Kalix

Kalix är en kommun i Norrbottens län i norra Sverige. Kommunen har en befolkning på cirka 16 000 invånare och är belägen vid Kalixälvens mynning i Bottenviken. Kalix är känt för sin laxfiskeindustri och är också hem till en av Sveriges största kyrkor, Kalix kyrka.

Två män häktade för mord i Kalix

Två män häktade för mord i Kalix

På tisdagskvällen hittas en 23-årig man död utomhus i Kalix. Nu har två män häktats för mordet i Luleå tingsrätt, skriver NSD. En av männen har skyddad identitet och den andra mannen är i 40-årsåldern. Via sina advokater förnekar båda männen brott. Sju personer anhölls misstänkta för mord. Det rörde sig om sex män och en kvinna. Tre av männen släpptes på torsdagen och på fredagen släpptes ytterligare en av männen samt kvinnan. Misstankarna kvarstår dock, enligt åklagaren Anna Väppling. Texten uppdateras.

Expertens förklaring: Det orsakade det timglasformade ljusfenomenet

Expertens förklaring: Det orsakade det timglasformade ljusfenomenet

Ljusfenomenet kunde ses i i stort sett hela Sverige – från Kalix i norr till Klippan i syd. På bilder syns en relativt stor och vit klump som lyser starkt på den annars mörka natthimlen. Fenomenet kunde ses i över en minut. ”Skenet var starkt, inget ljud och det gick långsamt.”, skriver en person som upplevde det hela i Göteborg natten mot lördagen. Men det rörde sig inte om något norrsken eller stjärnfall, och inte heller var det månen som såg annorlunda ut. Det som sken upp himlen under den tidiga lördagsmorgonen var resterna från en raketuppskjutning från rymdbasen Vandenberg i Kalifornien i USA. Det säger rymdforskaren Eric Stempels vid Uppsala universitet till Aftonbladet. Inbromsning över Skandinavien Det rör sig om en raketdel som föll tillbaka mot jorden. – I Stilla Havet finns vissa områden utan öar där man försöker låta raketsteg falla tillbaka till jorden. Det mesta brinner då upp i atmosfären. Allt detta gör man för att inte skapa rymdskrot i onödan, säger Eric Stempels till Aftonbladet. Att raketresterna syntes över Sverige beror på raketens uppskjutningsplats. – För att raketer i polär bana från Kalifornien ska falla ner i Stilla havet behöver inbromsningen ske över Skandinavien. Vi kommer att se fler liknande fenomen i framtiden, säger Eric Stempels. Andra gången på kort tid Det är andra gången på kort tid som fenomenet uppenbara sig på den svenska natthimlen. Under en natt i slutet av maj syntes samma timglasformade ljusfenomen på flera håll i Sverige. Precis som den här gången rörde det sig om en raket som skjutits upp från Kalifornien. – Under den här tiden på året står solen lite under horisonten, vilket gör att vi har fantastiskt fina nätter med blå himmel. Högt upp, lite utanför atmosfären finns fortfarande mycket solljus. Det gör att man kan se hur raketen kommer över Sverige. Och avgaserna som släpps ut gör att den får någon form av timglasformad svans eller dubbelsvans, sa Eric Stempels då i Nyhetsmorgon.

Bärbrist när myndigheten stoppar thailändare: "Ingen plockar bären"

Bärbrist när myndigheten stoppar thailändare: "Ingen plockar bären"

