Alf Svensson

Senaste nytt om Alf Svensson - Nyheter, podcasts, videor och inlägg på sociala medier om Alf Svensson.

Svensson: Bränningarna är ingenting annat än hets

Svensson: Bränningarna är ingenting annat än hets

”Vilken dumbom som helst” förstår att människor som söker tillstånd för att bränna religiösa skrifter gör det för att hetsa andra. Det skriver Alf Svensson, tidigare partiledare för Kristdemokraterna, på Jönköpings-Postens debattsida. Han anser att det är rimligt att sådana aktioner i andra länder klassas som hets mot folkgrupp, även om ”folk” och ”folkgrupp” inte är detsamma. ”De som uppviglas och känner sig trakasserade är likväl en grupp, stor eller liten, av ett folk eller av en förenande religiös trosuppfattning.”

Adaktusson till attack i ny bok: "Fick veta att jag var illojal"

Adaktusson till attack i ny bok: "Fick veta att jag var illojal"

Kd-profilen Lars Adaktusson riktar hård kritik mot Ebba Busch och partiet i en ny bok som släpps i dag. Adaktusson tycker att Kristdemokraterna gått för långt åt höger - och att partiet präglas av en ledning som saknar ödmjukhet. Men Ebba Busch känner inte igen sig i bilden.

Lars Adaktusson har varit Europaparlamentariker för Kristdemokraterna, riksdagsman och 2017 till 2019 var han även andre vice ordförande i partiet. I dag publicerar han boken ”Fasaden och insidan” där han går hårt åt partiledaren Ebba Busch.

”I mitt eget parti såg jag under tiden i riksdagen ett icke-inkluderande ledarskap med betydande svårigheter att acceptera och hantera intern kritik. Alltför sällan öppnade partiledaren själv för utvärdering och debatt om viktiga ställningstaganden och sitt eget agerande”, skriver Lars Adaktusson. Abortfrågan central Mycket av boken handlar om KD:s hantering av Dagens Nyheters artiklar om hur Adaktusson röstat gällande abort under tiden som EU-parlamentariker. Författaren anser att partiet offrade honom, och kallar det hela en olöst arbetsplatskonflikt. Adaktusson beskriver flera utskällningar av Ebba Busch, som när han föreslog en utvärdering av partiets krishantering: ”Jag fick veta att jag var illojal, enbart tänkte på mig själv och inte gick i takt med partiets ledning”, skriver Adaktusson

Ebba Busch säger att hon inte läst boken och vill inte svara på om hon känner igen bilden av ett parti som har svårt att hantera kritik: – Det ska man egentligen fråga dom som är aktiva i partiet om. Jag tycker att det säger någonting att vi har så många tunga företrädare att vi kunnat besätta sex stycken statsrådsposter i regeringsställning, säger Ebba Busch. Kritiserar högersväng Lars Adaktusson har hittills avböjt intervjuer. Men i boken kritiserar han också den högersväng han anser partiet gjort under Ebba Busch, och kallar det ”att förskingra det politiska arvet efter Lewi Pethrus och Alf Svensson”. Han är även kritisk till närmandet till Sverigedemokraterna. ”Behovet av en kristdemokrati som sätter människovärde framför maktinnehav blir knappast tydligare än i ett debattklimat där begreppet flykting kommit att bli synonymt med brottslighet och terrorism”, skriver Adaktusson.

Kd:s partiledare Ebba Busch är inte säker på om hon ska läsa boken. – Den ligger inte på läslistan för i sommar, det är primärt barnböcker med mina barn. Beroende på hur stora bokstäver det är i den här boken så kvalar den kanske in. Och hur föredömlig den är i hur man skriver om andra, säger Ebba Busch.

Säkerhetsrådgivaren: "Sverige är säkrare nu än före ansökan"

Säkerhetsrådgivaren: "Sverige är säkrare nu än före ansökan"

