Stjärnkrögaren hyllar travkocken – blir tårögd
Detta är en stor dag för Per som berättar att han på grund av nervositet inte kunnat sova kvällen innan. – I min generation kom ju tv-kockarna och nu är man en själv. Det är riktigt stort, säger han i Nyhetsmorgon. Pers karriär som förste och bäste provsmakare började med att Jenny Strömstedt bjöd med honom på provsmakning – Eftersom jag gör hästarna på morgonen och inte hinner äta någon frukost är jag alltid vrålhungrig, berättar Per. ”Håll dig till rena och enkla smaker” Amatörkocken älskar att äta mat, men något många inte vet är att han också älskar och laga mat. Dagen till ära lagar han jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor, kyckling Kiev med rostade rotsaker och jordgubbar med glass. Något Pers matlagning kretsar kring är de heliga söndagsmiddagarna som han lagar och äter med sin familj och sin bästa väns familj. Nu ger han sina tips på hur man lyckas med en perfekt middag. – Håll dig till rena, enkla och bra smaker om du ska laga mat hemma, det funkar bäst för mig. Ju mer man försöker komplicera saker desto märkligare blir utfallet. Hyllningen: ”Fantastiskt” Trots att Per bara är amatörkock verkar han ha en bra känsla för matlagning – det blir tydligt när han gästas av stjärnkocken som hyllar honom. – Det är fantastiskt. Jag som inte kan göra tre rätter, du slår ju mig även där, säger Fredrik Eriksson till en tårögd Per.
Detta är en stor dag för Per som berättar att han på grund av nervositet inte kunnat sova kvällen innan. – I min generation kom ju tv-kockarna och nu är man en själv. Det är riktigt stort, säger han i Nyhetsmorgon. Pers karriär som förste och bäste provsmakare började med att Jenny Strömstedt bjöd med honom på provsmakning – Eftersom jag gör hästarna på morgonen och inte hinner äta någon frukost är jag alltid vrålhungrig, berättar Per. ”Håll dig till rena och enkla smaker” Amatörkocken älskar att äta mat, men något många inte vet är att han också älskar och laga mat. Dagen till ära lagar han jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor, kyckling Kiev med rostade rotsaker och jordgubbar med glass. Något Pers matlagning kretsar kring är de heliga söndagsmiddagarna som han lagar och äter med sin familj och sin bästa väns familj. Nu ger han sina tips på hur man lyckas med en perfekt middag. – Håll dig till rena, enkla och bra smaker om du ska laga mat hemma, det funkar bäst för mig. Ju mer man försöker komplicera saker desto märkligare blir utfallet. Hyllningen: ”Fantastiskt” Trots att Per bara är amatörkock verkar han ha en bra känsla för matlagning – det blir tydligt när han gästas av stjärnkocken som hyllar honom. – Det är fantastiskt. Jag som inte kan göra tre rätter, du slår ju mig även där, säger Fredrik Eriksson till en tårögd Per.