Tvingar fram sjunde match - efter delikatess och självmål

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Efter åtta minuters spel tystade Jere Innala Tegera Arena när han gav gästerna ledningen. Innalas mål var hans fjärde i den här slutspelsserien. Men Leksand tog sig tillbaka in i matchen målmässigt. Patrik Norén satte dit kvitteringen efter 14 minuters spel. Sedan bjöd Matt Caito på en delikatess. Backen plockade ner pucken på volley och hamnade i obalans efter en dragning, men i fallet fick han iväg en backhand som via Pontus Johanssons klubba satt i nättaket ovanför Lasse Johansson plockhandske. – Wow! Han chippar in den i någon sorts stilfull, lagom avvägd lobb. Det är den här seriens mest fascinerande mål, kommenterade Lasse Granqvist i sändningen. Leksand fortsatte att få fin utdelning på sina chanser. Unger Sörum i PP ledde till 3-1 och senare följde ett märkligt mål när Patrick Zackrisson rensade från egen zon med en hög lobb, Max Veronneau åkte mot ett friläge, ut kom Lasse Johansson och med klubban styrde in den i eget mål. Frölunda tog sig aningen närmare när Jayden Halbgewachs reducerade fram till 4-2. Anton Johansson satte dock spiken i kistan med knappa tre minuter kvar att spela. Leksand vann med 5-2. – Vi ska ta med oss mycket, vi gör det bra idag, sade Felix Unger Sörum till TV4 efter matchen. På onsdag väntar en sjunde och direkt avgörande match i Scandinavium.