Nya protester: Oljefält hotar Ugandas djurliv

Nya protester: Oljefält hotar Ugandas djurliv

Tiotals studentaktivister har gripits i Uganda när de försökt protestera mot ett mångmiljardprojekt för oljeborrning. Borrning efter olja i nationalparken Murchison Falls hotar både människor och vilda djur, anser miljövänner.

Ryska draget – vill rekrytera från Afrika: "Det är inte första gången"

Ryska draget – vill rekrytera från Afrika: "Det är inte första gången"

Den senaste tiden har det rapporterats intensivt hur nordkoreanska soldater har rekryterats av Ryssland för att delta i den fullskaliga invasionen av Ukraina. Nu har Storbritanniens försvarsministerium publicerat ett klipp på X som hänvisar till Ukrainas säkerhetstjänst där det står att Kreml nu vill rekrytera soldater från centrala Afrika. Enligt den ukrainska säkerhetstjänsten sker detta när Ryssland lider av rekordstora förluster på fältet. – Det här är inte första gången det kommer uppgifter om att man från rysk sida försöker rekrytera personal från olika håll i världen. Under 2022 förekom det uppgifter om att man försökte rekrytera personal från Syrien som inte ledde någonstans. Sedan har man rekryterat indier och nordkoreaner, säger tidigare överstelöjtnanten Jörgen Elfving. Vill rekrytera från Afrika Ukrainas underrättelsetjänst har tidigare varnat för att Ryssland försökt rekrytera soldater i Afrika. Då bland annat från Rwanda, Burundi, Kongo och Uganda. Man har då erbjudit pengar för att människor ska skriva på kontrakt, ryska pass för soldaten och hans familjemedlemmar samt en månadslön för att strida. Nu varnar alltså Ukrainas säkerhetstjänst och Storbritanniens försvarsministerium för samma sak. – Det här i sig är inte uppseendeväckande, jag skulle betrakta det som ett ytterligare försök att få personal till de ryska väpnande styrkorna. Sen är det frågan om vilka volymer det handlar om och vad det är för kvalitet på den personal man rekryterar. Har de till exempel militär bakgrund eller liknande? Vilken åldersstatus och vilket hälsoläge har de?, säger Jörgen Elfving. Ryssland vill inte se en ny mobilisering Jörgen Elfving tror inte på några större antal soldater som kommer att ansluta till den ryska armén – utan mer som ett försök från Ryssland. Enligt ukrainsk säkerhetstjänst görs detta för att slippa en mobilisering av den ryska befolkningen. – Den ryska politiska ledningen och då i första hand presidenten har sannolikt ingen lust att genomföra en ytterligare mobilisering med tanke på erfarenheterna från den i september 2022 som dels inte fungerade på grund av mobiliseringssystemet för att det legat i träda men också på grund av reaktionerna i det ryska samhället. Det var ju ett antal som lämnade landet för att undvika att bli inkallade, säger han. Hur skulle en ny mobilisering kunna se ut? – Det är något man vill undvika. Det här har också inneburit att man har väsentligt ökat den ekonomiska ersättningen till dem som låter sig kontraktanställas. Det är både frågan om en engångssumma men också den månatliga ersättningen. Min bedömning är att den väg man kommer gå är att försöka fortsätta locka folk att kontraktanställas i utbyte mot ganska goda ekonomiska incitament.

Kvinnorna lockas med äventyr – men misshandlas "som åsnor" i krigsfabrik

Kvinnorna lockas med äventyr – men misshandlas "som åsnor" i krigsfabrik

Ryssland har börjat rekrytera afrikanska kvinnor till ett ”jobb- och utbildningsprogram” i delrepubliken Tatarstan, kallat Alabuga-programmet, enligt AP. Även flera influencers hjälper till i marknadsföringen av programmet. En av dem är den sydafrikanska artisten Bassie, med hela 800 000 följare. På sin Tiktok lockar hon med gratis ryskalektioner och sjukförsäkring. – Där de saknar arbetskraft, där kommer du in, hörs hon säga i en video. I reklamerna lovas kvinnorna gratis flygbiljetter, pengar och ett ”äventyr i Europa”. Allt man behöver göra är att klara ett datorspel och lära sig 100 ryska ord. Men löftena om skolgång och ett välbetalt jobb bryts fort. I stället hamnar många av kvinnorna i ryska drönarfabriker i Alabuga-området där de tillverkar vapen som senare används i kriget i Ukraina. Kemikalier orsakar hål i kinderna Kvinnorna är i åldern 18 till 22 och kommer från länder som Uganda, Rwanda, Kenya, Sydsudan, Sierra Leone och Nigera. Man har även rekryterat folk från Sri Lanka och hoppas kunna få fler från Asien och Latinamerika. Ryska tjänstemän har anordnat rekryteringsevenemang i Uganda och även försökt rekrytera från barnhem, enligt meddelanden på Alabugas Telegram-kanal. Man har även besökt fler än 26 ambassader i Moskva för att försöka sprida programmet. I fabrikerna hanterar kvinnorna starka kemikalier utan tillräcklig skyddsutrustning. En av arbetarna beskriver för AP hur hon fick ”små hål” i kinderna som kliade. ”Jag förbannar dagen jag började” Under första halvåret av 2024 rekryterades 182 kvinnor, de flesta från central- och östafrikanska länder, enligt en Facebook-sida som marknadsför Alabuga-programmet. Till en början lovades kvinnorna en lön på 700 dollar i månaden, men många säger att de inte fått ut hela sin lön eller att pengarna använts för att betala deras flygbiljetter, boende, vård och ryskalektioner. Några av kvinnorna berättar för AP att de inte förstått att de skulle jobba med drönare, förrän de väl kommit på plats i fabriken. I inlägg på sociala medier vittnar kvinnor om att de övervakas dygnet runt och flera vågar inte prata med reportrar. – Företaget handlar om att göra drönare. Inget annat. Jag ångrar och förbannar den dagen jag började göra alla dessa saker, säger en kvinna.

OS-löparen död – pojkvännen misstänks ha satt eld på henne

OS-löparen död – pojkvännen misstänks ha satt eld på henne

Tidigare i veckan lades den ugandiska OS-maratonlöparen Rebecca Cheptegei in på sjukhus i Kenya efter att ha blivit svårt brännskadad. Nu meddelar ordförande i Ugandas olympiska kommitté att 33-åringen dött av sina skador. Cheptegeis pojkvän, som också vårdas på sjukhus för brännskador, misstänks ha orsakat hennes död. ”Jag ropade på hjälp” Polisen uppger att pojkvännen ska ha köpt bensin, hällt det över Cheptegei och tänt på efter ett bråk på söndagen. Kenyanska medier skriver att en av friidrottarens döttrar såg vad som hände. Han sparkade på mig när jag försökte hjälpa min mamma, säger hon. Jag ropade på hjälp, en granne kom och försökte släcka lågorna med vatten, men det gick inte. Rebecca Cheptegei slutade på 44:e plats i maratonloppet i Paris med tiden 2.32.14.

Statsepidemiologen: "Världen måste kraftsamla för att stoppa spridningen"

Statsepidemiologen: "Världen måste kraftsamla för att stoppa spridningen"

