Johan Jureskog

Johan Jureskog är en svensk kock och restaurangägare. Han har vunnit flera priser för sin matlagning och har även deltagit i flera TV-program som handlar om matlagning. Jureskog är känd för att ha öppnat flera populära restauranger i Stockholm, bland annat AG och Bankomat. Han har även skrivit flera kokböcker och är en välkänd profil inom den svenska matvärlden.

Så mycket tjänar succékocken Alexandra Zazzi

Så mycket tjänar succékocken Alexandra Zazzi

Året var 1998 när Alexandra Zazzi inte bara medverkade i, utan också vann, "Expedition Robinson". 

Sedan dess har hon släppt flera kokböcker, överlevt på en öde ö i "The Island" och tränat stenhårt i "Biggest loser VIP".

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de idag

Alexandra Zazzi i Kockarnas kamp 2023

Nu är hon högaktuell i TV4:s "Kockarnas kamp – Revanschen" där hon tävlar mot andra framgångarika kockar och krögare, däribland Johan Jureskog, Danyel Couet och Isabella Morrone.

I vanlig ordning sker allt under ledning av Pär Lernström. 

TV4-tittarnas hårda krav på Isabella Morrone i Kockarnas kamp

Så mycket tjänar Alexandra Zazzi

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Johan Jureskog drar in miljoner genom sitt hamburgerimperium och att Danyel Couet tjänar en rejäl hacka som ägare av Allegrine. 

Men hur står det egentligen till på den ekonomiska fronten för Alexandra Zazzi? Jo, under 2022 hade kocken en fastställd förvärvsinkomst på 445 600 kronor, enligt handlingar från Skatteverket från Nyheter24 tagit del av. 

I Food adventures Sweden AB, där Zazzi sitter som styrelseledamot, omsatte man 996 000 kronor och gick med 81 000 kronor i vinst, enligt ett bokslut från april 2023. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 865 000 kronor.

Allt om Alexandra Zazzi: Familj, barn, make och tv-program

Danyel Couets feta årslön – så mycket tjänar stjärnkocken

Danyel Couets feta årslön – så mycket tjänar stjärnkocken

Han har överlevt på en öde ö i "The island", gjort upp mot kollegor i "Kockarnas kamp" och varit domare i "Sveriges yngsta mästerkock". Ja, vi pratar förstås om kocken och krögaren Danyel Couet. 

Förutom att ta OS-guld med svenska kocklandslaget år 2000 har Couet, genom åren, drivit flera restauranger. Numera står han bakom den hyllade restaurangen Allegrine i Stockholm. 

Och att vara framgångsrik krögare ger utdelning i plånboken, visar det sig.

Danyel Couets fru – hon är stjärnkockens stora kärlek

Danyel Couet driver flera restauranger

Danyel Couet har totalt åtta bolagsengagemang, däribland som styrelseledamot i Restaurang Kammakargatan 22 AB som ligger bakom just Stockholmskrogen Allegrine.

Under 2022 omsatte man närmare 20,6 miljoner kronor, men gick med 56 000 kronor i förlust. Tillgångarna i bolaget uppmättes till 7,8 miljoner kronor.

Danyel Couet driver Allegrine i Stockholm. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT Under somrarna driver Couet Guldkaggen by Allegrine på Gotland. Bakom sommarkrogen ligger bolaget Allegrine i hamnen AB som, under 2022, omsatte 6,9 miljoner kronor. Man gick emellertid med 1,2 miljoner kronor i förlust. Summan av tillgångarna i bolaget beräknades till omkring 1,2 miljoner kronor. 

Danyel Couets lön – så mycket tjänar kocken

Hur står det då till med Danyel Couets lön, kanske du undrar? Jo, under 2022 hade stjärnkocken, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 863 300 kronor.

Fördelat på årets tolv månader gav det honom en genomsnittlig månadslön på drygt 71 900 kronor.

Johan Jureskogs monsterlön – så mycket tjänar succékrögaren

Nu avslöjar Johan Jureskog det alla undrar om hans utseende

Nu avslöjar Johan Jureskog det alla undrar om hans utseende

Det rullar minst sagt på för krögaren och köttkungen Johan Jureskog, 48. 

