Oväntade hjälten klev fram när Rögle utjämnade finalserien

TV: Se höjdpunkter från matchen på TV4 Play Under lördagseftermiddagen inleddes finalserien mellan Skellefteå AIK och Rögle BK. Efter en tät batalj kunde till sist Linus Lindström frälsa sitt Skellefteå med matchens enda mål under slutminuterna. Således var det ett hemmalag som gav sig ut med vind i seglen i Skellefteå Kraft Arena i match två under måndagen. Men trots detta var det skåningarna som fick den klart bästa starten på matchen. Det dröjde nämligen mindre än en minut innan det ringde i målramen bakom Linus Söderström. Detta efter att Rögle-stjärnan Daniel Zaar bröt in från vänsterkanten och testade skott. Därefter fortsatte gästerna att vara det bättre laget, men Söderström och hans försvar stod pall i en kampfylld period, där Skellefteå tog sig in i matchen under de avslutande minuterna. Pudas klev av - efter Zaars tackling I den andra perioden var det ett Skellefteå som arbetade sig in i matchen allt mer, men i mitten av perioden åkte hemmalaget på en tung smäll. Backkuggen Jonathan Pudas skickade upp en puck från egen zon. När pucken var borta åkte Pudas sedan på en tuff tackling från Rögles Daniel Zaar. Pudas blev liggande innan han tog sig av isen och ner i omklädningsrummet. Situationen väckte starka känslor i arenan, men trots att Pudas var rejält omtöcknad förkunnade domarteamet, efter en kortare överläggning, att Zaars tackling inte resulterade i någon bestraffning. Detta, samtidigt som att Pudas match var över i och med tacklingen, gjorde att Skellefteå tappade sitt momentum och även den andra perioden blev mållös. Bichsel bröt Rögle-torkan I den tredje perioden öppnade spelet upp sig en aning och båda lagen skapade en hel del lägen för att spräcka nollan och till sist skulle utdelningen komma. Efter halva perioden bröt Rodrigo Abols pucken i mittzon. Abols hittade sedan fram till Lian Bichsel som fick i väg ett kraftfullt slagskott som susade in bakom Linus Söderström och Rögles första mål på fem och en halv perioder i finalserien, och Bichsels första i slutspelet var ett faktum. Efter Bichsels fullträff allt i sin makt för att få till en slutforcering. Men kvitteringsjakten blev resultatlös för Robert Ohlssons manskap, som fick se sig besegrat med slutresultatet 0–1. Segern innebär att Rögle nu har utjämnat finalserien till 1–1 i matcher. Härnäst väntar välbehövlig vila innan det är dags för match tre i Catena Arena i Ängelholm under torsdagen.