– Upptäckten och den snabba spridningen av en ny variant av mpox i östra Kongo och förekomsten i grannländer som inte tidigare har rapporterat fall av mpox, samt risken för ytterligare spridning i Afrika och övriga världen är väldigt oroande. Så sa Tedros Gebreyeusus, generaldirektör för Världshälsoorganisationen WHO under gårkvällen, då man utlyste internationellt hälsonödläge på grund av mpox-smittan i Afrika. ”Måste kraftsamla” Statsepidemolog Magnus Gisslén, som även är infektionsläkare och professor vid Sahlgrenska akademin, menar att det här sätter fokus på problemet på den afrikanska kontinenten. – Det här är något vi måste ta på stort allvar och det är en väldigt kraftig signal att nu måste världen kraftsamla på resurser för att kunna stoppa den här spridningen i de länder som är drabbade, säger Gisslén. I Sverige har vi haft 300 kända mpox-fall av varianten klad 2. Varianten är sannolikt är mindre smittsam och medför en mindre allvarlig sjukdom än klad 1, som är den variant som varnas för i Kongo-Kinshasa och dess grannländer. – Det är ganska mycket data som saknas, vi vet inte säkert hur pass smittsam eller farlig den är, men de indikationer som finns är att den här är mer smittsam än den varianten som har spridit sig tidigare i Europa. Kan vara oerhört smärtsamt Vanliga symptom på mpox är feber, smärta i kroppen, huvudvärk och utslag över hela kroppen, som kan komma efter några dagar. Utslagen ser ut som koppor eller blåsor och är förhållandevis stora, upp till en halv centimeter. – Det är en koppsjukdom, på samma sätt som smittkoppor som tillhör samma sjukdomsgrupp. Kopporna kan vara väldigt smärtsamma, exempelvis om de sitter nära slemhinnorna, säger Gisslén. Rwanda, Burundi, Uganda och Kenya är några av de länder som en del reser till där man måste vara medveten och agera om man får symptom. Dödlighet för kled 1 är mellan tre och fem procent. Gravida, barn, personer med nedsatt immunförsvar är mer utsatta. Vaccin mot smittkoppor kan förebygga Man slutade vaccinera mot smittkoppor 1976 i Sverige och 1980 i Afrika, men vaccinet kan ge visst skydd mot mpox. I Sverige har riskgrupper vaccinerats med vaccinet efter det. – Internationellt och globalt handlar det om att få vaccination för att förebygga. Tittar vi i Sverige handlar det om att diagnostisera fall så man kan smittspåra och förhindra smittning, säger statsepidemolog Magnus Gisslén Sedan januari 2022 har 38 465 fall av mpox registrerats i Afrika och 1 456 personer har dött i sjukdomen, enligt siffror som CDC publicerade den 4 augusti. Viruset smittar via vanlig hudkontakt och överförs från mamma till barn. Det misstänks därför ligga bakom ett stort antal missfall och dödfödslar.

Nya hiv-medicinen kostar miljoner: "Fungerar inte i utvecklingsländer"

Nya hiv-medicinen kostar miljoner: "Fungerar inte i utvecklingsländer"

Det nya läkemedlet heter Sunleca (lenacapavir) och har getts till unga kvinnor i Uganda och Sydafrika, som efter att ha tagit medicinen visar på ett bra smittskydd mot hiv enligt TT. 2 134 kvinnor ingick i studien och fick Lenacapavir injicerat var sjätte månad. Resultatet visade att ingen av kvinnorna infekterades under tiden. Men av de som istället behandlades med de dagliga tabletterna Truvada eller Descovy smittades 1,5 procent respektive 1,8 procent. Magnus Gisslén, statsepidemiolog och professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska akademin, är positivt inställd till studien och den nya medicinen. – Det här är en jätteviktig studie. Resultaten är fantastiskt fina, säger han. Kan förändra förebyggandet av hiv Eftersom medicinen fungerat så effektivt med få biverkningar tror Magnus Gisslén att den har stor möjlighet att minska antal hiv-smittade. – Det här kan förändra sättet vi kan förebygga hiv på, på ett dramatiskt sätt om vi kan få en bred användning av det här läkemedlet i länder där man har en hög förekomst av hiv. Men det finns ett problem: medicinen är dyr. – Det är ett läkemedel som vi har tillgängligt i Sverige också för behandling av hiv. Det används väldigt lite och framför allt till de som har en resistent svårbehandlad hiv. Priset är på ungefär en halv miljon kronor per år vilket absolut inte skulle fungera i utvecklingsländer. ”En förhandlingsfråga” Två injektioner av Lenacapavir per år kostar omkring 210 000 kronor. Därtill behöver man ta en startbehandling med tabletter som kostar nästan 29 000 kronor. Och Magnus Gisslén tror att priset skulle behöva sjunka rejält för att Lenacapavir ska kunna användas där det behövs som mest. – Det är ju en förhandlingsfråga. Det skulle säkert gå om det är väldigt många som ska få det, så skulle företaget kunna tjäna pengar på det ändå. Men det måste ner betydligt för att det ska bli aktuellt att använda i en bredare skara. Han fortsätter: – Det blir en förhandling mellan företaget och relevanta myndigheter för att man ska kunna nå dit.