Jureskog var under flera års tid en del av det svenska kocklandslaget men de senaste åren har han minst sagt breddat sina matlagarvingar.

Johan Jureskog. Bildkälla: TV4  I skrivande stund är han aktuell i Kockarnas kamp revanschen. 

Johan Jureskog driver idag krogen Rolfs Kök och grillrestaurangen AG i Stockholm. År 2018 stod det också klart att kocken skulle starta en hamburgerkedja under namnet Jureskogs. Och inte inte helt otippat gjorde hamburgerkedjan succé och kedjan har tillgångar på omkring 52 miljoner kronor. 

Johan Jureskog avslöjar sanningen om sitt utseende 

I Kockarnas kamp 2023 får deltagarna ha en varsin middag där det bjuds på mat och djupa samtal. Under ett tillfälle i programmet så väljer Johan Jureskog att berätta någonting som väldigt många undrar – nämligen hur lång han är.

– Jag är 195 centimeter lång och snaggad. Då jag aldrig varit rädd för att säga vad jag tycker så är det inte direkt så att ens utseende hjälpt en på mjukisfronten kan man säga, skrattar han.

Johan Jureskog i Let's Dance. Bildkälla: Stella Pictures Men de andra håller inte med.

Isabella Morrone berättar att hon anser att Johan är en toppenkille med hjärtat på rätt ställe och superödmjuk.

– En helt fantastisk person, säger hon.

Kockarnas kamp sänds tisdagar kl 20.00 på TV4 Play och TV4

TV4-tittarnas hårda  krav på Isabella Morrone i Kockarnas kamp

TV4-tittarnas hårda krav på Isabella Morrone i Kockarnas kamp

Under hösten kommer vi att få se tio stjärnkockar ta upp kampen om revansch i Kockarnas kamp 2023. 

Nytt för den här gången är att alla kockarna har varit med förut, och därför har höstens omgång fått tillägget "Revanschen".

De revanschsugna deltagarna är: Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Danyel Couet, Isabella Morrone, Norbert Lang, Joakim Almquist, Michael Björklund, Florencia Abella, Daniel Müllern och Linnéa Liljedahl. 

Veckans avsnitt levererade både blod, svett och tårar då kockarna fick tävla i den ökända "rättikan". Tävlingen går ut på att deltagarna på tid ska hacka så många skivor rättika som möjligt. Men det stannar inte där.  Kockarnas kamp 2023. Bildkälla: TV4 De måste även ha ögonbildel. 

Vinnande ur just den striden gick Michael Björklund som även fick ha sin middag på kvällen där det bjöds på bland annat smörstekt abborre med vitt vin. 

Efter första avsnittet så vallfärdade många tittare till de tävlandes sociala medier för att uttrycka sin uppskattning och ge hejarrop. En av de som fått väldigt mycket kärlek är Isabella Morrone. 

TV4-tittarnas krav: "Gör det nu"

Isabella driver nämligen ett Instagramkonto där hon flera gånger i veckan delar med sig av både recept och vackra matbilder. Under varje bild haglar kommentarerna in då följarna är som besatta i hennes skills i köket. 

Många skriver nu och tjatar om att Isabella ska slå upp en egen restaurang i Stockholm. Samt börja dela med sig av sina tricks i köket på Youtube. 

Och som det låter på Isabella så är hon inte främmande för någon av sakerna.  "Den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge", skrev hon med glimten i ögat.

Johan Jureskogs monsterlön – så mycket tjänar succékrögaren

Johan Jureskogs monsterlön – så mycket tjänar succékrögaren

Från kocklandslaget till Let's Dance. Ja, Johan Jureskog har sannerligen synts i många olika sammanhang under de senaste åren. Men framför allt har Jureskog byggt upp ett rejält restaurangimperium på senare år. Nyheter24 har kikat närmare på krögarens minst sagt lönsamma framgångar. Allt om Johan Jureskog: Fru, familj och längd Johan Jureskogs restauranger omsätter miljoner Johan Jureskog driver krogen Rolfs Kök och grillrestaurangen AG i Stockholm. År 2018 stod det också klart att kocken skulle starta en hamburgerkedja under namnet Jureskogs. Så här ser ekonomin ut i de olika bolagen:

