AIK nära att acceptera bud från Luton på Lamine Fanne

En ny klubb har gett sig in i jakten på Lamine Fanne, 20. Enligt uppgifter till Expressen har Luton Town från Championship lagt ett bud på mittfältaren som AIK är nära att acceptera. Affären kan totalt bli värd mellan 50-55 miljoner kronor plus bonusar.

PSG vidare till CL-semi efter jättevändning mot Barça

Barcelona hade en 3-2-ledning att gå på från första kvartsfinalrundan mot Paris Saint-Germain. På tisdagskvällen avgjordes dubbelmötet, då fransmannen gästade Estadi Olímpic Lluís Companys i Katalonien. Jämfört med första mötet gjorde PSG fyra förändringar i elvan. Achraf Hakimi, Warren Zaïre-Emery och Bradley Barcola klev in från start. I Barcelona startade Pedri för första gången på sex veckor efter sin skada. Näl matchen väl var igång var det PSG som inledde piggast. Hemmafansen visade direkt sitt missnöje gentemot ex-spelaren Ousmane Dembélé, som firade sitt mål mot Barça i första mötet. Han fick motta burop vid varje bolltouch. Trots gästernas pigga start var det Barcelona som tog ledningen. Drygt tio minuter var spelat när Lamine Yamal tog fart från sin högerkant, dribblade sig förbi Nuno Mendes och slog ett inlägg som styrde på Raphinhas ben in i mål. - Förarbetet är alldeles ypperligt av Lamine Yamal, vrålade TV4 Plays kommentator Adam Pinthorp i sändningen. - Tufft (för PSG). Det var egentligen Barças första anfall. De har inte haft någonting under inledningen, fyllde expert Olof Mellberg i. Utvisad efter en halvtimme PSG behövde vid det läget alltså ta ikapp två mål för att ta kvartsfinalen till förlängning. Och i 29:e minuten fick man god hjälp på vägen. I ett snabbt anfall hade Ronald Araújo omkull PSG:s Bradley Barcola, som var på väg att springa sig fri. Barça-mittbacken fick syna det röda kortet vilket innebar att katalanerna tvingades avsluta mötet med tio man. - Det är inte mycket beröring när han faller. Men man måste vara så otroligt försiktig när man hamnar efter som försvarsspelare. Man måste försöka hålla sig ifrån och inte få kontakt överhuvudtaget för vid minsta lilla riskerar man det här, sa Mellberg. Kort därefter kvitterade PSG till 1-1. Barcola slog ett lågt inlägg som letade sig hela vägen bak till bortre stolpen där Dembélé ensam dök upp och tryckte dit bollen distinkt i nättaket. - Det är ett bra avslut, får man säga. Det fanns inte så många ställen att placera in den där på. Men det gjorde han riktigt bra! berömde Mellberg i sändningen. Xavi utvisad – PSG tystade arenan I början av andra halvlek utjämnade PSG dubbelmötet till 4-4 totalt. Vitinha fick bollen utanför straffområdet och avlossade ett välriktat distansskott som letade sig in i mål fram till 2-1 i matchen. - Välplacerat skott. Han är i storform! utbrast Mellberg. Kort efter fullträffen blev Barças chefstränare Xavi Hernández utvisad efter att ha protesterat rejält mot ett domslut. Bland annat sparkade han omkull material som fanns vid avbytarbänkarna. I 60:e minuten tog PSG ledningen i dubbelmötet. João Cancelo hade omkull Dembélé i straffområdet varpå domaren blåste i sin pipa. Kylian Mbappé stegade sedan fram till elvameterspunkten och placerade säkert in 3-1 (5-4 totalt) till fransmännen. - Han tystar Olympiastadion! Vilket totalmörker för Barcelona, sa Pinthorp i sändningen. I slutminuterna satte PSG spiken i kistan då Kylian Mbappé skickade sitt andra mål för kvällen från nära håll. - Det är vilda glädjescener! Alla från PSG:s bänk samlas i en ring bakom målet, sa Pinthorp. PSG vann till slut matchen med 4-1 och slår ut Barcelona med sammanlagt 6-4 över två matcher. Nu väntar semifinal mot Borussia Dortmund för den franska huvudstadsjätten. Parallellt slog Dortmund ut Atlético Madrid. Startelvor: Paris Saint-Germain: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernández, Mendes - Zaïre-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz - Dembélé, Mbappé, Barcola. Barcelona: Ter Stegen - Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo - Pedri, de Jong, Gündogan - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha.