Mikael Ruohomaa tydlig: "Jag skulle ha anmält"

Frölundas Mikael Ruohomaa blev nerdragen av Skellefteås Oscar Lindberg i en misstänkt slewfoot-situation. Finländaren är tydlig med vad han tycker. – Den är inte snygg. Jag skulle anmält om det var jag som bestämde, säger Ruohomaa. – Jag tror inte den blir anmäld, säger Oscar Lindberg.

Hänger ut alla i direktsändning: "Aj aj aj – åh jävlar!"

▸ Dagen efter den stora rivaltorsdagen. Vi ringer till Patrik Karlkvist som är ny stjärna i Örebro. Han berättar om den första tiden i klubben och hemligheterna till hans spets i powerplay. Vi spinner vidare på måndagens surr om Rögle och ordet kris börjar bli aktuellt att använda efter torsdagens förlust i finalreprisen mot Skellefteå. Jessica Campbell blev i veckan den första kvinnan i historien att träna ett NHL-lag. Oscar Möller kom med beskedet att han lägger ned karriären. Avslutningsvis tar vi in Robin Figren och Niclas Norlindh från podden Under Isen som hjäper oss att ta ned Färjestad-Frölunda och låter Heino blindranka lineup-låtar.

Programledare: Tobias Dahlberg I studion: Christopher Heino-Lindberg, Johanna Lagus & Simon Norberg Gäster i studion: Niclas Norlindh & Robin Figren Gäst på länk: Patrik Karlkvist

Frölunda reste sig efter ras – tvingar fram sjätte match

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Frölunda hade ”kniven mot strupen” i match fem i Skellefteå Kraft Arena. Då kom man upp stort i 40 minuter innan ett ordentligt ras kom. Men trots allt väntar nu en match sex i Göteborg efter att Linus Högberg avgjort matchen. Stark inledning av gästerna Frölunda tog ledningen efter en stark period i den första perioden. Ruohomaa och Malte Strömwall stod för ett vackert förarbete innan Isac Heens tackade för passningen och smällde upp ledningsmålet bakom Linus Söderström. – Vi är inte jättenöjda över den, Frölunda bättre än oss och vi måste upp ett par snäpp. Det är lite slarvigt av oss, sade Pär Lindholm till TV4 efter den första perioden. Frölunda fortsatte vara det bättre laget och 2-0 kom från målkungen i slutspelet, Jere Innala. Finnen snodde pucken från Oscar Lindberg, skärde in i mitten och via Linus Söderström, upp i ribban och in. Innala var inte klar där, i mitten av den andra perioden serverade han fram David Edstrom som stänkte dit 3-0 för Frölunda. Oskar Nilsson, Skellefteå AIK, var besviken på lagets insats efter 40 spelade minuter. – Jag är mållös, känner inte igen oss, sade han till TV4. ”Makalös comeback” I den andra perioden blev Frölunda av med Mikael Ruohomaa som klev ut till omklädningsrummet och Roger Rönnberg gav besked att stjärnan hade spelat klart för den här matchen. Skellefteå tog sig sedan in i matchen målmässigt tidigt i den tredje perioden när Simon Robertsson tog hand om en retur från Lasse Johansson och rakade in reduceringen. Dylan Sikura sköt Skellefteå ännu närmare när han reducerade med knappa nio minuter kvar att spela och med fyra minuter kvar av den tredje perioden svingade Filip Sandberg in kvitteringen på tennis. – Det är en makalös comeback, konstaterade Johan Edlund, kommentator. Högberg hjälte Linus Högberg klev dock fram för Frölunda och avgjorde i förlängningen. – Väldigt mycket lättad. Vi blir mosade i tredje, det gäller att vara framåtlutad, sade matchhjälten till TV4 efter matchen.

Lindberg avgjorde drama: "För ovanlighetens skull..."

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Skellefteå tog ledningen i den första perioden när Rickard Hugg tog hand om en retur och rakade in 1-0 för Skellefteå. Även om Skellefteå klev upp i en 2-0-ledning i den andra perioden så drabbades av en smäll när Andreas Johnson lämnade bänken i smärtor efter att han brakat in i sargkanten med armen först. Robert Ohlsson gav beskedet inför tredje perioden att Andreas Johnson hade spelat klart för den här matchen. Och i den tredje perioden hämtade Frölunda upp till 2-0 till 2-2 efter två blixtsnabba mål. Malte Strömwall satte dit 2-1 och blott 94 sekunder senare var det kvitterat genom Jere Innala. Jere Innalas backhand blev sista målet efter 60 minuter och matchen gick till förlängning. Väl där dröjde det bara knappa sju minuter innan Oscar Lindberg klev fram och avgjorde matchen. – En turnover för ovanlighetens skull och vi tar vara på den så den sitter bra. Det kommer bli samma hockey i Göteborg så det gäller att hitta vägar, sade matchhjälten Lindberg till TV4 efter matchen.