ord MFF:s lagkapten, Anders Christiansen: – Vi gjorde en bra första halvlek, men andra var inte tillräckligt bra. Vi kom inte upp i nivå men hade fortfarande chanser att göra mål. Självklart är vi besvikna över prestationen. Speciellt i andra, säger dansken i samma sändning. – Vi trodde inte att vi skulle åka upp hit och vinna enkelt. I alla matcher Västerås har förlorat har det alltid varit jämnt. De kämpar för sitt liv, och det gör vi också fast i andra ändan av tabellen. Vi hade respekt för dem. Cirka 4 000 MFF-supportrar hade tagit sig till Västerås under lördagen. – Vi känner stort ansvar för alla våra supportrar som åkt hit. Vi hade gärna vunnit med dem i dag. Christiansen lägger inte någon särskild vikt vid att MFF kan bli mästare i kavaj i morgon, söndag. – Vi har inte fokus på det. Vi har pratat om det innan: vi har inte bara en matchboll. Vi har fyra. En poäng är viktigt även om vi ville åka hem med tre. Vi är besvikna men får avgöra nästa måndag (mot IFK Göteborg) i stället, säger MFF-stjärnan i Max.

Guld möjligt nästa helg: "Vi säkrar gärna det så fort som möjligt"

Hammarby och Djurgården bjöd in till skånsk förberedelse för guldfest genom att tappa poäng. MFF tackade och besegrade Mjällby med 2–0 och nu garanterar två segrar på de fem sista matcherna att guldet stannar i Malmö. – Det är fint…vi säkrar gärna det så fort som möjligt, sa lagkaptenen Anders Christiansen. Men vi har respekt för allsvenskan, vi har respekt för alla lag. Det gäller Värnamo på söndag också.

Anders Christiansen på YouTube

Anders Christiansen I Studion Efter Återkomsten I Allsvenskan 💙

Förra nedtagen, då kör vi igen. Prenumerera! #MFFChatt.

Malmö Chatt på YouTube

Anders Christiansen FIRANDE Med Supportrarna Efter 5-0 Vinsten Mot AIK

Anders Christiansen i poddar

351 - Anders Christiansen

Avsnitt 351 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren talar om att fortfarande älska att spela fotboll, om betydelsen av att vara uppskattad i Malmö FF, om att älska kraven som följer som MFF-spelare, om den enorma utvecklingen av klubben, om att nästa steg är en egen träningsanläggning, om att jaga förbättringar som 32-åring och om orättvisan kring hur Malmö FF behandlas jämfört med konkurrenterna.Dessutom berättar han om att den stoppade flytten till Saudiarabien fortfarande gör ont, om hur han hamnade snett i Belgien, om att säljas utan att känna till det, om att försöka nå VM i Qatar med Danmark, om att vara en del av EM-truppen, om de skakande händelserna med Christian Eriksen, om varför det svenska landslaget halkat efter det danska och om att han vill bli kvar inom fotbollen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

172 - Anders Christiansen

Avsnitt 172 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren korades till årets spelare i allsvenskan och berättar om varför Malmö FF var perfekt efter ett tungt år i Chievo, om den speciella vinnarkulturen och den positiva arrogansen, om vad MFF saknar för att utmana FC Köpenhamn, om varför han valde att förlänga i över fem år med Malmö FF, om att han räknar med att klubben ska släppa honom om drömbudet kommer och om siktet på Champions League. Dessutom talar Christiansen om varför ingen i Danmark bryr sig om allsvenskan, om vad som skiljer de två ligorna, om varför han trivs i den svenska ligan, vilka ligor han drömmer om att flytta till, hur det påverkade spelarna att en lagkamrat blev avstängd efter misstanke om brott. Anders Christiansen är öppen om besvikelsen att han inte fått några chanser i landslaget under Åge Hariede, talar om hur en psykolog har hjälpt honom att komma över tunga tider och berättar om chocken när Allan Kuhn fick sparken. Intervjun med Anders Christiansen genererade även ett extramaterial med mycket fokus på Malmö FF, om kaxigheten i klubben, om konkurrensen att få spela, om spelare som kan försvinna och med Christiansens syn på konstgräset och domarkvaliteten i allsvenskan. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

EXTRAMATERIAL: Anders Christiansen

Det här är extramaterialet till avsnitt 172 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd, som gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren korades till årets spelare i allsvenskan och berättar här om sin tid i Malmö, om kaxigheten i klubben, om konkurrensen att få spela, om spelare som kan försvinna och med Christiansens syn på konstgräset och domarkvaliteten i allsvenskan. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Special Warfare: Do You Have What it Takes w/ Tyler Christiansen, Anders Varner, Doug Larson, and Coach Travis Mash - Barbell Shrugged #568

To become a member of the U.S. Air Force’s elite Special Warfare team, you have to be a part of the top one percent of the top one percent.    And no one knows better about what it takes to do that than Tyler Christiansen, Human Performance Director for the Special Warfare Training Support Group.    On the latest Barbell Shrugged podcast Anders Verner talks with Tyler about the intense training these Airmen go through and how the Air Force prepares them both mentally and physically for the types of missions no one hears about.    These specialists are often embedded with other special ops teams like the Navy Seals and Army Rangers so they have to be able to do everything they can and then some.    To learn more about Special Warfare, visit at airforce.com and make sure to check out the latest Barbell Shrugged podcast available at barbellshrugged.com.   In this Episode of Barbell Shrugged:   How do you prepare for special warfare training What performance metrics are monitored by try USAF What lifestyle metrics are tracked How to build a strength training program for special warfare How is that program built for performance with such a broad skill set   Anders Varner on Instagram   Doug Larson on Instagram   Coach Travis Mash on Instagram   ————————————————   Diesel Dad Training Programs: http://barbellshrugged.com/dieseldad   Training Programs to Build Muscle: https://bit.ly/34zcGVw   Nutrition Programs to Lose Fat and Build Muscle: https://bit.ly/3eiW8FF   Nutrition and Training Bundles to Save 67%: https://bit.ly/2yaxQxa   Please Support Our Sponsors   U.S. Air Force. Find out if you do at airforce.com.   Organifi - Save 20% using code: “Shrugged” at organifi.com/shrugged BiOptimizers Probitotics - Save 10% at bioptimizers.com/shrugged