Åkbara väskor orsakar kaos i Japan

Åkbara väskor orsakar kaos i Japan

De åkbara resväskorna, som kam komma upp i en hastighet på upp till 13 kilometer i timmen, har blivit alltmer populära bland resenärer i Japan. Den ökande populariteten oroar nu japanska myndigheter efter ökning av antalet incidenter. Flera flygplatser i landet har skärpt reglerna, enligt Kyodo nyhetsbyrå. Tokyos Haneda-flygplatsen förbjöd i februari användningen av resväskorna i terminaler för att undvika kollisioner med andra resenärer. Naritas internationella flygplats, den näst största i den japans huvudstad, har bett resenärer att vara uppmärksamma på sin omgivning på grund av den ökade användningen av åkbara resväskor. Klassas som moped Men det är inte bara på flygplatser som resväskorna orsakar problem. De har blivit en säkerhetsfråga även ute på vägarna. Japan har därför antagit lagar som kräver körkort för att få åka på en liknande resväska. Enligt Japans lagar klassas resväskorna som ett motordrivet fordon, på samma sätt som vissa mopedtyper. De måste därför vara registrerade och utrustade med backspegel och blinkers. Dessutom är förare skyldiga att bära hjälm och ha försäkring för att inte riskera böter. Första personen att bötas I juni blev en kinesisk kvinna i 30-årsåldern, som studerade i landet, den första att få böter för att ha åkt på en resväska på en trottoar i staden Osaka utan körkort, enligt tidningen. Och i juli stoppades en pojke från Indonesien av polisen för att ha åkt resväska läng en gata genom en ett shoppingområde i Osaka.

Sverige bidrar med miljarder till klimatfond: "Ökad ambitionsnivå"

Sverige bidrar med miljarder till klimatfond: "Ökad ambitionsnivå"

Regeringen presenterade på onsdagen nya internationella klimatsatsningar. Det handlar om ett bidrag på åtta miljarder till FN:s gröna klimatfond under de kommande tre åren, meddelar klimatministern på en pressträff tillsammans med utrikeshandelsminister Benjamin Dous. – Satsningarna ska genomföras där utsläppen kan sänkas mest per satsad krona, säger utrikeshandelsminister Benjamin Dou under pressträffen. Sverige blir därmed sjätte största givare, efter Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Japan och USA, enligt regeringen. FN:s klimatfond, GCF, ska stödja länder som är sårbara för skador och förluster kopplade till klimatet. Under 2024 fördelade fonden 2,5 miljarder dollar till klimatprojekt. – Vi visar på en ökad ambitionsnivå, vilket är helt nödvändigt, säger klimatministern Romina Pourmokhtari. Sverige har även tidigare bidragit med miljarder till klimatfonden. Tillsätter utredning Regeringen tillsätter även en utredning som ska ta fram förslag på åtgärder på hur Sveriges internationella klimatarbete, som ingår i Klimathandlingsplanen, ska utvecklas de kommande åren för att bidra till att andra länder sätter fart på att minska sina utsläpp. Detta med fokus på G20-länderna som står för 80 procent av världens utsläpp.

ANALYS: Därför duckar högdjuren klimatmötet

ANALYS: Därför duckar högdjuren klimatmötet

Det har kommit kritik mot att så få toppolitiker dykt upp på klimatmötet COP29 i Azerbajdzjan. Nu har TV4 Nyheterna granskat exakt vilka av givarländernas premiärministrar, statsministrar och presidenter som valt att inte komma. De som hittills bidragit till klimatfinansiering är länder i Västeuropa, Nordamerika samt Australien, Nya Zeeland och Japan. Sammanlagt 23 stater. Till klimatmötet i Förenade Arabemiraten förra året var det bara två (USA och Canada) vars högsta ledare inte anmälde sig som talare på öppningsmötet. Under de inledande framförandena brukar toppolitikerna prata välvilligt om klimatsamarbete och stryka under hur viktigt det är att alla gör sitt yttersta för att komma överens. Färre världsledare talar Nu i år, när man ska diskutera hur mycket klimatfinansieringen till den fattigare delen av världen ska öka, är det bara tio av givarländerna som anmält att de ska skicka sina högsta ledare, enligt dokument från FN-organet UNFCC. Senare har även Tyskland meddelat att varken Olaf Scholz inte heller kommer. Nästan en tredjedel av högdjuren kommer alltså inte att dyka upp. Man kan fråga sig var skon klämmer? Kanske vill statsministrarna inte stå i talarstolen och lova guld och gröna skogar när man vill ha det egna guldet kvar i skattkistan och struntar i de gröna skogarna? Egna ekonomiska och politiska problem, som kriget i Ukraina och hot om att högerextrema politiker kommer att ta över, gör det givetvis svårare att vara frikostig. Och empatin med människor och natur på andra ställen i världen kanske man inte orkar bry sig så mycket om. Då kan COP29 vara ett lägligt möte att ducka från.

Världsledare nobbar klimatmöte

Världsledare nobbar klimatmöte

Temat för årets klimatmöte är pengar. Världens länder ska under de två veckor som mötet i Baku i Azerbajdzjan pågår bland annat försöka enas om ett nytt mål för hur mycket pengar givarländerna ska lägga per år på klimatarbete. Men nu duggar beskeden om tunga världsledare som dissar mötet tätt. USA:s president Joe Biden och Kanadas premiärminister Justin Trudeau tänker inte dyka upp, rapporterar bland annat Euronews. Ulf Kristersson har tidigare meddelat att han inte kommer att åka, och inte heller EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kommer att vara på plats. Tysklands förbundskansler Olaf Scholz kommer inte och Frankrikes president Emmanuel Macron avstår också med hänvisning till att mötet hålls i Azerbajdzjan. Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva deltar inte heller, detta på grund av den huvudskada han drabbats av efter ett fall i förra veckan. Enligt Euronews saknas också ledare från bland annat Japan, Australien, Mexiko och Indien på deltagarlistan. COP29 pågår mellan den 11 och 22 november.

Varnar för handelstullar efter Trumps vinst: "EU behöver slå tillbaka"

Varnar för handelstullar efter Trumps vinst: "EU behöver slå tillbaka"

Republikanen Donald Trump vann USA-valet stort över demokraten Kamala Harris. Nu befarar EU en fortsättning på ”America first”-politiken, med bland annat handelstullar.

– Det var en starkare vinst än vad som förutspåtts. Om han dessutom vinner både senaten och representanthuset kan han i princip göra vad som helst. Han kommer inte behöva fråga kongressen om lov, särskilt inte vad gäller dessa tullar, säger Cecilia Malmström, före detta handelskommissionär. ”1,6 miljarder dollar om året – om man räknar lågt” Donald Trump har tidigare uttryckt att han anser att Europa och Japan köper för lite av amerikanska varor. Nu vill han införa tullar på 10 till 20 procent på all import till USA från allierade.

– Det skulle innebära mycket för oss som européer och påverka vår ekonomi kraftigt, omkring 1,6 miljarder dollar per år, om man räknar lågt med tio procent.

Hur EU kommer att svara på ett införande av tullar är Malmström inte helt säker på, men hon menar att man måste slå tillbaka.

– Här är det oerhört viktigt att EU håller ihop. Handelspolitiken är gemensam, och det är viktigt att alla länder sänder samma signaler, att man sätter sig ner och diskuterar vad dessa tullar skulle innebära. Och att man redan tidigt markerar att man kommer att slå tillbaka men samtidigt är öppen för förhandling. Kina tar störta smällen – 60 till 100 procent Malmström tror att kommissionen tillsammans med många huvudstäder redan har arbetat med olika scenarier under en längre tid.

– När man träffas de kommande veckorna kommer man att diskutera hur man ska gå vidare. Och sedan får vi se vilka signaler som kommer från Trump. Han kommer antagligen göra vissa förändringar redan innan han tillträder.

Kina kommer få ta den största smällen.

– Där kommer tullarna vara ännu högre, på 60 till 100 procent. Och detta kommer indirekt slå tillbaka mot oss, eftersom vi är så integrerade i den globala handeln.