Därför gestikulerar schimpanser när de snackar med varandra

Därför gestikulerar schimpanser när de snackar med varandra

Att schimpanser är lika oss är ingen nyhet. Nu har forskare från bland annat USA, Tyskland och Japan hittat ytterligare en gemensam nämnare mellan oss och våra håriga släktingar. De har studerat 250 vilda schimpanser från olika grupper i Östafrika med fokus på hur de kommunicerar. Forskarna har sett att precis som vi människor så använder schimpanserna olika typer av gester när de kommunicerar med varandra. I likhet med oss turas de om att gestikulera under en konversation. ”Danskar är lite långsammare” Precis som det finns kulturella skillnader bland människor när det kommer till vilken utsträckning vi använder gester när vi pratar, såg forskarna skillnader mellan olika schimpansgrupper. I vissa grupperingar konverserade man snabbare och i andra mer långsamt. “Bland människor är det danskar som är lite långsammare. Bland schimpanser är det Sonso-gruppen i Uganda”, säger Gal Badihi, en av forskarna bakom studien, som har publicerats i tidskriften Current Biology. Avbryter varandra Forskarna har bland annat mätt antalet gester och tiden mellan gesterna hos schimpanserna. De såg att 14 procent av interaktionerna innehöll utbyte av gester mellan två individer. Precis som hos människor såg forskarna att de har korta pauser mellan en gest och en annan schimpans svarsgest, i snitt 120 millisekunder. Det händer också att de avbryter varandra. En skillnad mellan människor och schimpanser är att vi även använder gester för att förstärka och förklara medan schimpanser ofta gör det för att uppmana till handling, skriver forskarna.

Uganda på YouTube

THIS IS LIFE IN UGANDA: What Makes This African Nation Unique?

Planning your next trip? From hotels to flights, car rentals, and vacation packages—Expedia has you covered!

Nations Uncovered på YouTube

China just Rescued Uganda from the west.

The Western nations pledged to fund Uganda's development and construction of one of the largest oil pipelines. With a $5 billion ...

2zaq på YouTube

Uganda: 10 Interesting Facts You Didn't Know 🇺🇬 🇺🇬 🇺🇬

Uganda: 10 Interesting Facts You Didn't Know. Courses SPEAK SWAHILI FOR ...

The African Script på YouTube

Uganda 4K - Scenic Relaxation Film With African Music

Uganda is one of Africa's most unique and beautiful countries. Enjoy this 4k Scenic Relaxation Film featuring the wonders of ...

Scenic Relaxation på YouTube

Uganda President: "Homosexuals are disgusting"

Ugandan President Yoweri Museveni has signed into law a bill that toughens penalties against gay people and defines some ...

CNN på YouTube

Uganda i poddar

Idi Amin Part 1: The Butcher of Uganda

From 1971 to 1979, President Idi Amin Dada devastated Uganda. The military dictator sank the economy and deported an entire ethnic class. He slaughtered up to half a million of his fellow citizens. All with the persona of 'Big Daddy', the playful joker. His image as a buffoon, however, belied his extraordinary charisma and his mastery of communication. In a continent ravaged by empire, his bloody tale is part of a much larger story. Let's explore the life of Africa's most infamous son. A Noiser production, written by Jeff Dawson. For ad-free listening, exclusive content and early access to new episodes, join Noiser+. Now available for Apple and Android users. Click the Noiser+ banner on Apple or go to noiser.com/subscriptions to get started with a 7-day free trial. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Sam's Trip to Uganda

WARNING: Just a quick note guys to say that in this episode we talk about some really difficult topics. It might be hard to hear but we think it’s really important to share these stories and raise awareness. In this episode, we hear about Sam's recent trip to Uganda. We hear what she got up to, what she was fundraising for and what the money will be spent on. You can still donate: https://www.justgiving.com/crowdfunding/PRC-Sam-Kelly-Uganda?utm_source=offline&utm_medium=qrcode&utm_term=eqYzAQxez&fbclid=PAAabLgjEsuOxzcK5X77hixgGTsPqTrlqN0Ay_b12-JmeK98xDGRJ4YlLR2fw 📸Instagram – @thesamandbillieshow 📧Email – samandbillie@crowdnetwork.co.uk  🔗And check out our community Facebook page – just search for The Sam and Billie Show and be part of a big group where you can share your dilemmas, questions, memes and more!See Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Idi Amin Part 3: ‘Big Daddy’ Seizes Power

Amin wages war on Buganda’s king. The administration strengthens its grip on power. But after Obote survives an assassination attempt by mere inches, rumours swirl as to the perpetrator’s identity. Brigadier Amin goes on an army recruitment drive. Soon, Obote must depart Uganda to do business abroad. And when he does, who knows what might happen in his absence... A Noiser production, written by Jeff Dawson. For ad-free listening, exclusive content and early access to new episodes, join Noiser+. Now available for Apple and Android users. Click the Noiser+ banner on Apple or go to noiser.com/subscriptions to get started with a 7-day free trial. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

