Wiktor Nilsson i målform när Djurgården vann

Djurgården tog ledningen efter 12.27, genom Ludvig Rensfeldt assisterad av Kevin Karlsson och Albin Grewe. Djurgården utökade ledningen genom Wiktor Nilsson efter 14.48 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen. Björklöven reducerade dock till 2-1 genom Nicolai Meyer med 4.33 kvar att spela av perioden. Djurgården vann också tredje perioden 3-2 och matchen slutade 5-3. Björklövens Maxime Fortier stod för tre poäng, varav två mål. John Norman gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Djurgården. När lagen senast möttes blev det seger för Djurgården med 6-4. I nästa match möter Djurgården Västervik borta och Björklöven möter AIK borta. Båda matcherna spelas onsdag 27 september 19.00.

Dick Axelsson målskytt direkt i premiärsegern: "En patentare"

Djurgården fick inte en optimal start på den hockeyallsvenska premiären borta mot Oskarshamn när hemmalaget tog ledningen genom Niclas Burström efter knappt fyra minuter. Burström hittade in under stöten på Viktor Andrén i Dif-kassen med bara en sekund kvar i spel i numerärt överläge. Men Djurgården svarade nästan direkt när man fick med sig en trippingutvisning och Colby Sissons hittade Dick Axelsson som satte 1–1 i power play. – Den är inövad i ”gubbhörnet” som alla kallar det. Det är en ”patentare”, säger Axelsson efter målet som var hans första i tävlingssammanhang för Djurgården på över två år. Kom tillbaka efter matchstraffet Första perioden slutade dock i moll för 08-laget när Daniel Brodin åkte på ett matchstraff efter en huvudtackling och Oskarshamn tog tillbaka ledningen med två sekunder kvar innan paus. Men i mittenperioden kom Djurgården tillbaka först genom David Blomgren, sedan genom Albin Grewe och till sist genom August Berg som satte sitt första mål i Dif-tröjan efter ett skott rätt upp i nättaket till 4–2. Vann efter 24 (!) straffar Den tredje perioden bytte dock skepnad helt när Djurgården slutade skjuta och bjöd in Oskarshamn i matchen. Hemmalaget både reducerade och kvitterade men fick till slut se sig slagna efter att Djurgården dragit det längsta strået efter straffar som gick ända till den tolfte omgången. Marcus Krüger satte sin straff samtidigt som Viktor Andrén stängde igen vilket betydde 5–4 till gästerna. – Jag började bli lite kall där men Viktor gjorde det bra i kassen och gav oss chansen att vinna om och om igen, säger Dif-kaptenen Krüger. Djurgården ställs mot Karlskoga på tisdag, medan Oskarshamn möter Tingsryd i sin nästa match. Se samtliga matcher på TV4 Play.

Förlustraden bruten – Djurgården vann derbyt

Djurgården har haft en tuff start med bara tio poäng på nio matcher och hela 13 insläppta mål på de två senaste. En inledning som resulterat i tolfte plats i tabellen. I derbyt mot AIK i Avicii arena byggde Djurgården, enligt Daniel Brodin, spelet på principen ”enkelt fast rätt”. Då blev det också bra. Brodin satte ledningsmålet Förlustraden på två raka matcher – där laget kollapsat mot både Brynäs och Kalmar – bröts då Djurgården spelade till sig en efterlängtad trepoängare. Vägen dit, förutom det enkla och rätta? Allt grundlades med en stabil förstaperiod, med 13–2 i skott och 2–0 i mål. Just Brodin styrde in 1–0 efter 9.34, då han fick klubban på skottet från backen Pontus Johansson. — Jätteskönt, kul att göra mål, kul att vara där inne, kul att få lite utdelning, säger Brodin till TV4 Play. — Vi ser att det är så här vi ska spela, enkelt fast rätt. Då blir det bra. 2–0 kom efter drygt halva perioden då Anton Gradin vispade in sin egen retur från nära håll. Även om det till slut blev bra för Djurgården uppstod hack i prestationen. För om första perioden var ”enkel fast rätt” så blev andra något annat. Och framför allt efter att Zion Nybeck dundrade in reduceringen i powerplay efter 8.46. AIK-backen fick se sitt första skott räddat av Andrén men när han en kort stund senare fick en ny chans – då satt pucken i krysset bakom en chanslös Djurgårdsmålvakt. — Jag har tränat mycket på det där under säsongen, det var skönt att den satt. Vi fick energi av det, säger han till TV4 Play. Grewe säkrade segern Direkt efter målet fick AIK en annan fason på spelet och hade ett visst grepp på hemmalaget. Den dittills ljumma derbystämningen på läktaren fick också ett lyft och klackarna skanderande mot varandra samtidigt som matchen blev allt mer fysisk. Men spelet jämnade ut sig och Djurgården säkrade segern när Albin Grewe satte 3–1 i tom bur med 55 sekunder kvar av matchen.