– Vi har en turbulent tid framför oss.

Sverigebilden fortsatt stark

Sverigebilden fortsatt stark

I årets National Brands Index, som bedömer styrkorna i 50 nationsvarumärken, klättrar Sverige två placeringar – från plats tio till åtta. Bilden av Sverige verkar därmed ha återhämtat sig efter det senaste årets turbulens. – Den stora uppmärksamheten kring koranbränningar och Sveriges Natoprocess påverkade bilden, men vi ser nu att försämringar kan vara kortsiktiga om bilden av landet sedan tidigare är stark, säger Madeleine Sjöstedt på Svenska institutet. Landet som toppar listan Mest positiv är uppfattningen om Sverige i Tyskland och Kanada. Sämst är den, sett över en tioårsperiod, i Saudiarabien, Indien och Kina. Studien visar bland annat att Sverige har en tydlig profil, bland annat när det kommer till miljö- och klimatfrågan. Dessutom uppfattas Sverige som ett land med hög livskvalitet och jämlikhet. Det ses också som ett attraktivt land för handel, investeringar och turism. ”Sverigebilden är något som kungafamiljen och hovet dagligen arbetar med. Den är viktig för våra relationer i andra länder. Positivt att undersökningen visar att den har förbättrats och är stabil”, skriver det svenska hovet i en kommentar till TV4 Nyheterna. För andra året i rad är det Japan som toppar listan över världens starkaste nationsvarumärken. Tätt efter kommer Tyskland, Italien och Schweiz.

Japan på YouTube

How to Spend 14 Days in Japan - A Japan Travel Itinerary

Get my 14 Days in Japan Itinerary: https://shop.allansu.com/b/0Y5f9 ▻ Get an eSIM data plan for Japan: https://bit.ly/3SuzSOK ...

Allan Su på YouTube

Reser genom Japan på en vecka

Vi reser genom Japan i samarbete med Celsius och deras nya smak Summer Vibe, delta i tävlingen för att ha chansen att vinna ...

Random Making Movies på YouTube

Nas Daily celebrates being interrupted by Pro-Palestine Protests in Japan

Internet personality Nuseir Yassin, also known as Nas Daily, celebrated being interrupted by pro-Palestine protesters at a meet up ...

Middle East Eye på YouTube

The Reality of Living in Japan (as a foreigner)

Moving to Japan is a life changing experience. Japan has so much to offer and the culture is rich with experiences that are ...

Retro Japan på YouTube

Why Can't Japan Accept Mixed-Race?

What's it like to feel like a foreigner in a country you were born and raised in? Aju was born in Tokyo to a father from the Bahama's ...

Oriental Pearl på YouTube

Japan i poddar

#322: Two of Japan’s Most Notorious Female Killers DESPISE Each other In Prison Because of a Man

The 3 women had a lot of drama between them. They all hated that they were constantly being compared to one another. Sure, they all ran in the same circles - knew all the same people, but was that really a reason to keep them in competition with one another? Each one felt like they were above the other 2. But Kanae hated Miyuki for a reason that ran a lot deeper than just competition. She hated that her love interest spent a lot of time with Miyuki. What did she have that Kanae didn’t? Kanae stated she had never felt jealousy in her entire life - till this moment. She couldn’t help but wonder… if her love interest was going to write a book on female serial killers - why couldn’t he just have wrote the book about her? Today’s case dives into the lives of Japan’s 3 most notorious female serial killers and their ongoing hatred for each other in prison. It all starts with a man and ends with a bizarre death in prison. Full Source Notes: rottenmangopodcast.com To learn more about listener data and our privacy practices visit: https://www.audacyinc.com/privacy-policy Learn more about your ad choices. Visit https://podcastchoices.com/adchoices

Nearly Half of Young Japanese Men Have Never Had a Girlfriend

Sexy stuff indeed. And by sexy, we mean not very sexy stuff at all.AbroadInJapanPodcast@gmail.com for your messages, lads and lasses!(This episode was recorded before the Japan NYD earthquake.) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

The Japanese Compliment That Sounds Like an Insult!

