Charlie Weimers

Senaste nytt om Charlie Weimers - Nyheter, podcasts, videor och inlägg på sociala medier om Charlie Weimers.

ANALYS: von der Leyen räddades av de gröna – efter hårda förhandlingar

ANALYS: von der Leyen räddades av de gröna – efter hårda förhandlingar

När de svenska ledamöterna kom ut från plenumsalen i parlamentet i Strasbourg så var det mest glada miner. Moderaternas Tomas Tobé sa att Europa nu får ett ”starkt ledarskap.” Heléne Fritzon från Socialdemokraterna var nöjd med att “högerextrema och ryssvänliga partier” hålls borta från makten och Karin Karlsbro från Liberalerna kallade von der Leyen för “rätt kvinna på rätt plats.” De gröna – gladast av alla Men gladast av alla verkade Alice Bah Kuhnke från Miljöpartiet vara. Och det är kanske inte så konstigt. Utan de gröna rösterna hade von der Leyen antagligen inte fått en majoritet, något hon nu måste komma ihåg under de närmaste fem åren. Ett förbud för försäljning av förbränningsmotorer år 2035 kommer nog att finnas kvar – trots kraftig kritik från bland annat de tyska liberalerna - som röstade mot von der Leyen. Och i förhandlingarna krävde de gröna ett bättre skydd för hav och sjöar: en så kallad “Blue New Deal.” Något som von der Leyen antagligen nu kommer att börja arbeta med. “Vi förvaltade vårt pund väl” sa Bah Kuhnke. Meloni får vänta fem år till Men, från högersidan kommer kritik. Charlie Weimers från Sverigedemokraterna sa att Europa nu kommer få en “klimatpolitik som hotar jobb och välstånd.” Länge talades det om att Giorgia Meloni, Italiens premiärminister på ytterkantshögern, skulle bli den viktigaste spelaren inom EU. Hon sitter i samma partigrupp som Sverigedemokraterna, en del av en växande ytterkantshöger inom EU. Många trodde att von der Leyen skulle tvingas söka stöd av henne och kompromissa med högern istället för med de gröna. Så blev det inte. Meloni fick marginellt inflytande. Hennes parti röstade mot von der Leyen. Det gjorde ingen skillnad - en majoritet fanns där ändå. Den italienska ledaren får vänta fem år till för att bli drottning av Europa.

Kristerssons svar på kritiken: "Jag förstår inte riktigt"

Kristerssons svar på kritiken: "Jag förstår inte riktigt"

Efter fångutväxlingen med Iran har det riktats kritik mot regeringen, bland annat för att KI-forskaren Ahmadreza Djalali blir kvar i fängelset i Iran. Hon säger att ingen från regeringen varit i kontakt med henne i samband med att fångutväxlingen skulle ske.

Nu svarar statsminister Ulf Kristersson på kritiken. – Jag har väldigt stor respekt för hennes besvikelse, men förstår inte riktigt kritiken. Alternativet hade varit att lämna kvar de två svenskar som nu kunde komma hem, säger Kristersson till P1:s veckomagasin Godmorgon. – Det var inte så att vi med väldig kraft inte försökt få hem även Djalali, men det är inte möjligt just nu, fortsätter han. ”Diskriminering” Djalalis fru Vida Mehrannia beskriver det som diskriminering, och är besviken över att ingen från regeringen hört av sig till henne, trots att hennes man riskerar fängelse. – Om de verkligen ser oss som svenska medborgare, varför anstränger de sig inte lika mycket för min familj? säger Vida Mehrannia till TT. Tvåbarnspappan Ahmadreza Djalali fängslades 2016 och dömdes till döden 2017 för ”korruption på jorden” efter att han besökt sitt gamla hemland för att föreläsa om katastrofmedicin. Alireza Akhondi (C): ”Väcker fler frågor” Det kommer även kritik mot Kristersson för fångutväxlingen från politiskt håll. Riksdagsledamoten Alireza Akhondi (C) häpnas över Kristerssons uttalande i SR:s Godmorgon.

