Cykelfrämjandet: Regeringen gör inte tillräckligt för cyklismen

Cykelfrämjandet: Regeringen gör inte tillräckligt för cyklismen

I våras skrev infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) på EU:s cykeldeklaration som ska främja framtida politiska satsningar för cyklismen i Sverige. Något som den ideella föreningen Cykelfrämjandet var positiva till. I början av oktober skickade regeringen in sin infrastrukturproposition till riksdagen, men denna gång var föreningen allt annat än nöjda. Cykelfrämjandet riktar nu hård kritik mot propositionen som de menar saknar satsningar för cyklister. – Man har skrivit på EU:s cykeldeklaration och erkänner att cyklism är lösningen på massor av problem i samhället. Men det syns ingenstans att man tänker satsa några pengar på det, säger Per Hasselberg. Ministern håller inte med Cykelfrämjandet vill bland annat se en sänkt bashastighet i tätbebyggelse och ett förbättra cykelnät på landsbygden. Infrastrukturministern håller inte med om kritiken och menar att det redan görs satsningar. – Satsningarna som kommer gå till cykel ryms inom det som går under det statliga vägnätet. Det statliga cykelvägnätet är en del av posten för vägnätet där vi gör kraftiga satsningar på inte minst underhållet av vägnätet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Så ska nytt E22-kaos undvikas i vinter

Så ska nytt E22-kaos undvikas i vinter

Förra vintern satt tusentals resenärer fast i kylan på E22. Även E4 drabbades av trafikkaos under påsken. Nu presenterar Trafikverket åtgärder för att sådana situationer inte ska upprepas. I en handlingsplan som lämnats över till regeringen konstaterar myndigheten att information till resenär inte nådde ut tillräckligt bra. Vi behöver hitta bättre kanaler för att nå ut till trafikanter. Vi har till exempel många chaufförer som inte pratar svenska och vi behöver nå ut även till dem, säger Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana. Maiorana pekar på att information kan behövas redan vid gränsen in i landet, kanske via skyltar på engelska eller andra språk. Ska bärgas bort Trafikverket vill också flytta strandade bilar som korkar igen vägarna snabbare än vad som var fallet i vintras. En ny åtgärd som ska användas redan i vinter är så kallad "kortflytt." Under E22 blev det stopp längst fram i kön. Då får vi se till att vi kan dra bort de fordonen och dra dem längs vägen eller ställa upp dem i parkeringsfickor som finns längs våra vägar, säger Maiorana. Ett annat problem som pekas ut är långa uppförsbackar, som E6 förbi Hallandsåsen. Även där lovar Trafikverket snabbare åtgärder. Vi har extra resurser ute både för att kunna salta, sanda, ploga eller dra bort fordon. Och det kommer vi att intensifiera, säger han. Man lyfter också fram stärkt beredskap, och en ny dygnetruntfunktion som gör att Trafikverket ska kunna rycka ut snabbare. Samtidigt ska samarbetet med räddningstjänsten och länsstyrelser bli bättre. Trafikverket ska också ha direktkontakt med vissa plogbilar. De är våra ögon på vägen, så den kontakten är vital, säger Maiorana. Ministern: Bra grund Rapporten lägger en bra grund för att undvika ett nytt trafikkaos likt det på E22, enligt infrastrukturminister Andreas Carlson (KD). Då agerade inte myndigheter och pekade på varandra – och det kommer inte att hända igen, säger han. Man kan vara trygg i att de här åtgärderna gör att Trafikverket och andra entreprenörer som sköter vinterväghållningen kommer att vara bättre förberedda den här vintern. Ministern pekar också på enskilda bilisters ansvar att tänka efter och vara förberedda i vinter. Den som har sommardäck ska under inga omständigheter ge sig ut i vinterväglag.

Så ska Sverige bidra till Natos avskräckning av Ryssland

Så ska Sverige bidra till Natos avskräckning av Ryssland

På en presskonferens som utrikesminister Maria Malmer Stenergard håller tillsammans med försvarsminister Pål Jonson, infrastruktur-och bostadsminister Andreas Carlson samt utrikespolitisk talesperson för Liberalerna Joar Forssell meddelar man att en svensk bataljon på 600 personer ska bistå Nato. – Sveriges inträde i Nato är en av de största geopolitiska förändringarna sedan Berlinmurens fall, säger Maria Malmer Stenergard på pressträffen. Hon säger att Sveriges bidrag till Natos avskräckning och försvar är pådrivande för att öka stödet till Ukraina och att man för första gången ska bidra med väpnad styrka. – Det här är ett historiskt beslut. Vi ska nu för första gången som allierad bidra med en väpnad styrka till Natos kollektiva försvar, säger Maria Malmer Stenergard. Bidrar med markförband, örlogsfartyg och stridflygplan Regeringen söker nu ett ettårigt mandat för propositionen ”Svenskt bidrag till Natos avskräckning och försvar under 2025”. Försvarsminister Pål Jonson berättar att Sverige kommer att bidra med ett markförband till Natos framskjutna närvaro i Lettland. Det handlar om en reducerad bataljon som kommer vara på plats i tidigt 2025. – Förbandet utbildas just nu på P7 på Revingehed och det består av officerare och kontinuerligt tjänstgörande soldater, så det handlar då inte om värnpliktiga, säger Jonson. Sverige ska också bidra med örlogsfartyg till Natos stående marina styrkor. Där förväntas man bidra med minröjnings- och sjöövervakningsförmåga. Pål Jonson säger att Sveriges bidrag är ”relativt substatiell” i jämförelse med andra länders. Svenska stridsflygplan ska också bistå Natos luftövervakning, säger infrastruktur-och bostadsminister Andreas Carlson.

