Niklas Gällstedt

Senaste nytt om Niklas Gällstedt - Nyheter, podcasts, videor och inlägg på sociala medier om Niklas Gällstedt.

Brynäs vände och vann på Hovet – stormar mot SHL

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Brynäs har satt sig själva i ett gyllene läge för att ta sig tillbaka till SHL. Gävle-laget reste till Stockholm med 2-0 i matcher och under söndagen vände man och vann även match tre. Wiktor Nilssons match tog slut efter tolv sekunders spel. Djurgårdsforwarden satte in en sen och hög tackling på Simon Bertilsson och fick matchstraff för det. – Det finns inget försvar till den där, sade TV4:s expert, Fredrik Söderström i sändingen. Djurgården städade dock av spelet i numerärt underläge på ett imponerande sätt och när hemmalaget sedan fick chansen i powerplay höll Linus Klasen sig framme på en retur och stötte in ledningsmålet för Djurgården. I den andra perioden följde sedan fyra raka mål från gästerna. Oliver Tärnström satte dit kvitteringen efter att ha samspelat med Jack Kopacka. Ledningsmålet satte Jordie Benn dit efter att han blivit serverad ett så gott som öppet mål av Johan Larsson. Brynäs ångade på därifrån och var effektiva när lägena dök upp. Noel Nordh satte dit 3-1 bara 90 sekunder efter Benns mål och Tyler Vesel satte dit 4-1 knappa tre minuter senare. Djurgården stod för en sen push i jakten på kvittering efter att Theo Lindstein först satte dit 5-1. Anton Gradin reducerade kort senare och med fyra minuter kvar att spela stack Viktor Andrén för spel med sex man för Djurgården. Då fick Damian Clara kapitulera på nytt. Ludvig Rensfeldt fick dit 3-5-pucken. Men när Djurgården plockade Andrén på nytt fick man inte fast pucken i offensiv zon och Tyler Vesel lade in 6-3 i öppen bur. – Vi gör en jättebra andraperiod och jag är jättenöjd över den karaktär vi visar, sade Niklas Gällstedt efter matchen.

Klart: Så spelas semifinalerna i Hockeyallsvenskan

Se samtliga matcher från slutspelet i Hockeyallsvenskan på TV4 Play. Mora besegrade AIK med 3-1 efter stor dramatik under onsdagskvällen. Resultatet innebär att Mora tar hem matchserien med 4-2 och således gör Brynäs, Djurgården och Karlskoga sällskap i semifinalstadiet. Kort efter den avslutande matchen var det också dags för Brynäs-tränaren Niklas Gällstedt att göra sitt val inför semifinalen. I samband med TV4 Plays sändning intervjuades Gällstedt, där han förkunnade att Brynäs väljer att möta Karlskoga i semifinal. – Vi tittar naturligtvis på statistik och även i det här fallet är det lägst rankade laget som vi har gått på, förklarade Gällstedt i TV4 Plays sändning. Brynäs val av Karlskoga innebär samtidigt att Djurgården per automatik kommer att ställas mot Mora, där Stockholmslaget kommer att ha hemmaplansfördel.

Brynäs säkrade seriesegern – besegrade Tingsryd på bortais

Inför onsdagens bortamöte med Tingsryd stod det klart att Brynäs behövde två poäng för att säkra seriesegern. Men man fick bland annat klara sig utan den avstängda duon Johan Larsson och Jack Kopacka, som har spelat viktiga roller under säsongen. Men det hindrade inte Niklas Gällstedts manskap från att gå ut och göra jobbet som krävdes. I mitten av den första perioden kunde Tyler Vesel spräcka hemmanollan efter att ha frispelats av Tyler Kelleher och därefter fyllde Simon Robertsson på med ett 2–0-mål innan den första perioden var över. Tyler Kelleher kunde sedan fylla på med 3–0 i mitten av den andra perioden – ett mål som sköt Tingsryd i sank. I den tredje perioden fortsatte Brynäs vara numret för stort för Tingsryd och slutresultatet skrevs till sist till 5–2 - ett resultat som innebär att Brynäs kan titulera sig som segrare av grundserien. Seriesegern innebär att Brynäs nu erhåller hemmaplansfördel under hela slutspelsvåren. Det innebär även att man får välja kvartsfinalmotstånd bland de fyra lägst rankade lagen. – Om man tittar på tidigare år är det viktigt att ha den här fördelen med en hemmamatch i en avgörande match sju, så det är extremt viktigt, sa Brynäs-tränaren Niklas Gällstedt till TV4 efter matchen. Se samtliga matcher på TV4 Play.