– Statsministerns förvåning över de negativa reaktionerna på fångutväxlingen väcker ännu fler frågor kring regeringens agerande. Vi har i många månader varnat regeringen för just detta, både i tv intervjuer, interpellationer i riksdagen och på inlägg i sociala medier, säger Alireza Akhondi.

Han berättar att han haft telefonkontakt med Djalalis fru. – Sorgen och ilskan i hennes röst gick inte att ta miste på. Alla löften att regeringen gör allt för att få hem han, klingar extra falskt idag, fortsätter han. Även SD-toppen Charlie Weimers riktat hård kritik mot regeringen för fångutväxlingen med Iran.

”Fångutväxlingen mellan Sverige och Iran gör mig bedrövad. Glädjen över att två landsmän, som fängslats på helt orättfärdiga grunder, nu är fria överskuggas av att massmördaren Hamid Nouri inte kommer att få sona sina brott”, skriver han i ett inlägg på X. ”Islamiska Republiken uppmuntras genom detta att intensifiera sin gisslandiplomati.”, skriver han vidare i uttalandet.

ANALYS: Trots kraschad festkväll – SD kan ta det lugnt

ANALYS: Trots kraschad festkväll – SD kan ta det lugnt

SD:s valvaka startade i mycket god stämning. Partiprofilen Rebecka Fallenkvist hälsade alla välkomna och bjöd på den ljusblå välkomstdrinken ”Segerrus”, som såg ut som en blandning av sprit och Wc-duck. Festglada Sverigedemokrater pratade om nya rekordsiffror. ”19,3 procent” trodde SD:s ordförande i näringsutskottet, Tobias Andersson. I EU-valet 2019 fick partiet tre mandat i EU-parlamentet. Nu var alla Sverigedemokrater säkra på åtminstone fyra, kanske till och med ett femte mandat. Dessutom skulle SD cementera positionen som Sveriges näst största parti. ”Vi vet att det blir bra. Vi vet bara inte hur bra” utropade partiets gruppledare Linda Lindberg i sitt välkomsttal. Luften gick ur SD:s fest Så kom SVT:s vallokalsundersökning. 13,9 procent. Luften gick ur SD:s fest. De partitrogna försökte hitta ljuspunkter. SD är ofta underskattade i opinionsundersökningar. Som lök på laxen kom beskedet att riksdagsledamoten David Lång lyckats med konststycket att sjunga ”Ausländer raus” framför Expressens reporter Daniel Ingmo. Stämningen blev ännu sämre. Men kanske kunde valresultatet ge lite lindring? Klockan 23 kom besked: ”13,2 procent” Sämre än vallokalsundersökningen. Mindre än MP. Sverigedemokrater började gå hem från festen. Jimmie Åkesson dröp av efter ett kort tal. Toppnamnet Charlie Weimers stod kvar bland drinkglasen och riktade ilskan mot Kalla faktas avslöjande av partiets trollfabrik: ”Jag fick aldrig prata sakfrågor.” Revanschlust kan vara en viktig drivkraft Därför kan det vara läge att påpeka att mycket talar för att Sverigedemokraterna inte har något att oroa sig för. EU-valet är till stor del ett mobiliseringsval. Med ett valdeltagande på 50,7 procent så gäller det mer än någonsin. SD:s väljare blev i högre grad kvar på sofflocket än andra. Dels verkar de ha lockats av långhelgen i större utsträckning. Men framför allt har SD:s väljare aldrig visat någon större entusiasm inför EU-valet. Båda är övergående faktorer och kommer inte drabba SD i nästa riksdagsval. Tvärtom, så kan revanschlust vara en viktig drivkraft för ett parti. ”Vi är inte partiet som lägger oss ner” ropade Åkesson från scen i ett försök att elda på trupperna för framtiden. Det stora problemet är snarare psykologiskt. I varje val har SD gått framåt. Odlat en aura av osårbarhet. För första gången (förutom möjligen i något enstaka kyrkoval) så har Jimmie Åkesson misslyckats. Hans väljare kom inte upp från sofflocket den här gången. Men det är lite som talar för att det upprepas i ett riksdagsval.

Asylcenter utanför EU – här är partierna som säger ja

Asylcenter utanför EU – här är partierna som säger ja

Det blev klart när partiernas toppkandidater drabbade samman i SVT:s slutdebatt. På frågan vilka partier som vill att EU ska försöka förlägga asylproceduren i länder utanför EU svarade SD och KD ja. De andra svarade nej, utom M som svarade "kanske". Man måste vara realistisk. Jag ser inget enskilt land som är berett att sköta EU:s hela asylmottagning, sade Tomas Tobé (M). SD:s Charlie Weimers är kritisk mot EU:s nya asyllagstiftning, som precis har klubbats. Det finns fortfarande förbud mot EU-finansiering av fysiska gränsbarriärer, murar, sade han. Det finns inte möjlighet att vända tillbaka båtar över Medelhavet eller etablera asylcenter i tredje land. Det måste ändras. "Kanske" bra M, S, L och C tycker att EU:s asyllagstiftning är bra, KD svarade att den "kanske" är bra. SD, MP och V tycker den är dålig, men av helt olika skäl. MP:s Alice Bah Kuhnke är bland annat kritisk till att EU betalar pengar till exempel till Libyen och Tunisien för att stoppa illegal invandring. De här skurkstaterna vi skickar skattepengar till, de skapar inte ordning. De göder de krafter som inte bara hotar människor på flykt utan även EU:s säkerhet, sade hon. Både MP och V vill se legala och säkra vägar till EU för asylsökande, till exempel humanitära visum. "Borde skämmas" Konflikten var också tydlig när toppkandidaterna debatterade Gazakriget. Oppositionspartierna vill att EU markerar hårdare mot Israel. V, MP, C och S vill bland annat att EU pausar handelsavtalet med Israel. På 30-talet skulle man inte handla av judar. Nu vill ni att man inte ska handla med Israel. Israel är den gamla juden. Ni göder antisemitism, sade KD:s Alice Teodorescu Måwe. Ni borde skämmas. Socialdemokraternas Helene Fritzon undrade hur upprörd Teodorescu Måwe blir av att barnen i Gaza inte får den nödhjälp de, enligt alla krigsregler, har rätt att få. Blir du lika upprörd över att barnen på gatan inte får mat, sade Fritzon. KD:s toppnamn kontrade med att "i ditt Malmö, försvinner judarna på grund av den antisemitism ni har importerat". Oenigt om pengar till Ukraina Stödet till Ukraina kom också upp i debatten. Alla partier anser att det är viktigt att stödet fortsätter och att det inte finns någon övre gräns för det. Däremot finns skillnader när det gäller hur stödet ska finansieras. MP och L säger ja till att EU-länderna ska kunna ta gemensamma lån. V, S, C, KD och SD svarade kanske. M svarade nej med argumentet att det är bättre att få fram pengar på andra sätt. Fritzon (S) varnade för att M och den liberalkonservativa partigruppen i EU-parlamentet, ska börja samarbeta med högernationalister i stället för med socialdemokrater, liberaler och de gröna Då äventyrar man på allvar stödet till Ukraina, sade hon.

Charlie Weimers på YouTube

Toppkandidatintervju Charlie Weimers (SD) | TV4 Nyhetsmorgon

Mitt Europa bygger murar Rösta på Sverigedemokraterna i EU-valet 9 juni.

Charlie Weimers på YouTube

Utfrågningen: Charlie Weimers (SD) vill bygga en mur runt Europa

Aftonbladets Olivia J Berntsson och Olivia Svenson frågar ut toppkandidaterna inför EU-valet. Charlie Weimers om anonyma ...

Aftonbladet på YouTube

Backa Jomshof – stå upp för yttrandefriheten

Socialdemokraternas hyckleri är genomskinligt och avskyvärt. Det är deras supportrar som skanderar islamiska och antisemitiska ...

Charlie Weimers på YouTube

Charlie Weimers bannlyst från Iran

Charlie Weimers om att hans politik mot den iranska regimen nu har lett till att han är bannlyst från Iran. Naturligtvis kommer vi ...

Sverigedemokraterna på YouTube

Höstuppdatering - konservativa segrar i parlamentet

Höstuppdatering - konservativa segrar i parlamentet! Sverigedemokratena har inlett den nya mandatperioden med en flygande ...

Charlie Weimers på YouTube