Stjärnorna har tagit plats på slottet

Stjärnorna har tagit plats på slottet

Han har tidigare varit kock i programmet – men i år återvänder Tareq Taylor till ”Stjärnorna på slottet” som deltagare, med bland andra Maria Montazami som medstjärna. – Det är väldigt annorlunda men spännande, ärofullt och lite nervöst, säger Taylor.

Tareq Taylor på YouTube

Programledarna äter världens starkaste chili | Trädgårdstider | SVT

Trädgårdstider på SVT Play: https://bit.ly/30ukSoP Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt prövar att äta en av världens starkaste ...

SVT på YouTube

Över Atlanten | Tareq Taylor tänker inte låta finfisk gå till spillo i stormen | discovery+ Sverige

Se hela avsnitt av Över Atlanten tisdagar 21.00 på Kanal 5! https://bit.ly/ÖverAtlanten Det börjar blåsa upp och medan Gurra ...

Kanal 5 Sverige på YouTube

Tareq Taylor pratar Zanmai

"Om det är ett knivmärke som utmärkt sig med extremt hög kvalitet så är det Zanmai. Alla deras serier är fantastiska." Tareq Taylor ...

Vikingsun - Knivakademien på YouTube

Tony Irving överraskar Tareq Taylor med en hemlig gäst | Här är ditt kylskåp | Kanal 5 Sverige

Se hela avsnitt på https://bit.ly/HärÄrDittKylskåpKanal5Sverige I premiären av Här är ditt kylskåp besöker mästerkocken Tareq ...

Kanal 5 Sverige på YouTube

Tareq och Klas Eriksson lagar en köttbricka för vegetarianer | Här är ditt kylskåp | Kanal 5 Sverige

Se hela avsnitt måndag - torsdag 19.00 på Kanal 5! https://bit.ly/HärÄrDittKylskåpKanal5Sverige Skådespelaren Klas Eriksson ...

Kanal 5 Sverige på YouTube

Tareq Taylor i poddar

#138 Har Tareq Taylor sett Phil Collins live?

Är kocken och tv-personligheten Tareq Taylor redan klar som julvärd 2021? Räcker det med att han ser en tom ölburk på ett tunnelbanesäte för att han inte ska förstå att det ”finns sådan ondska i världen”? Och har han varsamt böjt en kvinna över en gärdesgård och älskat så att morgondaggen stänkte runt hans nakna smalben?

23. Zeina: Tareq Taylors brittiska plumpudding

I lucka 23 får vi träffa tv-kocken, kokboksförfattaren och krögaren Tareq Taylor som pratar om brittisk högtidsmat och efterrätten Christmas pudding (plumpudding). Recept:Christmas Pudding med romsmör och lättvispad gräddeCa 15 persKryddblandning:½ tsk muskot1 krm mald kryddnejlika1 krm mald kryddpeppar1 krm finmald svartpeppar1 tsk mald kanel1 tsk mald ingefära1 tsk saltPudding:0,75 dl cognac0,25 dl mörk rom3 dl korinter5 dl russin3 dl vetemjöl300 g rivet vitt bröd eller 6 dl ströbröd2 dl mörkt muscovadosocker200 g rumstempererat smör100 g suet (bifftalg) - kan ersättas med smör6 ägg2 dl treacle (mörk sirap)2 små skalade och rivna äpplen2 dl finhackad sötmandel100 gram syltade apelsinskal1. Lägg korinter och russin i konjak och rom och låt stå ca 1 timme.2. Blanda alla torra ingredienser, dvs vetemjölet, det rivna brödet och sockret. Tillsätt smöret och knåda samman till en jämn smet.3. Blanda i sirapen, sedan ägg och äpple och rör ihop till en jämn smet.4. Tillsätt sedan de blötlagda russinen och korinterna tillsammans med all sprit, kryddblandningen och övriga kryddor samt mandel och apelsinskal.5. Ta en ugnsfast skål eller bunke. Smöra in den ordentligt och tryck sedan fast bakplåtspapper på insidan av formen. Smöret hjälper att hålla pappret på plats. Se till att det är så slätt och tätt som möjligt. Häll sedan i smeten. Klipp till ett lock av bakplåtspapper som passar formen och pressa ner puddingen så att toppen blir slät och fin.6. Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i ett vattenbad, dvs i en gryta med sjudande vatten. Låt puddingen stå där i ca 3-4 timmar. Kontrollera med en sticka att puddingen stannat och inte kladdar. Ta upp och låt puddingen kallna i formen.7. Låt puddingen stå i formen och vila i minst 2 veckor i kyl innan den är redo att ätas.8. Vid servering ska puddingen återigen värmas i ett vattenbad, denna gång i ca 1 timme eller tills den är genomvarm.9. Stjälp upp puddingen på ett serveringsfat och omedelbart innan servering - häll över ca 1 dl mörk rom och tänd eld.10. Servera med romsmör och vispad gräddeRomsmör200 g normalsaltat rumstempererat smör2 dl florsocker0,75 dl mörk rom eller efter smak och tycke Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Tareq Taylor

Tareq Taylor är krögaren som blev Tv-kock. Allt eftersom har han tagit Sverige med storm och har bland annat vunnit Kockarnas Kamp, varit julvärd i SVT och blivit tvåa i Masked Singer vilket ledde till en julturne med Sarah Dawn Finer. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mat för utomhusbruk med Tareq Taylor

Mat och dryck är fantastiskt när det avnjuts utomhus. Oavsett om det är på en stubbe i skogen, eller i en loungestol på altanen. Så våga lämna köket och ge dig ut. Men – vad ska du då laga? Och vilken typ av vin ska du dricka till det? I det här avsnittet pratar vi om mat för utomhusbruk tillsammans med Tareq Taylor!

