Erik Videgård: "Jag  kände panisk skräck"

Erik Videgård: "Jag kände panisk skräck"

Med botox och fillers, så har Erik Videgårds liv förändrats efter cancern. Nu hoppas han på fler ingrepp, ett bed and breakfast i Normandie, samt en lyckad jakt på det senaste köket. – Är det något som jag är intresserad av och brinner för, då finns det inga gränser, säger stjärnkocken som precis fått en nystart på det Södermalm där allt en gång började.

Så minns Videgård vännen och TV4-profilen Bengt Frithiofsson

Så minns Videgård vännen och TV4-profilen Bengt Frithiofsson

Innan Bengt Frithiofsson kom till Nyhetsmorgon jobbade han som dryckesskribent i 20 år. – Här var han Nyhetsmorgons vinexpert och rankade viner som bara han kunde göra på sitt högt personliga och fantastiska sätt, säger Jenny Alversjö i söndagens Nyhetsmorgon, när hon ska berätta om den saknade kollegan. ”Minns hans pliriga blick” Även Erik Videgård har många minnen av Bengt Frithiofsson, de hann känna varandra i 40 år innan Bengt lämnade jordelivet. – Som nybakad servitör på den Gyldene Freden här i Stockholm kommer han in. Han tar ju hela rummet, dessutom med en fet cigarr som han hade. Jag minns hans pliriga blick, säger Erik Videgård. ”Från oss winelovers till dig Bengt” Jenny Alversjö och Erik Videgård minns sin kollega genom att titta på gamla klipp med honom. Bland annat från när Bengt nästan eldar upp sina ögonbryn i Nyhetsmorgon när han ska flambera med konjak och när vinexperten svänger höfterna som medverkande i ”Let´s dance”. – Från oss winelovers till dig Bengt i himlen – tack för allt Bengt, vila nu i frid, säger Jenny Alversjö.

Videgård om mobbningen och våldet: "Höll på att dö där och då"

Videgård om mobbningen och våldet: "Höll på att dö där och då"

I premiären av den nya all star-säsongen av ”Kockarnas kamp” är det Erik Videgård som är först ut med att vara kvällens värd och bjuda in till trerättersmiddag. Det blir en känslosam sådan när han berättar om sin tuffa uppväxt. Det startade när familjen flyttade från Helsingborg till Stockholm. – Från ettan till sexan egentligen så var jag väldigt ensam, säger Erik Videgård. – Jag hade inga vänner, jag hade frånvarande föräldrar, jag hade egentligen ingenting och i skolan var de inte speciellt trevliga mot mig heller. Det var hemskt, fortsätter han. ”Det fanns ingen vuxen som såg mig” Han minns framför allt ett tillfälle som hade kunnat sluta illa, och att han då önskade att det också gjorde det. – Jag hade ingen lust att leva. En gång så brottade de ner mig på skolgården och en kille lade en bensax runt min hals. Jag höll på att dö där och då. Det kändes väl då som att det hade varit lika bra, säger Erik. – Det fanns ingen hjälp. Det fanns ingen vuxen som såg mig, ingen lärare, ingenting sånt. Det var mörkt det här men det blev ljusare. Då vände det Till slut vände det. Erik flyttade in till stan, han började gå i balettklass på Balettakademien och han fick äntligen vänner. Senare började han spela i band med bland annat Mauro Scocco och turnerade med Europe. – Det känns väl lite som att de här jävliga åren, där har jag fått revansch. Det gör att det gamla... jag blir inte ledsen för det längre. Det är så mycket annat fantastiskt som händer i mitt liv, säger Erik. – Jag är toppen-nöjd!

Erik Videgård på YouTube

Erik Videgårds ris-skola – så kokar du perfekt ris varje gång | Nyhetsmorgon | TV4 & TV4 Play

All mat vi lagar i Nyhetsmorgon läggs upp på matportalen Köket.se där man också kan ställa frågor. Den i särklass vanligaste ...

Nyhetsmorgon på YouTube

Erik Videgård lagar sommarens godaste såser | Nyhetsmorgon | TV4 & TV4 Play

Missa inte Eriks supergoda kalla fräscha såser till maten i sommar. Het och syrlig sås till Anka på rispapperspizza, Aji Verde, grön ...

Nyhetsmorgon på YouTube

Erik Videgård: Bojkotta kyckling - om den INTE är kravmärkt! | Nyhetsmorgon | TV4 & TV4 Play

Erik Videgår lagar kyckling som en kung. Här är rätterna som passar utmärkt på dejten eller varför laga kyckling till nyårsmenyn.

Nyhetsmorgon på YouTube

Laga indisk mat hemma – kryddskola med Erik Videgård - Nyhetsmorgon (TV4)

Erik Videgård har kryddskola och fokus ligger på indisk mat och kryddorna som gör den så smakrik. Han bjuder på en Kerala ...

Nyhetsmorgon på YouTube

Erik Videgårds kycklingsskola – så får du möraste kycklingen - Nyhetsmorgon (TV4)

Erik lär ut allt från hur du ska hantera kyckling från butik till gryta. Det krävs mycket god hygien och en del styckkunskap. Har du ...

Nyhetsmorgon på YouTube

Erik Videgård i poddar

Erik Videgård

Denna vecka möter vi den fantastiska kocken Erik Videgård - en pionjär för det asiatiska köket i Sverige. Vi får höra om succésagan med krogen East i Stockholm, utnämningen till Sveriges bästa servitör och hur det var när Putin kom och gästade på Eriks restaurang i Ryssland? Och hur det kommer sig att han fick uppdraget att bli bond-stjärnan Daniel Craigs personliga kock? Trevlig lyssning! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#124: Erik Videgård

Det svåra hundratjugofjärde avsnittet med krögaren och författaren Erik Videgård. Vi pratade om croissantens hårdhet, att få Olle Ljungström (och Reeperbahn) att sköta sig på turné, vad som skiljer en bra ljudtekniker från – till exempel – en sämre, 16-klubben, Hanne Kjöller, att inte förhandla med Hell’s Angels, att vinna i vin, Lena Nymans fönster, Sveriges bästa krog, tranchering, att stråla sönder käkbenet, Rooney Mara och Daniel Craig i en bil, och givetvis en hel del om Putins dricks- och dryckesvanor.Avsnittet presenteras av Läkerol – makes people talk.Redaktör och redigering: Lovisa Ohlson.Distribution: Acast. (För Android här! Och i App store här!) Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Erik Videgård

Stjärnkocken Erik Videgård hälsade på och hade med sig gott-gott!

Den evige förändringen - Erik Videgård

Nordmark Pod får besök av kocken, musikproducenten och författaren Erik Videgård!Det samtalas om och att; Sichuan, 1984, turnera 250 dar om året, turnétarmen, rastlösheten som aldrig går ur, 20-talet, festa o dansa som aldrig förr, Clinton o Blair samtidigt, Sveriges Riviera, musik jag inte brann för, maten, nya utmaningar, hired gun, nudlarnas drottning,   Den evige förändringen, det måste skava, vara på gränsen och att alltid utmana sig själv. Mäktigt!Kolla avsnittet här!https://www.youtube.com/feed/my_videosFölj här!https://www.instagram.com/nordmark_pod/https://www.facebook.com/nordmarkpod/http://nordmarkrecords.com