Andreas Carlson på YouTube

Pressträff med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson

Pressträff med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson om åtgärder för att stärka järnvägstrafikens robusthet, ...

Regeringskansliet på YouTube

Pressträff med Andreas Carlson om hur fler ska kunna äga sitt boende

Fredag den 12 maj håller infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson en pressträff för att presentera en nyhet om hur fler ...

Regeringskansliet på YouTube

Pressträff med Elisabeth Svantesson och Andreas Carlson

Den 11 september klockan 10.00 bjuder finansminister Elisabeth Svantesson och infrastruktur- och bostadsminister Andreas ...

Regeringskansliet på YouTube

Pressträff med Andreas Carlson om nya uppdrag på bostadsområdet

Fredag den 18 oktober klockan 08.30 bjuder infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson in till pressträff för att presentera ...

Regeringskansliet på YouTube

Pressträff med Infrastruktur- och bostadsministern Andreas Carlson

Regeringen vill höja säkerheten inom kollektivtrafiken och järnvägen och har därför gett i uppdrag till Transportstyrelsen och ...

Svenska Epoch Times på YouTube

Andreas Carlson i poddar

#206 Andreas Carlson: Det finns ingen quick fix

BOPOLPODDEN | Krismedvetenhet finns – men fokus måste ligga på att bekämpa inflationen. Möt bostadsminister Andreas Carlson i ett samtal om att ta långsiktigt ansvar i en tuff situation, om varför det krävs så långa utredningar och om SD:s utsträckta hand kring fri hyressättning i nyproduktion. Expertkommentator Lennart Weiss hör en påläst minister som ser problemen men som inte kommer att genomföra några akutåtgärder här och nu. Programledare: Anna Bellman.

Podd 15 - EU-valspecial - Kristdemokraterna - Andreas Carlson

Andreas Carlson är rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Hör honom berätta vad Kristdemokraterna vill göra för att Sverige åter ska bli säkert och tryggt, vad som ska krävas för att utländska kriminella ska utvisas och om partiets önskan att det ska vara lättare att resa legalt in i EU för att söka asyl.Hör det här och alla andra avsnitt, liksom se videor och bilder: https://trygghetspodden.se

Avsnitt 91 - Andreas Carlson

Dagens gäst är Mullsjö sonen Andreas Carlson. Vi snackar uppväxt, lite innebandy och mycket politik. Andreas är Ebba Bush högra hand då han är gruppledare i KD.

Andreas Carlson

35-årige Andreas Carlson är välkänd i Sverige genom sin roll som politiker i Kristdemokraterna, där han är riksdagsledamot sedan 2010 och gruppledare i Riksdagen sedan 2015 samt partiets rättspolitiska talesperson. Han har också en viktig roll i svensk innebandy, idag är han ledamot i Svenska Innebandyförbundets styrelse och sedan länge har han varit en eldsjäl i Mullsjö AIS. Hur går det till under en valrörelse? Hur sattes Mullsjö på innebandykartan? Och vad kan man vänta sig av förbundsstyrelsen framöver? Det och mycket mer diskuteras i avsnittet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Andreas Carlson (KD): "Uppe på Socialdemokraternas vind..."

Varför sov Andreas Carlson på Socialdemokraternas vind, vem av partiledarna anser han hade passat bäst som stå upp-komiker och var står Kristdemokraterna i fem sakpolitiska frågor?Glöm inte att prenumerera för fler avsnitt med Sveriges partiledare och andra politiska företrädare inför det stundande valet! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2. Gäst: Andreas Carlson i bilen

Denna vecka gästas vi Andreas Carlson med i bilen som är Riksdagsledamot(Gruppledare) för Kristdemokraterna.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Riksdagsledamot Andreas Carlson (KD)

Andreas Carlson gästar podden, han är riksdagsledamot och Kristdemokraternas gruppledare i Riksdagen,  och Rättspolitisk talesperson för KD.Vi får höra vem han är och pratar främst om hans ämne rättspolitik. Politiska ämnen vi pratar om är:Läget i Sverige har förändrats, gängkriminaliteten ökar och vi har fått fler oroliga områden. Hur ska vi jobba mot detta, förebyggande och mot den brottslighet som breder ut sig?Vilka valfrågor är viktigast?Medverkande:Petter ErshagKatarina LarssonAndreas CarlsonPer BoströmIntromusik: "Groovin'"by texasradiofish2019 - Licensed underCreative CommonsAttribution Noncommercial (3.0)

2. Gäst: Andreas Carlson i bilen

Denna vecka gästas vi Andreas Carlson med i bilen som är Riksdagsledamot(Gruppledare) för Kristdemokraterna.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.