ag 925 Restaurant AB, som ligger bakom Restaurang AG, omsatte 75,1 miljoner kronor och gick med 6,9 miljoner kronor i vinst år 2022. Tillgångarna beräknades uppgå till 30,3 miljoner kronor. Nya Rolfs Kök Aktiebolag, som ligger bakom restaurangen Rolfs Kök, omsatte 32,3 miljoner kronor och hade en vinst på 3,8 miljoner kronor under 2022. Tillgångarna uppmättes till 15,3 miljoner kronor.  Jureskogs Invest AB, som ligger bakom hamburgerkedjan Jureskogs, omsatte 117,5 miljoner kronor, men gick med 13,1 miljoner kronor i förlust. Tillgångarna beräknades uppgå till 52,4 miljoner kronor.

Johan Jureskogs feta miljonlön Hur står det då till på lönefronten för Johan Jureskog själv? Inte illa, visar det sig. Under 2022 hade krögaren och kocken, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 2 038 500 kronor.  Samtidigt hade 48-åringen ett överskott av kapital som landade på 2 403 270 kronor.  Läs alla våra artiklar om Johan Jureskog här.

Här är stjärnkockarna som gör upp i Kockarnas kamp

Här är stjärnkockarna som gör upp i Kockarnas kamp

Den tredje oktober är det dags för en ny säsong av Kockarnas kamp, men den här gången i en annorlunda form än innan. För första gången ser vi nu stjärnkockar som återvänder till programmet för att få chans till revansch. – Det är förvisso den 12:e säsongen av Kockarnas kamp, men på många sätt känns det helt nytt i år. Att ta revansch tror jag många skriver under på är något av det bästa som finns inom tävling. Det handlar hela den här säsongen om. Att bjuda tillbaka några av de bästa och mest tävlingsinriktade deltagarna genom åren för att ge dem en chans till revansch gav oss några av de bästa kamperna vi upplevt, säger programledaren Pär Lernström i ett pressmeddelande. Nu presenterar kanalen vilka vi kommer att få följa i årets säsong! Stjärnkockarna i Kockarnas kamp 2023 Alexandra Zazzi, 57 Flitigt anlitad tv-kock, matskribent, kokboksförfattare och föreläsare. Medverkade i säsong fyra av Kockarnas kamp, 2015. Alexandra åkte ut i avsnitt fem, på sin födelsedag. Johan Jureskog, 48 Driver restaurangerna AG och Rolfs kök och nyöppnade Rolfs hav i Stockholm samt snabbmatskedjan Jureskogs. Medverkade i säsong två av Kockarnas kamp, 2013. Johan förlorade i finalen mot Håkan Törnström, efter en tabbe i delmomentet ”stycka gris”. Danyel Couet, 50 Driver restaurang Allegrine i Stockholm och i Burgsvik på Gotland. Medverkade i säsong tre av Kockarnas kamp, 2014. Danyel åkte ut i avsnitt fyra på tävlingen ”biffar & filéer” där deltagarna ska uppskatta vikt på köttbitar. Isabella Morrone, 36 Har jobbat på några av de främsta krogarna i Stockholm och utomlands. Flitigt anlitat gästkock med nya hemliga projekt på gång. Medverkade i säsong fem av Kockarnas kamp, 2016. Hon kammade hem en tredjeplats efter tävlingsmomentet smaktestet där hon bara hade ett rätt. Norbert Lang, 73 Kocklegendar bakom den gamla stockholmska finkrogen Paul & Norbert, numera flitigt anlitad gästkock och sparrisexpert. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Norbert åkte ut i såsduellen mot sin gamla elev Linnéa Liljedahl i avsnitt fyra. Joakim Almqvist, 38 Driver restaurangerna Punk Royal i Stockholm, Köpenhamn och Oslo och Coco & Carmen i Stockholm. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Joakim åkte ut i först av alla, på tävlingen ”potatistornet”. Michael Björklund, 48 Driver restaurangen Smakbyn på Åland samt restaurangerna Åland Destillery och Niska på Åland och på flera ställen i Finland. I Helsingfors driver han BBQ Royale och Café samt Royal Estrad. Vann Robinson 2020. Medverkade i säsong tre av Kockarnas kamp, 2014. Han åkte ut först efter en fadäs i grenen ”steka pannkakor”, något han fått skämmas för sen dess. Florencia Abella, 38 Köksmästare på enstjärniga restaurang Ekstedt i Stockholm. Har jobbat på flera framstående restauranger runtom i världen. Medverkade i säsong nio av Kockarnas kamp, 2020. Florencia tvingades lämna tävlingen i avsnitt fyra. Daniel Müllern, 49 Driver restaurangen Tumült i Ystad. Medverkade i säsong fem av Kockarnas kamp, 2016. Daniel fick lämna tävlingen i avsnitt fem, efter att han hackat rättika och skurit av sig fingertoppen. Linnéa Liljedahl, 40 Driver restaurangen Linnéa&Peter i Örnsköldsvik. Har även jobbat på Norbert Langs restaurang Paul och Norbert. Medverkade i säsong sju av Kockarnas kamp, 2018. Linnéa förlorade i finalen med endast två röster mot Thomas Sjögren.

