Skador tvingar sportcheferna ut på tidig värvningsjakt

En skada på Daniel Zaar gör att Rögle är ute på värvningsjakt, enligt vad Expressen erfar. Besked ska komma i veckan – och om det blir en så lång skadefrånvaro som man befarar kommer sportchefen Hampus Sjöström gå ut på forwardsjakt. Samtidigt kan det bli tal om målvaktsvärvning i rivalen Malmö och även centervärvning i HV71, enligt uppgifter till Expressen.

Finalilskan efter tacklingen

▸ Hockeymorgon tisdag startar direkt från Skellefteå med Sportbladets Jonathan Knekta efter att Rögle kvitterat SM-finalen där det stora samtalsämnet var Daniel Zaars tackling på Jonathan Pudas. Vi hör också Rögles Anton Bengtsson efter 1-0-segern. Därefter Sportbladets Hans Abrahamsson inför Brynäs matchboll mot Djurgården i kväll med röster från Simon Bertilsson och Linus Klasen. Nu finns det egentligen ingenting som talar för Djurgården, slår studion fast. Tre Kronor har fått klartecken från 6 stycken NHL-stjärnor redan nu. Vi går igenom status på NHL-spelarna som ansluter till VM och siar om vilka fler som kan bli aktuella. Och så avslutar vi med intervjuer med Luleås tränare Tomas "Bulan" Berglund och Oskarshamns nya sportchef Oscar Alsenfelt och deras tankar inför den kommande säsongen.

I studion: Christopher Kviborg, Johanna Lagus, Robin Fredriksson & Charlie Andersson-Lidberg.

Oväntade hjälten klev fram när Rögle utjämnade finalserien

TV: Se höjdpunkter från matchen på TV4 Play Under lördagseftermiddagen inleddes finalserien mellan Skellefteå AIK och Rögle BK. Efter en tät batalj kunde till sist Linus Lindström frälsa sitt Skellefteå med matchens enda mål under slutminuterna. Således var det ett hemmalag som gav sig ut med vind i seglen i Skellefteå Kraft Arena i match två under måndagen. Men trots detta var det skåningarna som fick den klart bästa starten på matchen. Det dröjde nämligen mindre än en minut innan det ringde i målramen bakom Linus Söderström. Detta efter att Rögle-stjärnan Daniel Zaar bröt in från vänsterkanten och testade skott. Därefter fortsatte gästerna att vara det bättre laget, men Söderström och hans försvar stod pall i en kampfylld period, där Skellefteå tog sig in i matchen under de avslutande minuterna. Pudas klev av - efter Zaars tackling I den andra perioden var det ett Skellefteå som arbetade sig in i matchen allt mer, men i mitten av perioden åkte hemmalaget på en tung smäll. Backkuggen Jonathan Pudas skickade upp en puck från egen zon. När pucken var borta åkte Pudas sedan på en tuff tackling från Rögles Daniel Zaar. Pudas blev liggande innan han tog sig av isen och ner i omklädningsrummet. Situationen väckte starka känslor i arenan, men trots att Pudas var rejält omtöcknad förkunnade domarteamet, efter en kortare överläggning, att Zaars tackling inte resulterade i någon bestraffning. Detta, samtidigt som att Pudas match var över i och med tacklingen, gjorde att Skellefteå tappade sitt momentum och även den andra perioden blev mållös. Bichsel bröt Rögle-torkan I den tredje perioden öppnade spelet upp sig en aning och båda lagen skapade en hel del lägen för att spräcka nollan och till sist skulle utdelningen komma. Efter halva perioden bröt Rodrigo Abols pucken i mittzon. Abols hittade sedan fram till Lian Bichsel som fick i väg ett kraftfullt slagskott som susade in bakom Linus Söderström och Rögles första mål på fem och en halv perioder i finalserien, och Bichsels första i slutspelet var ett faktum. Efter Bichsels fullträff allt i sin makt för att få till en slutforcering. Men kvitteringsjakten blev resultatlös för Robert Ohlssons manskap, som fick se sig besegrat med slutresultatet 0–1. Segern innebär att Rögle nu har utjämnat finalserien till 1–1 i matcher. Härnäst väntar välbehövlig vila innan det är dags för match tre i Catena Arena i Ängelholm under torsdagen.