Sveriges Natoansökan har fortfarande inte ratificerats av alla medlemmar. Men även om Sverige ännu står utanför Nato är landets säkerhet god. – Vi är säkrare nu än vi var innan vi lämnade in ansökan, säger Henrik Landerholm, nationell säkerhetsrådgivare. Det var drygt ett år sedan Sveriges regering lämnade in landets ansökan till att gå med i försvarsalliansen Nato. Men Sverige är fortfarande inte ratificerade av alla medlemmar. Turkiet och Ungern kvarstår. – Vi har haft ett litet vänteläge efter det turkiska valet. Nu är Erdogan installerad och det finns en ny regering på plats med många nya ministrar. Det är klart att det blir lite av ett omtag, men vi hoppas att processen ska kunna pågå och få ett möte redan nästa vecka med Turkiet och Finland. Det finns emellertid tecken på att Turkiet och Ungern kommer ratificera Sveriges ansökan. Under nationaldagen rapporterade Omni att den förre KD-ledaren Alf Svensson har fått besked från nära medarbetare till premiärministern Viktor Orbán om att Ungern är redo att godkänna Sveriges ansökan – före allianstoppmötet i Vilnius. Landerholm vill inte spekulera kring de uppgifterna, men medger att det är intressant. – All sådan information är av intresse. Det finns mycket sådan information ute som vi försöker ta del av. I första hand står processen med Turkiet på agendan, där vi har en process som vi hoppas kunna avsluta inom de närmsta veckorna. Toppmöte i Vilnius Den 11 juli hålls ett Natotoppmöte i Vilnius, Litauen. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har tidigare sagt att han tror att det är möjligt att Sverige är med i Nato innan mötet. Landerholm ser inte särskilt allvarligt på att Sverige inte skulle vara medlemmar innan dess – i det korta perspektivet. I längre perspektiv tror han att det är dåligt både för Sverige och för Nato. – På längre sikt är det några frågor som blir lite besvärliga. Det är framförallt att vi inte är en integrerad del av Natos försvarsplanering. Det är i första hand ett stort för Nato som har ett ansvar för ett väldigt stort område, bland annat Baltikum, där Sverige är väldigt viktigt basområde för att kunna försvara Natos territorium. Han fortsätter: – För Sverige blir det en grad av osäkerhet som är kopplad till att vi inte är omfattade av Washingtonsföredragets artikel fem. Bara en tidsfråga Däremot har Sverige fortfarande bra samarbete med Natos tungviktarländer. – Vi har tunga säkerhetsförsäkringar från de nyckelallierade, USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Vi är säkrare nu än vi var innan vi lämnade in ansökan. Landerholm tror bara det är en fråga om tid innan Sverige släpps in i alliansen. – Sverige kommer bli medlem förr eller senare. Det är ställt bortom rimligt allt tvivel.

Alf Svensson: Ungern kommer godkänna Sverige till Natotoppmötet i Vilnius

Alf Svensson: Ungern kommer godkänna Sverige till Natotoppmötet i Vilnius

Ungern kommer att godkänna Sveriges Natoansökan till toppmötet i Vilnius i juli. Det säger medarbetare nära premiärminister Viktor Orbán till Alf Svensson, uppger han för Omni. Den före detta KD-ledaren säger att han fått uppgifterna om Orbáns nya besked vid ett informellt möte i en trädgård under den kristdemokratiska kongressen CDI. – Det fanns sådana i hans delegation som sa att det kommer att ske. Det var några av hans närmsta medarbetare, eliten kan man säga, säger Svensson. Den ungerske oppositionspolitikern Márton Tompos säger även till Omni att Ungern kan godkänna Sverige direkt och att parlamentet kan göra det ”på 48 timmar – om bara viljan finns”. Turkiet och Ungern är de enda medlemsländerna som ännu inte godkänt Sveriges ansökan till Nato. Läs hela intervjun och förklarande bakgrundsläsning som medlem i Omni Mer (länk nedan).