Robinsonvinnaren dyker upp i TV4:s "Kockarnas kamp"

Robinsonvinnaren dyker upp i TV4:s "Kockarnas kamp"

Här är alla som säker revansch i Kockarnas kamp 2023

Kockarnas kamp är tillbaka. De revanschsugna deltagarna är: Alexandra Zazzi, Johan Jureskog, Danyel Couet, Isabella Morrone, Norbert Lang, Joakim Almquist, Michael Björklund, Florencia Abella, Daniel Müllern och Linnéa Liljedahl.

"Att bjuda tillbaka några av de bästa och mest tävlingsinriktade deltagarna genom åren för att ge dem en chans till revansch gav oss några av de bästa kamperna vi upplevt", säger programledaren Per Lernström enligt ett pressmeddelande.

Stjärnkockens blindtest – det här är den ABSOLUT bästa färdigköpta bearnaisesåsen

Stjärnkockens blindtest – det här är den ABSOLUT bästa färdigköpta bearnaisesåsen

I TV4:s Nyhetsmorgon gjorde kocken Tommy Myllymäki ett blindtest där han tillsammans med programledarna Matilda Boza och Steffo Törnquist provade olika bearnaisesåser.  Blindtestet bestod av sex köpta såser och kocken skulle, utan att ens smaka dem, avgöra vilken som är bäst. Enligt kocken går det att se på en bearnaisesås om den är bra eller inte. Detta avgörs av färgen och hur mycket av örterna man kan se i burken, menar Myllymäki. Det är den bästa bearnaisesåsen Stjärnkocken och programledarna är överens om vilka såser som är bättre än de andra. – Några skulle kunnat vara bra men de toppar i syran, säger Myllymäki. Det är sås nummer ett som vinner i blindtestet – en bearnaise från varumärket "Eriks såser". De sämsta såserna – enligt kocken Tommy Myllymäki På blindtestets jumboplats placerar Myllymäki en sås från Coop. Men det betyder inte att sistaplatsaren inte kan förbättras på egen hand, enligt kocken

– I många fall finns det en liten bismak av konserveringsmedel för att de ska hålla under en längre tid. Det är ganska svårt att slå igenom men det finns lite grejer man kan göra, säger han.

Så förbättrar du köpta bearnaisesåser Stjärnkocken ger tips på hur man kan få en färdigköpt bearnaisesås att smaka ännu bättre. – Om det är en distinkt syra som påminner om ättika kan man balansera med fett. Då kan man ljumma upp såsen med lite vätska och försiktigt få upp den i temperatur. Sedan vispar man i lite brynt smör. Det ger även känsla av lite sötma, säger han. Myllymäki säger att man även kan röra ner lite färska örter, som persilja och dragon. Han menar att bara det kan göra mycket för såsen.

Ett annat tips från kocken är att tillaga bearnaisesåsen i god tid, så att de får stå och dra i minst en halv dag. Så odlar du dina egna örter inomhus – 7 enkla steg

Här är de bästa bearnaisesåserna – enligt blindtestet:

  1. Eriks såser 
  2. Lohmanders 
  3. ICA Selection 
  4. Rydbergs 
  5. Johan Jureskog Selection 
  6. Coop Foto: Matthew Mead/AP

Johan Jureskog på YouTube

Johan Jureskog svarar på era köttfrågor

Jag åkte till AG och spanade in allt fantastiskt kött de har. Samtidigt tog jag med mig era köttfrågor och bad Johan Jureskog ...