Det är ingen kö till bäruppköparen Frostab i Arvidsjaur i Norrbotten. Efter att ha haft öppet i tre dagar har man bara fått in 200 kilo hjortron, jämfört med i fjol när man landade på hela 40 000 kilo. Men då fanns thailändska bärplockare. – Det är inte världens bästa hjortronår, men det är absolut inte dåligt. Men det finns ingen som plockar bären, säger Anders Vestin, vd Frostab. Utnyttjade plockare Dåliga arbetsförhållanden och utnyttjande inom bärbranschen gör att Migrationsverket i år gör strängare kontroller av arbetstillstånd för thailändska plockare. I år har 1272 bärplockare fått tillstånd att komma till Sverige hittills, och detta efter överprövning i domstol. Året innan kom över 5000 plockare. I Arvidsjaur väntar Anders Vestins företag på drygt 300 thailändare som ska komma. Men överprövningen dröjer och bären riskerar att torka bort och bli förstörda. Utan de thailändska bärplockarna kommer bärföretaget i Norrbotten bara få ihop hälften av bären jämfört med tidigare år. Riskerar att stängas Sylttillverkaren Kalix sylt köper årligen in 200 ton bär, främst från närområdet. Där är oron stor. – Vi kommer behöva säga upp personal och hyra ut delar av lokalen. Blir det ingen bättring måste vi sluta, och det är många som säger likadant, säger företagets vd Hans Granberg. Även storproducenten Ica påverkas, och uppger att det kan bli aktuellt att byta ursprungsland på bären för vissa produkter. Anders Vestin förvånas inte av det. – Det kommer bli en bristvara, i olika butiker. Det kommer kanske inte att finnas specifikt svenska bär.

Rottweilerna spred skräck i nästan ett år – sedan dödades Nikodemus

Rottweilerna spred skräck i nästan ett år – sedan dödades Nikodemus

Kalla fakta har granskat hur myndigheter hanterar anmälningar av aggressiva hundar. Granskningen visar att hundar ofta kan gå till angrepp flera gånger innan de omhändertas och avlivas. Spred skräck och rädsla i byn I byn Risögrund utanför Kalix spred två rottweilers rädsla och skräck under närmare ett års tid. När Kalla fakta besöker byn är invånarna mycket kritiska till myndigheternas agerande. De beskriver hur föräldrar förbjöd sina barn att röra sig i området och hur andra hundägare lade om sina promenader. – Folk vågade inte gå ut med sina hundar till slut. Någonting är ju fel mellan myndigheterna, att ingen kan göra något förrän det händer något, säger en bybo.
I flera anmälningar informerade byborna länsstyrelsen om att ägaren inte haft kontroll, att rottweilerna attackerat hundar och gjort utfall mot människor. Först efter fem anmälningar valde länsstyrelsen att besluta om ett föreläggande om koppeltvång. Länsstyrelsen lät dock hundarna att få bo kvar hos ägaren. ”En fasansfull syn” En kort tid senare inträffade det som byborna befarat. När en kvinna var ute på promenad med sin hund dök plötsligt en av de stora rottweilerna upp och attackerade kvinnans hund, Nikodemus, och henne själv. – Hon hade blodiga händer. Och så råkade jag titta på hunden som var en bit bort och det var ju en fasansfull syn. Han va helt uppfläkt på ena sidan. Det var bara kött man såg, berättar vännen Annika Unnbom som kom till platsen när attacken inträffat. Hunden fick så svåra bitskador att den fick avlivas. Kvinnan har fått opereras för sina skador i händerna. – Nikodemus var hennes allt. Hon har ju förlorat det bästa hon hade. Hade de (länsstyrelsen) reagerat tidigare hade Nikodemus funnits kvar, säger Annika. ”Kan inte gå före händelserna” Men myndighetens ansvariga menar att de gjort det de kunnat.
– Vi kan inte gå före händelserna. Vi måste titta på var vi är nu i fallet och har en kommunikation med djurägarna. De får ju säga vad de har för intentioner att lösa problematiken. Ofta blir det hårdare och hårdare föreläggande, säger Ingrid Ragnarsson tillförordnad enhetschef på Länsstyrelsen i Norrbotten. Dock har ni inte varit tillräckligt hårda när det ändå gick så långt? – Det kan man lätt säga i efterhand att vi kanske inte har varit. Men som lagstiftningen ser ut idag så har vi gjort det vi kan.

Fartdåre jagad med drönare

Fartdåre jagad med drönare

Det var strax efter klockan 11 i dag som polisen fick larm om en vansinnesfärd på E4 mellan Haparanda och Kalix. – Det är väldigt, väldigt höga hastigheter, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisregion Nord. Polisen gav sig ut för att leta efter bilen och hittade den övergiven i ett bostadsområde i Luleå. – Då startade vi ett eftersök med drönare och hundpatruller. Vi har bland annat sökt i en fastighet och där har vi påträffat några personer, säger Marie Andersson. Utredningen är i ett tidigt skede och polisen kan inte ge ytterligare detaljer.