Pete's burned off his fingerprints to evade capture by the feds, and Chris is going all out for 2024! AbroadInJapanPodcast@gmail.com for all your messages, we'll see you back here on Sunday... Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Rave Culture with Amber Bain (The Japanese House)

Is it healthy to be jealous of your talented friends? What is the true meaning of laying down your weapon and can it mean anything at all? Who in the band is an extrovert and who is an introvert and who is kind of both depending on the situation? These questions and more are tackled with the aforementioned talented friend, Amber Bain (The Japanese House) and aren't we all just lucky to be able to listen in!Rate Gayotic on Apple Podcasts and Spotify and leave us a review to read on a future episode!Follow Amber: Instagram: @thejapanesehouseFollow MUNA:Twitter: @whereisMUNAInstagram: @whereisMUNAAdvertise on Gayotic via Gumball.fmSee Privacy Policy at https://art19.com/privacy and California Privacy Notice at https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Episode 2 - A Kingdom Called Wa

In this second episode, we discuss the earliest periods of Japanese history (the Jomon, Yayoi and Tumulus/Kofun periods), covering the years from prehistory to 538 AD.  It's a long haul to cover!

Something Strange and Unexplained is Happening in Hokkaido!

Well Chris has been there, for one! Hope you had a smashing festive break if indeed you observed one - Pete and Chris will be back shortly for more AIJ pod action! AbroadInJapanPodcast@gmail.com for all your messages in the meantime! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Episode 1 - Introduction

Welcome to our introductory episode!  Today we will be covering the basic ideas behind this podcast, including: Who I am What I'm planning to do here Why you should care about history Why Japanese history is important What I need from you, my lovely and charming audience I'll be updating with new episodes every weekend (preferably Saturday, sometimes Sunday), so check back next week for more.  Thanks for listening!

The Worst Thing You Can Do On a Tokyo Train

Chris is back in his unlovable hotel room, and Pete's car importing nightmare is drawing to a close, you'll be pleased to learn...AbroadInJapanPodcast@gmail.com for all your messages!(This show was recorded before the 2024 Sea of Japan earthquake.) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2 weeks in Japan | Ultimate Travel Itinerary

Chris gives us his best itinerary ideas for a couple of weeks in Japan. Warning: contains Tokyo bananas.If you'd like the trip in an easy-to-use PDF file – here it is:https://view.publitas.com/chewing-gum-volley-ltd/visiting-japan-by-chris-broad/Get in touch: abroadinjapanpodcast@gmail.com More Abroad In Japan shows available below, do subscribe, rate and review us on iTunes, and please tell your friends! http://www.radiostakhanov.com/abroadinjapan/ Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

392 - MORE Japanese Urban Legends! (Cursed Poems, Badly Translated Stories & More!)

Stevie is dusting off his urban legends book and gathering us round the campfire to read us more spooky tales from Japan! Jaack and Alfie are reacting to a doomed mountain tunnel associated with real life deaths, an attractive spirit that lures in unsuspecting men, and a hungry wife hiding a huge secret from her husband...Plus Tomino's Hell - a poem said to curse the person reading it aloud (you didn't think that one through did you Stevie...), and a story about a demon who snatches body parts that is so badly translated, it's got us in stitches!If you enjoyed this, check out ep #346 for more Japanese urban legends, including Shirime who has an eye for a butthole, and the Japanese versions of Bloody Mary and Annabelle!(00:00:00-00:09:33) Introduction(00:09:33-00:26:55) Tomino’s Hell(00:26:55-00:45:44) Howling Inunaki Tunnel(00:45:44-00:59:30) Kuchisake-onna(00:59:30-01:05:37) Futakuchi-onna(01:05:37-01:27:55) Itsuwari No Monogatari  Learn more about your ad choices. Visit podcastchoices.com/adchoices

Episode 514 - The Structure of Medieval Japan

This week, we're taking a look at some of the economic and social structures of Kamakura period Japan in order to answer the question: just what makes medieval Japan so...medieval? Also, I'll be taking next week off for the New Year. See you all in 2024! Show notes here.