Matgeek på YouTube

Johan Jureskog bygger sin första burgare för Donken

Johan Jureskog är en mästerkock, krögare och TV-profil som med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning.

McDonald's Sverige på YouTube

Johan Jureskog om Jureskog Memphis

Johan Jureskog och McDonald's gemensamma sökande efter världens bästa burgare fortsätter! Mästerkocken har varit over there ...

McDonald's Sverige på YouTube

Johan Jureskog lagar blodig köttgryta - Nyhetsmorgon (TV4)

Nyhetsmorgon i TV4 från 2014-10-31: Få middagstips till helgen av Johan Jureskog och vintips av Jens Dolk i Nyhetsmorgon.

Nyhetsmorgon på YouTube

Hollandaisesås – så gör du | Smörfilmer med proffsen: Johan Jureskog

En klassisk hollandaisesås är aldrig fel och stjärnkocken Johan Jureskog visar hur man gör den perfekta såsen. Se fler ...

Arla Sverige på YouTube

Johan Jureskog i poddar

#217 Har Johan Jureskog hållit sin hand på en flickväns rumpa under en hel konsert?

Anser kocken och tv-profilen Johan Jureskog att det bara är svaga människor som får en vagel? Levde han sina första år i en stia? Och är det så att han ungefär var tredje år ser om hela ”Baywatch” från början till slut?

Johan Jureskog del 1

Matlagning är för många en väldigt stor del av jakten. I detta avsnitt möter vi Johan Jureskog som delar med sig av konkreta tips kring hantering och tillagning av kött, en massa inspirerande rätter av vilt och självklart en hel del jaktsnack. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Avsnitt 98 Johan Jureskog

Dagens gäst är Johan Jureskog, som nyligen öppnade Rolfs Hav i Stockholm, en skaldjurbar som fått lysande recensioner i media. Sedan tidigare driver han också bland annat omtyckta Rolfs Kök, restaurang AG och burgarkedjan Jureskogs. För Gastroradio berättar om kärleken till fisk och skaldjur, om med- och motgångar, om vänskapen med affärspartnern och barndomsvännen Klas Ljungquist, om hur han egentligen mådde efter att ha ätit 63 ostron på Grand Central Station i New York, om kärleken till spansk mat. Och så reder vi ut betydelsen av Michelin Guidens stjärnor och bestick.   

144. Johan Jureskog - Om "Let's dance-bubblan", drivkraften och sin passion

I veckans avsnitt träffa jag kocken och entreprenören Johan Jureskog. Vi pratar om våren då han varit med i lets Dance. Men också såklart om hans resa som kock och han entrenörsresa då han idag äger 10 företag. Johan berättar även om när han från att som liten vara helt ointresserad av mat plötsligt på en utomlandsresa i tonåren bestämde sig för att bli kock, och då världens bästa kock. Och det har blivit både OS-guld och VM-guld.Vi får också en inblick i hans uppväxt utanför stockholm och relationen till sina föräldrar då och hans tacksamhet över det han fått med sig av sin familj. Jag är nyfiken på allt från Johans drivkraft, drömmar och hur han hinner med allt från att driva restauranger, företag som producerar såser och hur han sett på våren i dansens värld. Helt klart gillar han tävlingar och utmaningar. Missa inte veckans avsnitt. Producerat av @kaspersen_nyfikanpa @perrectdaymedia

#128 Johan Jureskog

#128 Vi är på restaurang AG och träffar ägaren Johan Jureskog. Grillar, såser, hamburgare åt McDonalds, TV-program, Rolfs Kök... han har många stekpannor på spisen den här karln. Trevlig är han också! Vi pratar klockor, kött och Corona. Vi blir även inbjudna till Sveriges hemliga golfmecka, den privata klubben Svartinge. Glöm inte att SUPPORTA. KramSupport this show http://supporter.acast.com/storfrasarpodden. Become a member at https://plus.acast.com/s/storfrasarpodden. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

