Senaste nytt om Tomas Mitell - Nyheter, podcasts, videor och inlägg på sociala medier om Tomas Mitell.

Rädslan större än någonsin i SHL: "Ett tungt slag"

▸ Säsongen 2024/2025 för SHL kommer stormandes emot oss. Under upptaktsträffen målades Färjestad upp som stora favoriter att ro hem serien. Något tränaren Tomas Mitell menar på är kraftigt överdrivet. Laget från Karlstad var bra förra säsongen och tog hem grundserien men floppade i slutspelet. Många arenor är redan slutsålda inför premiären och det råder verkligen hockeyfeber i Sverige. Vilket lag ser bäst ut? Vilka har värvat bäst? Och vad är det för ny regel som gör det lite extra jobbigt att åka ur SHL i år?

Med: Hans Abrahamsson Programledare: Demir Lilja

Färjestad rasade samman: "Vad händer?"

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Joel Kellman gav Färjestad ledningen i den första perioden, när han lade in pucken under Christoffer Rifalk. – Det är ett ganska enkelt mål att släppa in, kommenterade TV4:s expert, Sanny Lindström. Men Rögle vände i den andra perioden när Dennis Everberg noterades för dubbla mål inom loppet av cirka fyra minuter. Värre för hemmalaget skulle det bli när Rodrigo Abols utökade i spel 4 mot 5. Då svarade Tomas Mitell genom att ta en timeout. Men när 40 minuter var spelade så hade Rögle en 5-1-ledningen efter att Linus Sandin dunkat dit två mål. – Vad händer? Jag trodde verkligen inte att Färjestad skulle falla ihop så här, kommenterade TV4:s expert, Niklas Wikegård i studiosändningen. Dennis Everberg åkte på ett matchstraff i inledningen av den tredje perioden men det skulle inte få någon större inverkan på matchens resultat. Rögle vann med 6-2. – Vi såg lite rostiga ut, vi behöver vara bättre och ska vara det på lördag, sade Tomas Mitell efter matchen. Rögles Linus Sandin var belåten med insatsen. – Vi gör en bra match över 60 minuter, när vi väl går så går vi riktigt hårt och det ger resultat, sade han efter matchen.

Bomben: Marcus Nilsson lämnar Färjestad – för Björklöven

Passningsgeniet Marcus ”Lilliz” Nilsson har haft en ryckig säsong i Färjestad. Stjärnforwarden har stundtals varit petad av Tomas Mitell och det har ryktats om intresse hos andra SHL-klubbar. Nu lämnar han Färjestad. Enligt flera av varandra oberoende källor till Expressen är Nilsson nu klar för allsvenska Björklöven. – Du hör väl själv hur osannolikt det här låter, kommenterar Björklövens sportchef Per Kenttä.

Tomas Mitell på YouTube

Tomas Mitell | SHL Awards - Årets Tränare säsongen 23/24 | Färjestad BK

shadyjam på YouTube

Tomas Mitell efter övertidsförlusten | Intervju | Rögle BK - Färjestad BK - Kvart 4 | 2024-03-27

FÄRJESTAD TOMAS MITELL GILLAR INTE EINARS MÅL I LULEÅ | SM-FINAL | 2022 | SHL | MATCH 7 LULEÅ HOCKEY

Tomas Mitells tankar inför match 7 i LULEÅ. Tomas Mitell taktik match 7 sm-final. Färjestads taktik sm-final be till gud.