Zaars och Everbergs taktik inför finalen

▸ För några månader sedan var Rögle ett guldtippat lag som gjort många besvikna när de kämpade för att undvika kval. Nu är det nog ingen Röglesupporter som är besviken. Laget har tagit sig till SM-final efter att ha svept både grundseriesegraren Färjestad och regerande mästaren Växjö. Hur har Rögle lyckats gå från underdogs till favoriter på isen? Vad finns det för hemligheter bakom framgången? Och, viktigast av allt, hur kommer de att hantera pressen i finalenserien?

Gäster: Daniel Zaar och Dennis Everberg Programledare: Erika Nielsen

Rögle klart för SM-final - sveper Växjö efter jättevändning

TV: SE HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY Rögle har överraskat stor under slutspelsvåren. Först besegrades Timrå i två raka matcher i åttondelsfinalen och därefter besegrades grundserievinnaren Färjestad i fyra raka matcher. Den imponerande segersviten har sedan förlängts genom tre raka segrar mot Växjö i semifinalserien och således hade Ängelholmslaget skakat fram fyra raka matchbollar inför torsdagens fjärde match i Catena Arena. Trots att det var ett pressat Växjö gick Jörgen Jönssons manskap ut och imponerade i den första perioden. Efter drygt tolv minuters spel kunde Brian Cooper pricka in ledningsmålet efter en delikat framspelning från Joachim Blichfeld och med tre minuter kvar av perioden kunde Manuel Ågren utöka ledningen när han kyligt rundade Christoffer Rifalk i hemmamålet. Således var Rögle i brygga inför den andra perioden, men när Adam Tambellini krutade in reduceringen efter en fin passning från Adam Engström efter nio minuters spel hade man återigen skapat kontakt. Imponerande vändning Målet blev den andra periodens sista och inför den avslutande akten var Roger Hanssons lag först och främst på jakt efter en kvittering, något som publiken i Catena Arena inte behövde vänta särskilt länge på. Efter 02:10 drog Brian Cooper på sig gästernas första utvisning i matchen och Rögle drog nytta av det numerära övertaget direkt när Simon Ryfors rakade in kvitteringen bakom en överspelad Emil Larmi efter blott 30 sekunders spel i powerplay. Efter kvitteringen var det ett Rögle som hade medvind och som sköljde över Växjö-defensiven och efter 06:51 fick Rögle återigen chansen i powerplay. Zaar klev fram Denna gång såg spelet i numerärt överläge ut att bli resultatlöst, men efter att ha spelat powerplay i 01:59 landade till sist pucken framför Daniel Zaars klubba. Från nära håll kunde Zaar sedan raka in sitt sjätte slutspelsmål denna säsong, vilket också innebar ett förlösande ledningsmål för Rögle. Efter Zaars ledningsmål hade Växjö problem att skapa något tryck i sin slutforcering. I stället kunde Rögles Daniel Zaar sno åt sig en lös puck och enkelt raka in 4–2 i tom kasse - ett mål som skulle visa sig bli matchens sista. Segern innebär att Rögle besegrar Växjö med 4-0 i semifinalserien, vilket gör att laget är klart för SM-final där Skellefteå eller Frölunda väntar. Segern innebär även att laget har säkrat sin tionde raka seger i vårens slutspel. – 4-0 är inga roliga siffror, men vi möter ett ruskigt bra lag. De är lite bättre än oss totalt sett. Jag tycker att det alla matcher är jämna. I dag har vi en ledning med 2-0 och har matchen ungefär där man vill ha den i en semifinal, man leder med 2-1 inför sista, analyserade Växjö-tränaren Jörgen Jönsson och fortsatte: – Vi tar några onödiga utvisningar, de är brutalt effektiva, vi tar en helt onödig femma. Vi har ett tryck på slutet, men det räcker inte till i dag.

Daniel Zaar på YouTube

DANIEL ZAAR - HOCKEY HIGHLIGHTS 18/19

Daniel Zaars samtliga mål från SHL 18/19 Vill ni se någon specifik spelare så kommentera det nedan. Allt material tillhör: shl.se.