80. Johan Jureskog: Om Kött, Hållbarhet & Entreprenörskap

I veckans episod träffar jag kocken, restaurangägaren, entreprenören och profilen Johan Jureskog. Johan driver restaurang AG och även Rolfs Kök i Stockholm och sin egen hamburgerkedja Jureskogs. Han har även en egen linje med produkter som kallas Jureskog Selection som ni hittar i många av de större dagligvarubutikerna. Johan var under åtta år medlem i Svenska kocklandslaget och vann med dem Matlagnings-OS 2004. Han har medverkat i massor med tv-program och är av de större matprofilerna vi har i Sverige, särskilt när vi pratar kvalitetskött och hamburgare. I dagens avsnitt går vi igenom viktiga frågor som hans syn på kött vs hållbarhet, vi pratar om hans kärlek till råvaror och vad som är viktigt i livet. Självklart går vi också igenom en rad av de lyssnarfrågor jag har fått in på Instagram som hur man gör den perfekta hamburgaren och mycket annat. Gillar du den här podcasten så ber jag dig om tre saker: Prenumerera via den poddspelare du använder Ge podden ett bra betyg, det betyder massor för mig! Tipsa dina vänner. Ju fler som lyssnar desto större chans har vi att ta tillbaka makten över vår egen hälsa och även vara med och påverka planethälsan åt rätt håll. Vill du följa det jag gör kan du hitta mig på instagram @johannescullberg, youtube: Hälsotipset med Johannes Cullberg. Johan hittar du @johanjureskog, @restaurang_ag, @jureskogs.

Superkocken Jureskogs grillchock

Med en mening kan Johan Jureskog ha förändrat svenskarnas grillvanor för alltid.

#164 - Johan Jureskog: JJ the Fox vill locka fram passionen

Johan Jureskog är kändiskock, restaurangentreprenör och ägare av Restaurang AG, Rolfs Kök och Jureskogs. Han har grundat livsvarumärket Johan Jureskog Selection och tagit fram Kadamo Sumos keramiska kolgrillar. Johan har också varit en folkkär programledare i flera TV-program och var frekvent återkommande i media under pandemin för att prata om krögarnas situation i Sverige. Under våren 2022 blev han extra uppmärksammad i en artikel av Aftonbladet som handlade om restaurangbranschens utmaningar att hitta personal. Vi pratar om allt ifrån mediestorm till talangjakt och tips för kötthantering, fläskbuffé, husman och julbord. Häll upp ett glas Rioja, lägg upp lite chark och njut av ett riktigt köttigt avsnitt med LoungeFavoriten Johan Jureskog! Gillar du LoungePodden? Stötta gärna på Patreon: https://www.patreon.com/taimaz Swish: 0761 401 401 ❤️ Tack för ditt stöd! ❤️ Mer info på https://www.loungepodden.se Följ Taimaz Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/ Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21 Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Hur många restauranger har egentligen Johan Jureskog?

Idag gästas Martina av Johan Jureskog som berättar om Kockarnas Kamp och hur han lyckats öppna så många restauranger.

130. Gentlemanualen möter Johan Jureskog!

Vi har den här veckan den stora äran att ha med oss krögaren, entreprenören och karismatikern; Johan Jureskog. Vi pratar vin, McDonalds-samarbeten och hur man egentligen gör den perfekta hamburgaren. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#27 - Johan Jureskog, Stjärnkock & Restaurangentreprenör: Framgångsrika karriären, TV, McDonalds och Sveriges bästa hamburgare