Så blev kebaben en EU-valfråga

Så blev kebaben en EU-valfråga

Med jämna mellanrum börjar ryktet gå att olika livsmedel är hotade, en av dem som sett livet vina förbi i ögonvrån är kanelbullen. Men vad handlar det egentligen om? – EU namnskyddar olika produkter, det innebär att produkten i fråga måste innehålla vissa råvaror eller vara tillagad på ett speciellt sätt, säger Ylva Nilsson. Tio svenska produkter är skyddade Drygt 3500 livsmedel, inklusive drycker, har fått en skyddad ursprungsbeteckning eller skyddad geografisk beteckning inom EU. Bland dessa finns flera svenska produkter, bland annat Kalix Löjrom och Äkta Gränna Polkagrisar. – Detta gör man dels för konsumenterna så att vi inte ska bli pålurade fel grejer och betala för fel grejer. Men man gör det också för tillverkarnas skull, för det är ofta småföretagarna som gör specialiteterna fortfarande, säger Ylva Nilsson. Dönern näst på tur Näst på tur kan alltså dönerkebaben stå, detta efter en ansökan från Turkiet. För att få kallas döner vill man bland annat att köttet ska vara tunt skivad och inte serveras med sås. Men även om Turkiet skulle får igenom de här regler finns det, enligt Ylva Nilsson, inget fog för oro. – Det betyder inte att vi inte får äta dönerkebab hur vill med vilka såser vi själva har lust till. Men det betyder att det inte få kallas döner om det inte är tillagat på rätt sätt, säger hon. Sedan 24 april och tre månader framåt kan alla som har invändningar mot ansökan kontakta EU-kommissionen, sedan kommer beslutet om dönerkebabens framtid tas.

Kvinna och pojke allvarligt skadade efter skoterolycka

Kvinna och pojke allvarligt skadade efter skoterolycka

Enligt polisen beordrades de till en plats söder om Kalix med anledning av en trafikolycka med snöskoter. – Det framkom uppgifter initialt att det var en kvinna och ett barn. Sannolikt var det en man i 65-årsåldern som av okänd anledning körde på personerna. De var inte passagerare på snöscootern, Fredrik Nilsson vakthavande befäl i polisregion Norrbotten. Personen är inte gripen. – Vi har skrivit en anmälan. Jag förutsätter det kommer ske en utredning men jag vet inte brottsrubriceringen i nuläget, säger Fredrik Nilsson. – Vi arbetar utifrån att det här var en ren olycka. Kvinnan och pojken fördes i ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Kalix på YouTube

Att bo och jobba i Kalix

Oliver Åström har jobbat som pedagog i Kalix kommun i ungefär 5 års tid. Här berättar han om sin bild av Kalix och erfarenhet av ...

Kalix kommun på YouTube

Calyx OS - Nästa stora Android-konkurrent!?

Calyx OS vs normal Google Android 12 - Allt du behöver veta...och om Google ska vara orolig Begränsad tid ...

Mrwhosetheboss på YouTube

Måns Zelmerlöw besökte MÅNSbyn nära Kalix i Norrbotten tors 22 juli 2017.

Måns Zelmerlöv besökte byn MÅNSbyn innan Måns gick upp på sommarfestens stora scenen i Kalix. Kvällen 20 juli 2017.

Kvarnström Media på YouTube

Ford i kalix

telefonsvararen på ford i kalix. låter inte som gubben som spelar in verkade vara så intresserad ;p.

burkisch på YouTube

Varför siktar Calyx så högt?

Twitch ▻ https://www.twitch.tv/voocsgo Patreon ▻ https://www.patreon.com/voocsgo Discord ▻ https://discord.gg/Dw6KbFy ...

its voo på YouTube

Calyx - Aldrig ensam

Streama / ladda ner vår senaste release: Refracta - Set Me Free (ft. Constance Pennycuick) https://dnba.ffm.to/set-me-free ...