133. Uganda: från 47 till 140 miljoner invånare, vad händer?

Vi samtalar med globalhälsoforskaren Helena Nordenstedts, docent på Karolinska och läkare, vad händer i ett land som Uganda när man går från idag 47 miljoner invånare till 140 miljoner i slutet av århundradet? Nya sjukdomspanoraman då befolkningspyramiden förändras. Vi pratar om dåliga läkare, ojämlikheter i omklädningsrummet och läkaren som blev av med körkort men var så viktig att han fick tillbaka det. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Idi Amin Pt. 1: Uganda

Growing up in colonial Uganda in the 1930s and ‘40s, Idi Amin chose to embrace his British colonists by joining the British Army. Climbing the ranks, he became a natural choice to lead the Ugandan Army after independence. But as Amin gained power, corruption seeped in.  Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Idi Amin Pt. 2: Uganda

Throughout the 1970s, Idi Amin ruled over Uganda with an ironfist as means to make sure he stayed in the spotlight. Mass crimes against humanity, like the ethnic purges, and the harboring of terrorists were meant to anger his former British colonizers and their allies. But as the years passed, his erratic behavior would ultimately prove to be his undoing. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Idi Amin Part 4: Expulsion of the Asians

In a speech, Amin makes an extraordinary announcement – something he claims came to him in a dream. All Ugandans of Asian origin must leave the country within 90 days. Thousands of citizens scramble to respond. Meanwhile, out in the countryside, supporters of Obote are massacred in their hundreds. An army of exiles prepares to launch the first serious attempt on Big Daddy’s rule. A Noiser production, written by Jeff Dawson. For ad-free listening, exclusive content and early access to new episodes, join Noiser+. Now available for Apple and Android users. Click the Noiser+ banner on Apple or go to noiser.com/subscriptions to get started with a 7-day free trial. Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Have 22 Ugandans been trafficked to Myanmar?

Uganda's Ministry of Internal Affairs says that at least 22 Ugandans are currently being held captive in Myanmar. The deputy national coordinator for trafficking in persons said they were originally destined for work in Thailand.Somalia secures $4.5 billion debt relief deal from international creditors Plus the recommendations from a Ghanaian study into financial literacy for professional footballers

Uncovered - Ep61 - PCB & SLC chaos, Ban vs NZ, Uganda T20 World Cup dream, Women's cricket, Bilateral contests

Jarrod, Behram and Estelle go deep into the chaos that has ensued in both the SLC and the PCB, discuss Bangladesh's Test victory over New Zealand, some prominent results in Women's cricket, Uganda's historic qualification for next year's T20 World Cup, and other bilateral contests which are ongoing across the globe.-To support the podcast please go to our Patreon page. https://www.patreon.com/user?u=32090121. Jarrod also now has a Buy Me A Coffee link, for those who would prefer to support the shows there: https://www.buymeacoffee.com/jarrodkimber.If you like this podcast, you may enjoy other things I create, check them all out at https://linktr.ee/jarrodkimber.To check out my video podcasts on Youtube : https://youtube.com/@JarrodKimberPodcasts-This podcast is edited and mixed by Ishit Kuberkar, he's at https://instagram.com/soundpotionstudio & https://twitter.com/ishitkFortyTwo makes our video productions. Mukunda Bandreddi is in charge of our video side. Aurojyoti Senapati turns the files into video podcasts and Subhankar Bhattacharya makes our graphics.

Uganda To Pass Bill That Makes Homosexuality A Felony!

