Svenskar vidare till semifinal

Den svenske löparen stod för ytterligare ett stabilt lopp när han tog sig vidare som trea i försöksheatet. – Otroligt skönt, en lättnad, säger Kramer i Max direkt efter loppet. 27-åringen har visat storform inför OS och har slagit svenskt rekord flera gånger, senast på tiden 1,43,13. Tiden i försöksheatet blev 1,44,93 – en tid som ingen annan svensk en han själv presterat. Framgångar i kanoten Kanotisten Linnea Stensils tog sig tryggt vidare till semifinal i K1 500 meter vid OS-tävlingarna i Paris efter att ha vunnit sitt försöksheat. Även Martin Nathell är klar för semifinal i K1 1 000 efter sin andraplats i försöksheatet. För Melina Andersson väntar ytterligare ett race om en plats i semifinalen.