En efter en har restaurangbesökare blivit sjuka efter att ha ätit på McDonalds. De flesta av de som blivit sjuka har ätit på McDonalds i Colorado och Nebraska, men totalt handlar det om tio delstater i USA. Minst 49 har rapporterats sjuka av E-coli-bakterier efter att ha ätit på restaurangen, uppger amerikanska hälsomyndigheter. Minst tio har behövt sjukhusvård. I Colorado har en av de som insjuknat, en äldre person, dött efter att ha blivit smittad. Ätit samma hamburgare De som blivit sjuka har alla uppgett att de ätit på McDonalds en kort tid innan de blev sjuka, och de flesta nämnde specifikt hamburgaren "Quarter pounder". Nu tar restaurangkedjan bort hamburgaren från menyn i flera delstater, tillfälligt. – Vi tar livsmedelssäkerheten på största allvar, det är det rätta att göra, uppger McDonalds i ett uttalande. Mycket pekar på att den skivade lök som serveras på hamburgarna är en trolig källa till kontamineringen, enligt en preliminär undersökning gjord av USA:s läkemedelsmyndighet FDA. Samtidigt undersöker USA:s jordbruksdepartement själva biffarna. Fått allvarliga njurkomplikationer E-coli är en grupp bakterier som finns i tarmarna. Ett barn som insjuknat har fått allvarliga njurkomplikationer. – Åtminstone i kött, när man slaktar ett djur, kan man ha kontaminering från de bakterier som finns i tarmarna. E-coli finns i tarmarna. Men också människor som kanske inte har tvättat händerna ordentligt. Det finns hur många sätt du kan få den typen av kontaminering, säger läkaren Celine Gounder i CBS News.