Drum&BassArena på YouTube

Kalix i poddar

Hemvändaren som satsar med hjärtat

Richard Wikström har trots sina ringa ålder drivit egen butik i många år. När chansen att ta över ICA-hjärtat i Kalix tog han chansen och vände hem. Nu satsar han helhjärtat på att utveckla så väl butiken som Kalix, bland annat som konferencier och eventvärd. I Kalixpodden hör du honom berätta om sin resa!Gäst: Rickard Wikström, ICA-handlare.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Charlotte Sundqvist – Skolchefen som rider ut de hårdaste stormar

Kalix kommuns skolverksamhet har varit omskriven under hösten, och mitt i stormens öga har skolchef Charlotte Sundqvist stått. Läsåret 2023/2024 kantades dessutom av en rad tragedier.I Kalixpodden berättar Charlotte om den tuffa tiden, om gemenskap, drivkrafter, sorg och glädje. Gäst: Charlotte Sundqvist, skolchef.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Systrar och tidigare elitsimmare med rötterna i Kalix

Syskonen Sara Karlsson och Maria Kock föddes med efternamnet Gählman och växte upp i Kalix. Båda satsade tidigt på simningen och båda har tagit SM-medaljer i sporten. I dagens Kalixpodd berättar de om hur allt började, om simsportens betydelse och om livet i största allmänhet. Idag har de båda egna familjer och framgångsrika karriärer på andra håll i landet, men Kalix kommer för alltid att ha en särskild plats i deras hjärtan! Gäster: Sara Karlsson och Maria Kock, systrar och före detta elitsimmare.Programledare: Reine Sundqvist.

Möt polisen och politikern Mikael Engren

Lär känna Mikael Engren, en man med många järn i elden. De flesta Kalixbor känner igen honom som Polis, och numer också vice kommunalråd i Kalix kommun.  Men han har också ett förflutet som lärare och är idag även a-lagstränare i innebandy.I samtal med Reine Sundqvist berättar han här mer om sin bakgrund, sin familj och sina många intressen!Gäst: Mikael Engren, polisinspektör och vice kommunalråd.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Entreprenören som vågar ligga i framkant

Ulrika Kask vågade satsa på sin dröm och idag har hon, genom sitt företag, hjälpt andra att förverkliga sina. I Kalixpodden berättar hon om sitt engagemang för Kalix näringsliv och platsen Kalix, om vikten av bemötande, service och samverkan, och om hur man går från idé till handling.Gäst: Ulrika Kask, entreprenör, Chili.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Kalixgubbarna på aborrcirkus

Häng med på ett isfiskeäventyr i Kalix skärgård, där gemenskapen betyder mer än fångsten och där vårsolen värmer kinderna och huggen aldrig tar slut! Varning för dåligt ljud, men det blir så när man spelar in på havet! Ni hittar podden på insta @skitfiskepodden och @iggfish in och följ!

Anders Nyström – Operasångaren från Kalix

Denna nyårsafton får du följa med på en musikalisk resa i Kalixpodden. Anders Nyström är idag pensionerad från Kungliga operan, men han är fortfarande en efterfrågad och populär basstämma med hela Sverige som arbetsplats.Hör honom berätta om uppväxten i Kalix, löpningen, kulturskolans betydelse och hela den musikaliska resa som en gång började i Kalix.Gäst: Anders Nyström, operasångare.Programledare: Kalix kommun.

Lars Öberg – Längdchefen från Kalix

I dagens Kalixpodd träffar ni Kalixsonen Lars Öberg, som sedan två år tillbaka är ny längdchef i svenska skidlandslaget.  Han har tidigare jobbat som både förbundskapten och vallare för skidlandslaget, och är dessutom pappa till före detta landslagsåkaren Jenni Öberg. Det blir alltså en hel del skidsnack, men Lars Öberg pratar även om yrket som polis och uppväxten i Kalix.Gäst: Lars Öberg, längdchef för skidlandslaget.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef, Kalix kommun.