Nytt löfte till Alf Svensson: Ungern godkänner Sverige för Natomötet

Nu berättar Alf Svensson att han fått information av Viktor Orbáns medarbetare om att Ungern kommer att godkänna Sverige som Natomedlem till försvarsalliansens toppmöte i Vilnius. Och den ungerske oppositionspolitikern Márton Tompos säger till Omni att Ungern kan godkänna Sveriges Natoansökan direkt – om bara viljan finns. – Parlamentet kan göra det på 48 timmar, säger han. Enligt Márton Tompos är det officiella datumet för parlamentets sommaruppehåll ganska flytande och nu är beskedet att ledigheten inleds tre veckor senare än vanligt. Det ger extra tid att godkänna Sverige. Nyligen berättade Alf Svensson i Ekot i Sveriges radio om att han fått löfte av Ungerns premiärminister Viktor Orbán att Ungern kommer att godkänna Sveriges Natoansökan samtidigt med Turkiet. Löftet fick han vid en kongress för CDI, Centrist Democratic International, en organisation för kristdemokratiska partier. Kongressen hölls i Bled i Slovenien för ett par veckor sedan. Både svenska Kristdemokraterna och ungerska Fidesz, Orbáns parti, ingår i organisationen. Alf Svensson har en lång bakgrund inom CDI och har varit på alla kongresser sedan 1975. Han har också varit en av organisationens vice ordföranden och har varit representant för CDI i FN:s kommitté för mänskliga fri- och rättigheter. Vid ett informellt möte i kongresshallens trädgård i Bled pratade Alf Svensson med Viktor Orbán. – Vi har träffats och debatterat många gånger genom åren. Vi är ganska robusta typer båda två, så det var inget konstigt att ett sådant möte ägde rum, säger Alf Svensson till Omni. Den förre KD-ledaren tog upp Sveriges Natoansökan och Orbán gav då det kända svaret att det skulle ske samtidigt med Turkiet. Men nu säger Alf Svensson att han vid mötet i trädgården fick ytterligare information: Ungerns godkännande ska vara klart före Natos toppmöte i Vilnius som hålls 11–12 juli. Det löftet fick den förre KD-ledaren från personer mycket nära Orbán. – Det fanns sådana i hans delegation som sa att det kommer att ske. Det var några av hans närmsta medarbetare, eliten kan man säga, berättar Alf Svensson. – Men det var inget Orbán själv sade något om, så vad det är värt vet jag inte. I spekulationerna kring Sveriges Natoansökan har det ofta framförts att tiden är knapp för att Sverige ska vara godkänt till toppmötet i Vilnius. Det ungerska parlamentet stänger officiellt för sommaren den 15 juni och Turkiets den 1 juli. Parlamentet i Budapest öppnar sedan åter 1 september och det i Ankara 1 oktober. Men tiden är kanske inte fullt så knapp som det framstått – i alla fall inte i Ungerns fall. Den ofta frispråkige ungerske oppositionspolitikern Márton Tompos säger att officiellt börjar uppehållet visserligen den 15 juni, men vårsessionen brukar vanligtvis pågå några veckor till. Tompos tillhör rörelsen Momentum som kom in i parlamentet vid valet 2022 i en allians. Momentum, som betecknas som ett centerparti med liberal grund, har nu tio platser i den ungerska nationalförsamlingen. – I nuläget verkar det som att vårsessionen kommer att pågå fram till den 7 juli eller något runt den tiden. Så tekniskt är det möjligt för det ungerska parlamentet att ratificera fördraget fram till dess, säger Márton Tompos i ett mejl till Omni. Skälet till förlängningen är att det ungerska parlamentet ska debattera och rösta om regeringens budget för 2024. Omröstningen om budgeten sker den 7 juli, alltså tre veckor efter att vårsessionen egentligen ska vara slut. Först efter budgetomröstningen inleds alltså sommaruppehållet. Budgeten läggs fram för parlamentet den 9 juni, sedan följer några dagars debatt. Enligt schemat från talmannen är sedan ytterligare nio sessionsdagar tillagda efter den officiella sommarstängningen 15 juni. Om talmannen, som avgör schemat för parlamentet och vilka dagar man ska mötas, planerar att lägga till ännu fler dagar är inte sagt enligt Márton Tompos. – Det är alltid osäkert med vilka dagar det blir. Fidesz håller andra partier ovetande ganska länge, så det är verkligen svårt att säga hur många sessionsdagar som är kvar. Det räcker ändå för att parlamentet ska ratificera fördraget på det vanliga sättet. Om de vill kan parlamentet göra det på 48 timmar, säger Márton Tompos. Fidesz är det styrande partiet, som leds av premiärminister Viktor Orbán. Partiet har 135 av det ungerska parlamentets 199 platser. Enligt bestämmelserna för arbetet i den ungerska nationalförsamlingen kan presidenten, talmannen eller ledamöterna själva bestämma att en parlamentssession ska förlängas. I ledamöternas fall krävs då att 20 procent av dem vill ha en förlängning. Tidigt under Natoprocessen förklarade Ungern att Sveriges medlemskap diskuterades internt i det styrande partiet Fidesz och det var skälet till dröjsmålet. – Att det skulle ha funnits en diskussion inom partiet om det här är helt enkelt inte sant, det var bara en show. Fidesz är i praktiken ett enmansparti, det Orbán vill sker också, säger Rudolf Berkes, analytiker på den oberoende tankesmedjan Political Capital i Budapest. Några dagar efter att Ungern godkänt Finlands Natoansökan, men inte Sveriges, kom en annan förklaring. Den ungerska regeringens talespersonen Zoltan Kovacs sa att Sverige, genom den kritik av Ungern som olika politiker och ministrar framfört, ”konstant underminerat” relationen mellan länderna och att Sverige ”skadat ungerska intressen”. Och på World Economic Forum i Qatar, sade Viktor Orbán nyligen att förhållandet mellan länderna var uselt. – Den politiska relationen mellan Ungern och Sverige är enormt dålig. Vi vill inte importera konflikter i Nato. Márton Tompos, som innan han blev parlamentsledamot arbetade i Momentums grupp mot korruption, berättar om avslöjanden i ungerska media om kopplingar mellan Viktor Orbán och den turkiske presidenten. En koppling är en av Erdogans vänner, entreprenören Adnan Polat, som tidigare var direktör i det turkiska fotbollslaget Galatasaray, har gjort gemensamma affärer med Orbáns svärson István Tiborcz. De har bland annat haft fastighetsaffärer tillsammans. – Adnan Polat etablerade sig redan tidigt i Ungern med solenergi och byggprojekt, och har nära relationer till Orbán och hans familj, säger Márton Tompos. Márton Tompos berättar också att den ungerska regeringen köpt turkiska pansarfordon av det turkiska företaget Nurol. Enligt uppgifter i ungerska medier betalade Ungern ett överpris och det finns kopplingar mellan Nurol och Adnan Polats företag genom att de också gjort fastighetsaffärer i Budapest tillsammans. Så här säger Márton Tompos om relationen mellan Orbán och Erdogan. – Den ömsesidiga grunden är autokrati – de lär sig av varandra. Att göra Erdogan en tjänst genom att blockera Sveriges Natoprocess är ingen fråga för Orbán. – Huvudpoängen är: det handlar inte om Sverige, det handlar om Orbáns egna intressen. Om han kan få sin lilla revansch för den kritik han fått tidigare av Sverige, ännu bättre, säger Márton Tompos. Vill du veta mer:

Alf Svensson på YouTube

Alf Svensson: Oförskämt av Jimmie Åkesson

Den tidigare KD-ledaren Alf Svensson upprörs över att SD-ledaren Jimmie Åkesson påstått att Kristdemokraterna delvis ...

TidningenDagen på YouTube

Alf Svensson - EU-kandidat för Kristdemokraterna - Rösta 7 Juni

Rösta på Alf Svensson - 70 år - Gränna - Nummer 9 på Kristdemokraternas valsede.

Kristdemokraterna på YouTube

Alf Svensson visar att gammal är äldst - Nyheterna (TV4)

Nyheterna i TV4 från 2014-09-14: Kristdemokraternas förra partiledare Alf Svensson visade storform när han från vardagsrummet ...

TV4 Nyheterna på YouTube

Alf Svensson (KD) svarar på om EU ska fotsätta utvidgas? Hur mycket?

Alf Svensson (KD) svarar på Eriks fråga om EU ska fotsätta utvidgas? Hur mycket? . Alf är med på Kristdemokraternas valsedel på ...

Kristdemokraterna på YouTube

KD-veteranen Alf Svensson om valresultat

Svensson: Partierna måste tänka på Sveriges bästa framtiden inte sina egna positioner.

Expressen på YouTube

Alf Svensson i poddar

110. Eddie Meduza, Svullo, Alf Svensson, Livet och Politiken.

Dagens intervju är oerhört lättsam och rolig, trots att den är 2 h kort. I alla politiska frågor blandar jag in livet och musiken… en annorlunda vinkling på det hela. Du som sitter fast i traktorn eller i bilkön eller inte kommer iväg med pendeltåget i tid… det här får dig nog på lite roligare tankar! Vi pratar mycket om Direktdemokrati, Parlamentarism, Krig och Elände, Alf Svensson, Musik från då och nu, vad livet är för något och mycket annat. Allt rätt avslappnat måste jag säga! Vem är det då jag intervjuar? Ulf Bejerstrand, som tidigare varit manager för bland annat Eddie Meduza och Svullo. Ulf har även haft ett av Sveriges största musikbokningsbolag. Ni får höra lite kul saker kring allt! Må gott därute Producenter: Gjutarenäfve och Bejerstrand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

173. Alf Svensson - En gång otrogen, alltid otrogen, eller?

Det riktigt knyter sig i magen på mig inför veckans ämne! Vi ska nämligen prata om något som klassas som det absolut värsta man kan göra mot sin partner - nämligen otrohet. Jag intervjuar 78 årige Alf Svensson, som utöver att ha visat sig vara ett riktigt tekniskt proffs, också har arbetat som framgångsrik psykolog i över 40 år där han hjälpt både par och individer att komma över otrohet. Han är dessutom framgångsrik föreläsare och författare till böcker om familjeliv och relationer. Alf lever verkligen som han lär då han själv är inne i ett äktenskap som varat i över 50 år. I dagens avsnitt kommer vi gå in på ämnen som: Går det att förlåta otrohet? Och i så fall, hur gör man? Vilka varningssignaler bör man leta efter? Vad är egentligen det värsta med otrohet, sveket eller själva sexet? Jag tycker att summan av kardemumman i det här avsnittet grundar sig i kommunikation. Vad tycker ni? Jag är så nyfiken på era tankar, skriv gärna till mig på Instagram och berätta vilka tankar som väcks hos er. Varsågoda!Tack för att just du lyssnar! Prenumerera gärna på Lyckopodden, följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om du tycker det här var lika bra som jag.♫ Lyssna på Lyckopodden:iTunes: http://apple.co/1XZqDAmAcast: http://bit.ly/LyckopoddenAcast♥ Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden♥ Youtube: http://bitly.com/LpYoutube♥ Instagram: https://instagram.com/lyckopodden♥ Hemsida: https://lyckopodden.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Hur mår dagens ungdomar? – med Alf B. Svensson

