Luleå illa ute – Växjö vann på nytt: "Aldrig riktigt nära"

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Keegan Lowe gav Växjö en fin start på matchen i Coop Norrbotten Arena när han satte dit 1-0 efter knappa kvartens spel. Oskari Laaksonen sköt Luleå tillbaka in i matchen målmässigt. Men kvitteringen sköt istället fart på Växjö. Gästerna svarade med ett mål redan 34 sekunder efter kvitteringen och i den andra periodens slut satte Ludvig Nilsson dit 3-1 för Växjö. Luleå plockade målvakten med tre minuter kvar i jakten på reducering och kvittering och det skulle bli nerv i matchen när Brendan Shinnimin lyckades få in 2-3 med 42 sekunder kvar men kort efter målet drog Jack Connolly på sig en utvisning för slashing och Växjö kunde hålla undan och vann tredje raka matchen. – Växjö äger den här matchen, det är omställningsspelet som blir avgörande kommenterade TV4:s expert, Johan Tornberg. – Vi har ett väldigt väl fungerande system och ett spel som funkar, det är väldigt svårt att slå, sade en nöjd Robert Rosén efter matchen. Flera Luleå-spelare var fram till domarteamet efter slutsignal och vädrade sitt missnöje och man straffades med ett lagstraff på 20 minuter efter signal. Thomas ”Bulan” Berglund efter matchen: – Vi får in 1-1 men sen är det slarv gånger två. Växjö är fantastiskt bra på att utnyttja de misstagen vi gör. Vi lyckas inte ta oss tillbaka från det, vi får in 2-3 men det var aldrig riktigt nära tycker jag. ”Bulan” om irritationen på slutet: – Det blir en utvisning som inte är en utvisning, sade han. Växjö leder med 3-0 i matcher.

Säkrade nytt SHL-kontrakt efter drama: "Sjukt stolt"

Sam Vigneault, han är målskytten som såg till att Modos SHL-kontrakt är säkrat. Det var så gott som klart redan innan, men nu är det också matematiskt och teoretiskt helt klart att Modo spelar i SHL nästa säsong. Luleå ledde med 2-1 i matchens slutskede när Adam Brodecki åkte ut för en tripping. Modo utnyttjade spelet i numerärt överläge och Sam Vigneault var den som satte dit 2-2-pucken som betydde en poäng för Modo. I förlängningen dröjde det dock bara 44 sekunder innan Brendan Shinnimin avgjorde för Luleå som reser hem med bonuspoängen. – Det är något man strävat efter, skönt att få den undanstökat nu när det faktiskt är klart. Jag är sjukt stolt över gruppen, vi var nederlagstippade och det är en tuff liga, sade Mattias Karlin om det säkrade kontraktet. Modo klev i och med poängen upp på slutspelsplats: – Det är bra det, vi vill sluta så högt upp som möjligt, vi kan komma teoretiskt nia så det är det vi strävar efter att sluta nia eller tia då. SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY.

Storbråk utbröt när Växjö föll i Luleå: "Mycket känslor"

Följ samtliga matcher från SHL på TV4 Play. Matchen mellan Luleå och Växjö Lakers innebar på förhand bland annat en kamp mellan Luleås defensiv, som hade släppt in två mål på sina fyra senaste matcher – och Växjös offensiv, som hade svarat för 21 mål under samma period. Dessutom ställdes två av SHL:s absolut främsta målgörare, i form av skytteligaledaren Marcus Sylvegård och Oscar Eklind, mot varandra. De båda skåningarna hade inför tisdagskvällen svarat för 19, respektive 15 mål. Men trots att det var Växjö som skulle försöka försvara sin serieledning, var det hemmalaget Luleå och kanadensaren Brendan Shinnimin som skulle spräcka målnollan mot sin tidigare arbetsgivare i ett tidigt powerplay. Därefter kunde även Pontus Andreasson utöka efter en målvaktsretur och Växjö var i brygga inför den andra perioden. Snabb replik Men i den andra periodens upptakt skulle smålänningarna svara. Först reducerade Manuel Ågren, innan Robert Rosén kunde styra in kvitteringen – 28 sekunder senare. Då hade Växjö Lakers vind i seglen och mycket talade för att man även skulle lyckas få in ett ledningsmål. Men Luleå stoppade blödningen och kunde i stället ta ledningen genom Jesper Sellgren i början av den tredje perioden. Växjö tryckte sedan på för en kvittering, men i stället för offensiv utdelning kunde Linus Omark sätta det matchavgörande 4–2-målet i tom kasse. Att Joachim Bichfeld sedan lyckades reducera med tio sekunder kvar av matchen hade endast en akademisk betydelse och Luleå kunde fira en ytterst tung trepoängare på hemmais. Irriterad avslutning Firandet kom dock av sig i samband med slutsignalen. Detta eftersom tumult utbröt på isen, där det var rejält irriterat efter en tackling från Robert Rosén i slutsekunden. – Det blir lite het. Det har varit mycket kamp i hela matchen och det var mycket känslor på slutet, jag hoppas att det går bra för Luleå-spelaren, sa en förtegen Jörgen Jönsson, som inte hade någon klar bild av tacklingen som hans spelare satte in: – Jag hinner inte riktigt uppfatta den, du får nog inga bra svar från mig i dag.

Brendan Shinnimin på YouTube

Brendan Shinnimin - All Goals 2022/23

Brendan Shinnimin gjorde 17 mål i SHL, 5 i Slutspelet samt 7 i CHL under 2022/23. Brendan Shinnimin scored 17 goals in the ...

Luleå Hockey på YouTube

Brendan Shinnimin | All Goals 2023/24

Brendan Shinnimin gjorde 16 mål i SHL:s grundserie samt ett i SM-slutspelet 2023/24. Brendan Shinnimin scored 16 goals in the ...

Brendan Shinnimin i poddar

ATP Episode 74 - Brendan Shinnimin

It's been an interview we've been trying to lock down since October, but it finally happened! David has a great chat with Luleå forward Brendan Shinnimin and we recap Tuesday and Thursday nights action