Hon säljer Bottenvikens röda guld

I årets första Kalixpodd möter du Sofia Lindbäck, som genom sin roll som försäljningschef på Guldhaven Pelagiska är i högsta grad involverad i prissättningen av vår ursprungsmärkta delikatess Kalix Löjrom.Hör henne berätta om löjan och Kalix löjroms betydelse för Kalix.Gäst: Sofia Lindbäck, försäljningschef vid Guldhaven Pelagiska.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Allt om evenemangsåret 2024 i Kalix kommun

I dagens Kalixpodd samtalar kommunikationschef Reine Sundqvist med fritids- och kulturchef Karl-Göran Lindbäck om evenemangsåret 2024. Det är redan klart med Kalix Sommarkalas 2024, men det är också mycket annat som är på gång.  Häng med!Gäst: Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef.Programledare: Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Cyberattacken i Kalix kommun

Den 16 december 2021 utsattes Kalix kommun för en cyberattack. Åsa Mohss, HR-chef och Sara Gahm, systemförvaltare i kommunen, berättar om den extrema händelsen, hur de agerade och till slut lyckades få ut decemberlönen till alla anställda. Zennie Sjölund, branschansvarig för lön på Srf konsulterna är Katarina Sands bisittare.

En kommun fri från våld

Kalix kommun sätter fokus på våld och våldsprevention i arbetsgruppen "En kommun fri från våld". Det handlar om att förebygga våld både inom organisationen och i samhället. Här pratar Reine Sundqvist med tre representanter för arbetsgruppen. Detta avsnitt av Kalixpodden ingår också i kampanj- och aktivitetsveckan "En vecka fri från våld".Gäster:Sandra Eriksson, enhetschef inom stöd och omsorg.Roger Sångberg, verksamhetschef för fritidsgården Frizon. Malin Åberg, trygghet- och preventionssamordnare.Programledare:Reine Sundqvist, kommunikationschef.

Daniel Nilsson, rektor och VD på Kalix Folkhögskola

Daniel Nilsson, född och uppvuxen i Rian, berättar om sina tidigare erfarenheter och hur det var att arbeta som chef på Arbetsförmedlingen, som HR-direktör på region Norrbotten och om sin nuvarande roll som rektor och VD på Kalix Folkhögskola. Han berättar även om hur viktigt gott värdskap är för Kalix, om vad idrotten betytt i hans liv samt om när han nobbade Lars "Osten" Bergström.Det här avsnittet är inspelat i början av sommaren. 

Ellinor Rönnqvist, vice vd, Borö-Pannan

I dagens avsnitt av Kalixpodden får vi träffa en profil från det lokala näringslivet. Nämligen Ellinor Rönnqvist som är vice vd och platschef vid Borö-Pannan i Kalix, ett företag som 1976 startades av hennes far Bo Rönnqvist.I Kalixpodden berättar hon om sin uppväxt i Kalix, utbildningen, idrottsbakgrunden, jaktintresset, sitt breda samhällsengagemang, familjen och naturligtvis även om karriären inom familjeföretaget.Denna episod av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.Gäst: Ellinor Rönnqvist, vice-vd, Borö-pannanProgramledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

Victoria Wikström, ordförande för utbildningsnämnden

I dagens episod av Kalixpodden lär vi känna utbildningsnämndens ordförande Victoria Wikström, som axlade uppdraget efter Sven Nordlund den 1 januari 2023. Här delar hon med sig av sina tankar inför kommande mandatperiod.Gäst: Victoria Wikström, ordförande för utbildningsnämndenProgramledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig.

Han var med och utvecklade Bank-ID, det moderna passet, ansiktsigenkänning och andra globala säkerhetslösningar - möt Tommy Andersson, innovatör

Innovatören Tommy Andersson lämnade Kalix i 20-årsåldern, och har sedan dess haft en avgörande roll i utvecklingen av många globala säkerhetslösningar. Tekniker som idag används till bland annat kreditkort, telefoner, pass och banktransaktioner.I det här avsnittet av Kalixpodden berättar Tommy Anderssons mer om sina innovationer. Här berättar han bland annat om sin roll i utvecklingen av Bank-ID, det moderna passet, chipset på moderna bankkort och ansiktsigenkänningen som du kanske använder för att låsa upp din telefon. Gäst: Tommy Andersson, innovatörProgramledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix kommun.

Polisen pratar a-traktorer – en del av föräldraskolan 2023

Det brott som ökar mest i Kalix är olovlig körning. I en del fall ingår också rattfylla. Polisen i Kalix vittnar om att många unga kör hem trots att de har druckit, eftersom risken att bli påkomna av föräldrarna ökar om de lämnar A-traktorn.Kommunpolis Janne Abrahamsson och ingripande polis Krister Lundgren pratar om riskerna med a-traktorer och trimmade motorer.Gäster: Janne Abrahamsson, kommunpolis i östra NorrbottenKrister Lundgren, ingripande polis i Kalix.Programledare:Reine Sundqvist, informationschef i Kalix kommun. 