Uganda To Pass Bill That Makes Homosexuality A Felony! --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hodgetwins/support

Uganda: Gorilla Trekking and Safariing Adventures Throughout the Country

In this weeks Travel Flashback Episode we are taking you to the amazing African country of Uganda for an epic weeklong trip trekking with gorillas in the jungle, hiking through the forest to see chimpanzees, and going on traditional African safaris to see hippos, leopards, elephants, giraffe, lions, and so much more. This was another amazing guided tour through Gate1 Travel and one of the most rugged adventures we have been on yet. This is a long episode because there was so much to fit into this trip. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Trips: ⁠New River Gorge Rafting Weekend June 7-10, 2024⁠ and ⁠Napa Valley Wine Weekend November 1-4, 2024⁠. Shop: ⁠Trip Itineraries⁠, ⁠Amazon Storefront ⁠and ⁠TSP Merch⁠ Connect: ⁠YouTube⁠, ⁠TikTok⁠, and ⁠Instagram⁠⁠ ⁠ Jamal:⁠ @jamal_marrush⁠ Brittanie:⁠ ⁠⁠@bucketlist_brittanie⁠ Kim:⁠ @lushdeez and contact us at travelsquadpodcast@gmail.com to submit a question of the week or inquire about guest interviews and advertising. --- Support this podcast: https://podcasters.spotify.com/pod/show/travel-squad-podcast/support

Ugandan Folktale: The Nakku Of Buganda Kingdom

Today's episode is is from Central Uganda. This story introduces us to the Nakku, powerful women who were the right hand advisors of the King. The themes of bravery and loyalty as well as its rewards are explored in this story.I hope you enjoy this piece of our history. Sit back and Relax, let me take you back to Africa.Some places to read this story:The Mighty Angwech and More: Female Legends from Ugandan folklore: BOOK 1https://amzn.to/3b7styk (affiliate code)Kindle Unimited Free Trial (affiliate link): https://amzn.to/3vbcokmInstagram: @storiesmothertoldIf there are any stories you would like to hear, please send an email to storiesmothertold@gmail.com

Ugandan Folktale: The Greedy Dog

Today's story is one from Uganda. Dive into this Ugandan folktale that weaves a captivating narrative around a cunning, insatiable dog and his relentless pursuits. Journey with us through the lush Ugandan landscapes, as we unravel the timeless lessons of desire, consequence, and the profound wisdom inherent in the African storytelling tradition. Prepare to be enchanted and perhaps, just a bit more wary of the cost of unchecked ambition. I hope you enjoy this piece of our history. Sit back and Relax, let me take you back to Africa.Article: https://amaka.studio/content/mcGQvgqvk8iA-5CG12FF4Black History For Kids: https://tuntimo.com/Instagram: @storiesmothertoldIf there are any stories you would like to hear, please send an email to storiesmothertold@gmail.com

A Tale Of Uganda

In Uganda, in East Africa, two snakes are confronted by a lion and a cheetah! Written especially for this podcast by Simon. If you'd like to suggest an animal for a future Animal Tales story you can do so by emailing podcast@animaltales.uk. We would love to hear from you. You can find more Animal Tales at https://www.spreaker.com/show/animal-tales-the-kids-story-podcast And if you enjoyed this story, please do leave us a review. Discover a brand new story every Monday, Wednesday and Friday – just for you!

194 - Transforming women’s urological health in Uganda

Dr Namugga Martha Monicah is one of four female urologists in Uganda. She recently completed the Fellowship of the College of Surgeons (FCS) exam at the College of Surgeons East and Central and Southern Africa (COSECSA) exams, finishing top of her class. She was supported with a sponsorship from Newson Health. This episode of the podcast, released on the eve of International Women’s Day which this year centres around equity for all, looks at women’s health and access to care in Africa. Dr Monicah tells Dr Louise Newson about the barriers to women’s health in Africa, the shame surrounding it and the international support making a difference. She also addresses the stigma around the menopause and the need to move past a ‘suffer in silence’ approach. Guest’s three tips: Anyone in the world who listens to the podcast, know that there is somewhere where menopause doesn’t have to be taken on humbly and that something can be done to improve your quality of life. To the African girl child, know that despite all the challenges, the hurdles, you can still do it, you can still emerge victorious. In whatever small way, any individual can do something to improve the life of another. For more about Dr Namugga Martha Monciah, visit https://www.baus.org.uk/professionals/urolink/urolink_home.aspx.

The Butcher of Uganda - Idi Amin - Short History Documentary

The rule of Idi Amin in the 1970s was one of paranoia and brutal violence, all with the larger than life character of Amin himself. During his military dictatorship, corruption, ethinic and political violence were common place. From his bombastic rants to expelling the Asain population of Uganda, he was an unpredictable force to be reckoned with. In today's video we will cover the rise and fall of the Tyrant of Uganda.  The Mau Mau Uprising -  https://youtu.be/cwrylM98y6Q