69. Tareq Taylor

Han har arbetat på restaurang sedan han var 16, och det är som kock de flesta känner honom – bland annat genom hans många kokböcker och tv-programmet Trädgårdstider. Men Tareq Taylor lagar inte bara till det som andra producerat – privat är han själv en hängiven odlare, och här berättar han hur det kom sig att han – vars tidigare odlingserfarenhet var begränsad till en tunna luktärter på barndomens asfaltsgård – för nio år sedan började förvandla gräsmattorna runt familjens mexitegelvilla till en oas med alltifrån perennrabatter till grönsaksland. Hör om en plantering som uppifrån ser ut som yin och yang, om smakfavoriter från naturen, och om hans fäbless för raps. Hör också om hans ambition att få folk att vistas mer vid sina spisar, om framgången det innebär att ha en restaurang som inte är ett minusprojekt, och om att äta upp det som andra lämnat på tallriken. Dessutom konstaterar vi att hållbart producerad mat inte ska behöva vara en klassfråga. Intervjun spelades in den 6 maj.

23. Tareq Taylors brittiska plumpudding

I lucka 23 får vi träffa tv-kocken, kokboksförfattaren och krögaren Tareq Taylor som pratar om brittisk högtidsmat och efterrätten Christmas pudding (plumpudding).  Recept: Christmas Pudding med romsmör och lättvispad gräddeCa 15 persKryddblandning:½ tsk muskot1 krm mald kryddnejlika1 krm mald kryddpeppar1 krm finmald svartpeppar1 tsk mald kanel1 tsk mald ingefära1 tsk saltPudding:0,75 dl cognac0,25 dl mörk rom3 dl korinter5 dl russin3 dl vetemjöl300 g rivet vitt bröd eller 6 dl ströbröd2 dl mörkt muscovadosocker200 g rumstempererat smör100 g suet (bifftalg) - kan ersättas med smör6 ägg2 dl treacle (mörk sirap)2 små skalade och rivna äpplen2 dl finhackad sötmandel100 gram syltade apelsinskal1. Lägg korinter och russin i konjak och rom och låt stå ca 1 timme.2. Blanda alla torra ingredienser, dvs vetemjölet, det rivna brödet och sockret. Tillsätt smöret och knåda samman till en jämn smet.3. Blanda i sirapen, sedan ägg och äpple och rör ihop till en jämn smet.4. Tillsätt sedan de blötlagda russinen och korinterna tillsammans med all sprit, kryddblandningen och övriga kryddor samt mandel och apelsinskal.5. Ta en ugnsfast skål eller bunke. Smöra in den ordentligt och tryck sedan fast bakplåtspapper på insidan av formen. Smöret hjälper att hålla pappret på plats. Se till att det är så slätt och tätt som möjligt. Häll sedan i smeten. Klipp till ett lock av bakplåtspapper som passar formen och pressa ner puddingen så att toppen blir slät och fin.6. Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i ett vattenbad, dvs i en gryta med sjudande vatten. Låt puddingen stå där i ca 3-4 timmar. Kontrollera med en sticka att puddingen stannat och inte kladdar. Ta upp och låt puddingen kallna i formen.7. Låt puddingen stå i formen och vila i minst 2 veckor i kyl innan den är redo att ätas.8. Vid servering ska puddingen återigen värmas i ett vattenbad, denna gång i ca 1 timme eller tills den är genomvarm.9. Stjälp upp puddingen på ett serveringsfat och omedelbart innan servering - häll över ca 1 dl mörk rom och tänd eld.10. Servera med romsmör och vispad gräddeRomsmör200 g normalsaltat rumstempererat smör2 dl florsocker0,75 dl mörk rom eller efter smak och tycke Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Avsnitt 83 Tareq Taylor – om att göra skillnad

Krögaren Tareq Taylor har nyligen lanserat sitt egna vin och kommer i år också att släppa en serie med köksredskap. För Gastroradio berättar han om hur det har varit att skapa ett så kallat kändisvin och processen bakom. Han berättar också om hur projektet Tillsammans ur krisen har utvecklats, om att vilja göra skillnad, om att satsa på en Michelinstjärna, om klickjournalistik samt hur han bäst pimpar sin hummus.

444. Tareq Taylor: Det cirkulära köket, en stekpanna i taget

Tareq Taylor är kock, programledare, krögare och kokboksförfattare. På senare år är han även entreprenör inom cirkulär ekonomi, efter att ha startat varumärket ONEPan i samarbete med bolaget Ipinium. Det produceras nämligen ungefär en miljard stekpannor globalt varje år, resursintensiva produkter som så småningom hamnar på skroten. ONEPans koncept innebär istället en slags "stekpanna-as-a-service"-modell där varje produkt uppgraderas när den börjar sliten. Och det här är bara början, menar Tareq när vi träffar honom på Nordic Sustainability Expo 2023. // Programledare: Christian von Essen // Läs mer på hejaframtiden.se och prenumerera på nyhetsbrevet!

Tareq Taylor - Drivkraften bakom maten

Han är matälskaren och entreprenören som fått svenska folket att tänka till kring kvalitén på tallriken. Han inspirerar genom tv-rutan och i vår podd pratar Tareq Taylor om vikten av bra ledarskap, bra kost och om att hitta rätt drivkraft. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.