Maria Bucht är företagaren som pratar med hästar och lockar kända (och okända) människor från hela världen till Kalix

I dagens episod av Kalixpodden bjuder vi på 20 minuter kvalificerat hästsnack!Maria Bucht driver sedan 2013 det egna företaget Horse Quality, där hon leder utbildningar i hästhantering och -körning. I Kalixpodden berättar hon om sig, sitt företag och sitt förhållande till hästen!Gäst: Maria Bucht, Horse Quality ABProgramledare: Reine Sundqvist.

Kalix Sommarkalas 2023

I dagens Kalixpodd pratar Reine Sundqvist med fritids- och kulturchef Karl-Göran Lindbäck, som är ytterst ansvarig för Kalix Sommarkalas. Här berättar han om hela resan, från koncept till färdigt Kalas.  Förutom att programmet nagelfars får du som tänkt besöka Kalix Sommarkalas här också praktiska tips inför besöket!Gäst: Karl-Göran Lindbäck, ansvarig för Kalix Sommarkalas.Programledare:  Reine Sundqvist, kommunikationschef, Kalix kommun.

Du vet att du är från... #75- Hämtmat i Kungälv, vägarbete i Kalix och medborgaruppfostran i Norrköping.

I denna episod har Lisa varit i Kungälv och testat att få maten levererad av Foodora. Det kanske inte gick helt enligt plan. Petter har tagit nattåget till Kalix för att inspektera en väg. Det blir inte riktigt som han tänkt sig. Andreas är i Norrköping och försöker få ner ungarna från taket. Det resulterar i en våg av kommentarer på facebook.  Ja ni hör, det händer som vanligt massa konstigheter! Snart finns allt detta i era poddspelare. Förresten, vi bjussar även på lite "bakom kulisserna" i detta avsnitt. DET vill ni inte missa! Tack för att ni lyssnar. //Lisa, Petter, Andreas

Peter Nilsson Sandlund, entreprenör och VD på OnePartnerGroup

Peter Nilsson Sandlund, entreprenör uppvuxen i Nyborg, berättar om sina tidigare samt nuvarande arbetserfarenheter, hur det är att jobba i en ledarposition och om innebörden av att ha olika typer av människor i sitt team.  Han berättar även om vikten av motion och hälsa, att ödmjukhet är en viktig ledaregenskap och om den starka kompetens Kalix har. Vi får även höra hur han var med och tog upp Kalix Bandy till Allsvenskan 1994. Den här episoden är inspelad i början av sommaren. 

Oliver Åström och Utbildning Kalix

I veckans avsnitt av Kalixpodden träffar vi Oliver Åström. Anställd av Kalix kommun med många bollar i luften. Här berättar han om sitt projekt på sociala medier, "Utbildning Kalix" och även om hans karriär inom hockeyn. Gäst: Oliver ÅströmProgramledare: Reine Sundqvist

Enhetschefer från Rönngården - Så hanterar Kalix kommun coronaviruset (covid-19) – avsnitt 15

Dagens gäster jobbar båda som enhetschefer vid Rönngården, vilket är Kalix kommuns största äldreboende med 83 platser. Enhetscheferna Annica Karlsson Johansson och Tatiana Zaletaeva berättar i Kalixpodden bland annat om sina jobb. De berättar naturligtvis också om stämningen och beredskapen på Rönngården idag, mot bakgund av coronaviruset.Gäster: Annica Karlsson Johansson och Tatiana Zaletaeva.Programledare: Reine Sundqvist.

Anders Olovsson, sågverksprofil

Anders Olovsson har en lång erfarenhet från sågverksbranschen, bland annat som vd för Rolfs Såg. Idag verkar han som rådgivare till sågverkets nya ägare, men även som ordförande för Luleå Hockey.I Kalixpodden berättar han bland annat om uppväxten i Rolfs, ledarrollen och ishockeyintresset.Detta avsnitt av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.Gäst: Anders Olofsson, sågverksprofil.Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig vid Kalix kommun.