Vi samtalar med Alf B. Svensson om oansvarig skolpolitik, barns psykiska ohälsa, att tidigt se riskbeteenden och om vikten av att vara konsekvent som förälder. Vi pratar också om varför dubbelt så många tjejer läser på universitet och varför fler tjejer söker psykologhjälp. Alf B. Svensson är skolpsykolog, författare och upphovsman till Sveriges näst mest delade Facebookinlägg.Podden produceras av Svenska Epoch Times. Ansvarig utgivare: Vasilios Zoupounidis Vill du läsa mer av Lotta Gröning och Jan Blomgren? För endast 1 krona får du nu tillgång till alla deras nya texter, varje vecka i Svenska Epoch Times. Klicka här: https://www.epochtimes.se/erbjudande

35. God helg, Alf Svensson!

Torbjörn Nilsson och Maggie Strömberg om den nya Alf Svensson-dokumentären och det konstiga partiet Kristdemokraterna. Dessutom: Är politikjournalister de nya rockjournalisterna och är politiker i sådana fall kändisar?

Ep 62: Blott en dag, en Alf Svensson i (om inte sänder, så i alla fall) Sändaren

Woohooo, denna vecka har Cilla och P-O en praktikant i formen av ingen mindre än Sändarens fantastiska chefredaktör Robban Tjernberg som planerar att starta egen pod inom kort och därför vill lära sig allt dom kan om poddande.I veckans avsnitt så högermuppar sig Cilla mer än vanligt då hon precis läst ut Henrik Jönssons bok: Frihetligt Självförsvar – Fälthandbok För Individualister, så P-O och Robban upptäcker snart att det befinner sig i en hård debatt om välfärden och Public Service vara eller icke vara, men framförallt så ägnar vi den här veckan åt ett mysigt samtal mellan Kristdemokraternas tidigare partiordförande Alf Svensson.P-O, Cilla och Robban tyckte att frågorna som dagens partiledare ställdes inför i 30 minuter var lite för #oGlorious så de bestämde sig för att göra en egen version som skulle vara lite mera #Glorious #ExtraAllt 🥳🥳🥳 Så nu har ni chansen att få reda på vad Sveriges mest erfarna partiordförande tar när han ställs inför att behöva välja mellan svåra frågor som: 1. John Ongman eller Lewi Pethrus 2. Rosenius eller Waldenström 3. Peter Halldorf eller @Andreas Nielsen 4. Minns du sången eller Hillsong Worship 5. the Message eller King James (på svenska) 6. Torpkonferensen eller Nyhemsveckan 7. Tidningen Dagen eller Världen idagI programmet samtalar vi med Alf om hans långa liv och hur han ser på på både inomkyrkliga frågor, sveriges politiska historia och dagspolitiken. Inte minst har Alf starka åsikter i frågan gällande Minns du sången kontra lovsång/Hillsong. Intervjun kan även ses i Pennys Kultursällskaps youtubekanal med samma titel, ni hittar oss på: https://www.youtube.com/pennyskultursallskapVeckans låt: Bertil Edin - Hallelujah   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Intervju Alf B. Svensson - Miracle May #3 | Hälsosamma Relationer

Intervju Alf B. Svensson - Miracle May #3 | Hälsosamma Relationer by Hillsong Church Sweden

Alf Svensson "Här kommer Alf Svensson"

I 2015 års sista Flumskola tar panelen sig an uppdraget att förstå KD genom Kristdemokraternas gamle storboss Alf Svensson, mannen som var partiledare i bibliska 31 år. Vi frågar oss vad han tyckte om att bli mobbad av Palme, hur han utsattes för prövningar och 7 svåra år innan han tog sig in i riksdagen samt hur kul en Kristdemokrat egentligen är. I panelen Ali Esbati, Judith Kiros, Christoffer Röstlund Jonsson och Elinor Svensson.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.