Han är kocken, restaurangentreprenören, medieprofilen och familjepappan som lyckas med det mesta han rör vid. Han är känd som gourmethamburgarens pionjär i Sverige. Stjärnkocken och restaurangentreprenören Johan Jureskog gästar veckans LoungePodden.   I avsnittet pratar Johan Jureskog om den framgångsrika karriären, ledarskap och entreprenörskap inom restaurangbranschen. Varför blev han kock och vad betyder mat för honom? Vad är historien bakom hans två framgångsrika restauranger Rolfs kök och AG på Kungsholmen? Johan Jureskogs samarbete med McDonalds resulterade i en av de mest framgångsrika kampanjer snabbmatskedjan någonsin haft. Vems idé var det, hur gick samarbetet till och varför blev det så framgångsrikt?   Stjärnkocken och medieprofilen får börja avsnittet med en förklaring till varför han missade första inspelningsförsöket av podden. Dessutom diskuterar Taimaz och Johan sina favoritrestauranger, vin, öl och givetvis receptet på den bästa hamburgaren.   Är du hungrig lyssnar du på egen risk! GILLAR DU DET VI GÖR? Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på: https://www.patreon.com/taimaz Mer info på https://www.loungepodden.se ❤️ Tack för ditt stöd! ❤️   Följ @loungepodden på alla sociala medier! YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden Följ Taimaz Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/ Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Johan Jureskog

Johan Jureskog är en svensk kock och restaurangägare. Han äger och driver restaurangen AG, som framförallt är inriktad på kötträtter. Just nu har han varit aktuell i och med sin medverkan i Let's Dance. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Johan Jureskog, krögare & entreprenör: Gå all in!

Maja & Joel träffar kocken, krögaren & entreprenören Johan Jureskog. Vi pratar om Johans nya restaurangprojekt med inspiration från amerikanska orginal, om att växla från finkrog till hamburgerkedja, om hur Johans "varför inte-mentalitet" lett till restaurangverksamheter, såsföretag, grillar och eget vin. Inte minst pratar vi om vinnarmindset och att våga gå all in.Johan Jureskog är en av Sveriges mest framstående kockar. I 8 år var han med i kocklandslaget och vann OS i matlagning. Sedan 20 år tillbaka driver han krogen Rolfs kök i Stockholm och sen 12 år restaurang AG som nyligen utsetts till en av världens bästa köttrestauranger. 2018 tog han steget till en helt  annan del av restaurangbranschen och startade sin egen hamburgerkedja Jureskogs.Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:Linktree: https://linktr.ee/skapatill100Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Johan Jureskog

Johan Jureskog har vunnit både VM-guld och OS-guld i matlagning och hamnade på en hedervärd andraplats i "Kockarnas Kamp" förra året. Nu är han aktuell som domare i tv-programmet "Köksmästarna". Sin insats som domare, hur man lagar den bästa hamburgaren och mycket mer snackar Johan om med Adam, Brita och Marko idag. Lyssna på hela intervjun här!

Johan Jureskog och hans imperium

Johan Jureskog lämnar ingen oberörd. Han har kallat sig en enkel lökhackare från Sumpan, men idag har han byggt upp ett mindre imperium med såser, grillar och restauranger. Markus Ganev träffar honom för en sen middag på Jureskogs krog allmänna galleriet för att ta reda på vem mannen bakom rubrikerna är. 

Sommarrepris #3: Johan Jureskog, Stjärnkock och programledare

Veckans sommarreprisprogram är med allas favorit - stjärnkocken Johan Jureskog! Han är kocken, restaurangentreprenören, medieprofilen och familjepappan som lyckas med det mesta han rör vid. Han är känd som gourmethamburgarens pionjär i Sverige.   I avsnittet pratar Johan Jureskog om den framgångsrika karriären, ledarskap och entreprenörskap inom restaurangbranschen. Varför blev han kock och vad betyder mat för honom? Vad är historien bakom hans två framgångsrika restauranger Rolfs kök och AG på Kungsholmen? Johan Jureskogs samarbete med McDonalds resulterade i en av de mest framgångsrika kampanjer snabbmatskedjan någonsin haft. Vems idé var det, hur gick samarbetet till och varför blev det så framgångsrikt?   Stjärnkocken och medieprofilen får börja avsnittet med en förklaring till varför han missade första inspelningsförsöket av podden. Dessutom diskuterar Taimaz och Johan sina favoritrestauranger, vin, öl och givetvis receptet på den bästa hamburgaren.   Är du hungrig lyssnar du på egen risk!   GILLAR DU DET VI GÖR? Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på: https://www.patreon.com/taimaz Mer info på https://www.loungepodden.se ❤️ Tack för ditt stöd! ❤️   Följ @loungepodden på alla sociala medier! YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden Följ Taimaz Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/ Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21