Rögle avgjorde med konstmål: "Spektakulärt"

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Trots öppna spjäll och mängder med målchanser dröjde det 34 minuters spel innan målnollan sprack och det var Zach Giuttari som laddade från blå och en skymd Christoffer Rifalk kunde inget göra när pucken satt högt i Rifalks kryss. Rögle tog sig tillbaka in i matchen målmässigt tidigt i den tredje perioden när Rodrigo Abols drev på mål och styrde upp pucken i Emil Larmis i plockhandskryss. – Jag tror att den tar på skaftet så lite flax är det men aktionen är suverän. Helt otagbart, sade Niklas Wikegård i TV4. Matchen fick avgöras efter förlängning då det var 1-1 efter 60 minuters spel. Det var ett mycket märkligt avgörande som sedan föll. En tilltrasslad situation framför mål ledde till att Simon Ryfors - bakom mål - slog in pucken på volley framför mål. Adam Tambellini svarade med att på volley sätta pucken i mål. – Det är ett spektakulärt avslut, sade expert, Niklas Wikegård.

Oväntade hjälten klev fram när Rögle utjämnade finalserien

TV: Se höjdpunkter från matchen på TV4 Play Under lördagseftermiddagen inleddes finalserien mellan Skellefteå AIK och Rögle BK. Efter en tät batalj kunde till sist Linus Lindström frälsa sitt Skellefteå med matchens enda mål under slutminuterna. Således var det ett hemmalag som gav sig ut med vind i seglen i Skellefteå Kraft Arena i match två under måndagen. Men trots detta var det skåningarna som fick den klart bästa starten på matchen. Det dröjde nämligen mindre än en minut innan det ringde i målramen bakom Linus Söderström. Detta efter att Rögle-stjärnan Daniel Zaar bröt in från vänsterkanten och testade skott. Därefter fortsatte gästerna att vara det bättre laget, men Söderström och hans försvar stod pall i en kampfylld period, där Skellefteå tog sig in i matchen under de avslutande minuterna. Pudas klev av - efter Zaars tackling I den andra perioden var det ett Skellefteå som arbetade sig in i matchen allt mer, men i mitten av perioden åkte hemmalaget på en tung smäll. Backkuggen Jonathan Pudas skickade upp en puck från egen zon. När pucken var borta åkte Pudas sedan på en tuff tackling från Rögles Daniel Zaar. Pudas blev liggande innan han tog sig av isen och ner i omklädningsrummet. Situationen väckte starka känslor i arenan, men trots att Pudas var rejält omtöcknad förkunnade domarteamet, efter en kortare överläggning, att Zaars tackling inte resulterade i någon bestraffning. Detta, samtidigt som att Pudas match var över i och med tacklingen, gjorde att Skellefteå tappade sitt momentum och även den andra perioden blev mållös. Bichsel bröt Rögle-torkan I den tredje perioden öppnade spelet upp sig en aning och båda lagen skapade en hel del lägen för att spräcka nollan och till sist skulle utdelningen komma. Efter halva perioden bröt Rodrigo Abols pucken i mittzon. Abols hittade sedan fram till Lian Bichsel som fick i väg ett kraftfullt slagskott som susade in bakom Linus Söderström och Rögles första mål på fem och en halv perioder i finalserien, och Bichsels första i slutspelet var ett faktum. Efter Bichsels fullträff allt i sin makt för att få till en slutforcering. Men kvitteringsjakten blev resultatlös för Robert Ohlssons manskap, som fick se sig besegrat med slutresultatet 0–1. Segern innebär att Rögle nu har utjämnat finalserien till 1–1 i matcher. Härnäst väntar välbehövlig vila innan det är dags för match tre i Catena Arena i Ängelholm under torsdagen.

Färjestad rasade samman: "Vad händer?"

TV: SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY. Joel Kellman gav Färjestad ledningen i den första perioden, när han lade in pucken under Christoffer Rifalk. – Det är ett ganska enkelt mål att släppa in, kommenterade TV4:s expert, Sanny Lindström. Men Rögle vände i den andra perioden när Dennis Everberg noterades för dubbla mål inom loppet av cirka fyra minuter. Värre för hemmalaget skulle det bli när Rodrigo Abols utökade i spel 4 mot 5. Då svarade Tomas Mitell genom att ta en timeout. Men när 40 minuter var spelade så hade Rögle en 5-1-ledningen efter att Linus Sandin dunkat dit två mål. – Vad händer? Jag trodde verkligen inte att Färjestad skulle falla ihop så här, kommenterade TV4:s expert, Niklas Wikegård i studiosändningen. Dennis Everberg åkte på ett matchstraff i inledningen av den tredje perioden men det skulle inte få någon större inverkan på matchens resultat. Rögle vann med 6-2. – Vi såg lite rostiga ut, vi behöver vara bättre och ska vara det på lördag, sade Tomas Mitell efter matchen. Rögles Linus Sandin var belåten med insatsen. – Vi gör en bra match över 60 minuter, när vi väl går så går vi riktigt hårt och det ger resultat, sade han efter matchen.

Rodrigo Abols matchhjälte när Rögle vann

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 5.15 in i andra perioden som Rögle tog ledningen genom Rodrigo Abols framspelad av Riley Sheen och Michael Kapla. Tredje perioden blev även den mållös, och Rögle höll i sin 1-0-ledning och vann. Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Rögle med 8–15 och Luleå med 11–8 i målskillnad. Det här var Rögles andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås fjärde uddamålsförlust. Det här betyder att Rögle ligger på nionde plats i tabellen, och Luleå är på sjunde plats. På lördag 7 oktober 15.15 spelar Rögle hemma mot Oskarshamn, och Luleå borta mot Malmö.

Straffar avgjorde för Örebro Hockey mot Rögle

Örebro Hockey tog därmed andra raka segern, efter 5-3 mot Leksand i premiären. Det gjordes inga mål under matchens första eller andra period. Rögle gjorde 0-1 genom Rodrigo Abols efter 3.13 i tredje perioden. Örebro Hockey kvitterade till 1-1 genom Jonathan Lekkerimäki efter 6.02 av matchen. I straffläggningen var det Örebro Hockey som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Robert Leino för. I nästa match möter Örebro Hockey Luleå borta och Rögle möter Leksand borta. Båda matcherna spelas torsdag 21 september 19.00.